Şimdi Ara

İstanbul - Ankara otobanında gizli radar(lar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
12.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evvelki gün bolu trafik amirliğinden bir posta geldi, açtım baktım ki ceza makbuzu, yanına da otobanda giderken çekilmiş bir resim iliştirmişler. 2 Hafta önce kastamonu'ya giderken abant sapağından hemen sonra radara girmişim. Çeviren falan olmadı aynen eve postalanmış ceza. Ne bir ikaz ne de bir tabela, resmen pusu kurulmuş. Kural der ki maksimum sürat 120 km peki aşmışım cezalık ancak bu uygulama caydırıcılıktan ziyade çıkarcılık barındırıyor gibi geldi bana. Yolculuğa çıkacak arkadaşları ikaz edeyim istedim, tünel sonrasında ova gibi yolu görüp avlanmayın benim gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black swan -- 11 Kasım 2007; 4:07:07 >

• bence asıl böyle caydırıcı oluyor.öteki türlü sık gidip gelenler zaten polislerin durdugu yerleri ezberliyor ve ona göre gidiyor ya da karşıdan gelenler sellektör yaparak uyarıyor.ama bu şekilde neyin nerde oldugu bilinmediği için yol boyunca kurallara uymak gerekecek.
    ayrıca kameralı sisteme geçipte polislerin işin içinden çıkmış olmasıda güzel bişey.rüşvet müşvet öyle şeyler olmaz hiç olmazsa.
    avrupa da yaygın bir sistem.bu gidişle sehir içine bile yerleştirilecek bizdede.çokta faydalı olacağını düşünüyorum.

çıkarcılık bu değildir aksine oldukça olumlu uygulama bence.asıl yapmadıgınız bir hata yüzünden ceza yazacam diye direten polisler çıkarcıdır.bunda ititraz bile edemiyorsunuz kapı gibi resim var işin içinde
  • türk polisi affetmiyo benimde arka fren lambası yanmıyo diyo 100 ytl ceza yedim bu yaz
  • daha dün istanbul-ankara yönünde, ankara gişelerinin girişine 5 km falan kala radar gördüm bilginize...
  • ceza sisteminde 150 000 YTL lik araç ile 5000 Ytllik araç aynı kefede oluyor
    vergi ötv kdv mtv de aynı kefede olmuyor
    benim aracım 100 den sıfıra 37 metrede duruyor
    toros ya da şahin kaç metrede duruyor
  • Türkiyede her şey bitti sıra hız yapan sürücüleremi geldi. Kardeşim kent içinde yapıyorsa tamam anladım. Burası otoban bırakta adam istediği gibi aracını sürsün. 100 Bin Ytl VERİP araç alacaksın ondan sonra 90-120 ile gideceksin olacak işmi. Bun bu sistemin insanları düşündüğünü sanmıyorum. Sadece amacı doktorlardan, avukatlardan, iş adamlarından toplayamadığı vergi sütlü ineklerden toplamak.

Yeterki eline düşme. Hız sınırlarını koyarken, dünyada hangi donanımlı aracı fizik kurallarına göre değerlendirip koydunuz. Bunu bilen yok..
    Şimdi öyle araçlar çıktıkı otomotak olarak öncedi araca göre kendi araç hızını ayarlıyor. Güvenli durma aralıkları küçüldü, ESP, ASP gibi bir çok güvenlik unsunları çıktı. Ama şu bizim hız sınırı bir türlü çıkmadı.

Bazen kurallara uyduğun zamanda olmuyor. Ankarada Kayaş yönünden girdiğin zaman 1-2 yerde ışık var otoban gibi yol. eğer o yolda 50 ile gidersen araç kuyruğu Elmadağına varır. Bırak kardeşim hızlı aksın trafik Oraya bile radar koymuşlar.

• yanlış düşünüyorsun dostum. gelişmiş teknolojiye sahip araçlar güvenli olabilir ama örneğin şahine binen arabası kendi gözünde dört dörtlük olan "benim araba da bastın mı 160-170 yapıyor, o zaman hız benimde hakkım, diğerlerinden farkım ne" diye düşünen cahil insanlara durumu nasıll anlatacaz. veya son model örneğin x5 bmw bir her türlü güvenlik donanımına sahip, 8 hava yastığı, güçlendirilmiş gövde, kaymayı önleyici koltuk vs. kendi başına kaza yapsa içindekiler belki yara almadan rahatça çıkabilir peki onun çarptığı opel corsa'nın içindekilere ne olacak. hukuk normlarına göre yasa herkes için aynıdır. uygulamada çeşitli kriterlere göre ayrım yapamazsınız. toplumsal sorun baş gösterir. aynı tarkanın zamanında ben üreten, ülkemizi tanıtan bir insanım askerden muaf tutulmam lazım dediği gibi benim arabam güvenli basarım diyemeyiz. kendi arabası at arabasından farklı olmadığı halde gözüne porsche görünen zibidi dolu ortalık. ankarada kayaş yönündeki yolun otobandan çoook farkı var. öncelikle yayalar yola atlayabiliyor. sonra yolda dünya kadar giriş çıkış var. yolda duran yolcu indirip bindiren araçlar var. tüm bunlar düşünülerek hız sınırlaması konur. yolun geniş olması hız yapılması anlamına gelmez. bu kurallar çoook uzun araştırma ve incelemeler sonucunda konmuştur. kurallar zaten bilinçli insanlar için değildir kendini tutamayıp herhangi bir taşkınlık yapma olasılığı yüksek olan insanları dizginlemek içindir.
    düzeltme: imla
    quote:

Orjinalden alıntı: sonfilika

Türkiyede her şey bitti sıra hız yapan sürücüleremi geldi. Kardeşim kent içinde yapıyorsa tamam anladım. Burası otoban bırakta adam istediği gibi aracını sürsün. 100 Bin Ytl VERİP araç alacaksın ondan sonra 90-120 ile gideceksin olacak işmi. Bun bu sistemin insanları düşündüğünü sanmıyorum. Sadece amacı doktorlardan, avukatlardan, iş adamlarından toplayamadığı vergi sütlü ineklerden toplamak.

Yeterki eline düşme. Hız sınırlarını koyarken, dünyada hangi donanımlı aracı fizik kurallarına göre değerlendirip koydunuz. Bunu bilen yok..
    Şimdi öyle araçlar çıktıkı otomotak olarak öncedi araca göre kendi araç hızını ayarlıyor. Güvenli durma aralıkları küçüldü, ESP, ASP gibi bir çok güvenlik unsunları çıktı. Ama şu bizim hız sınırı bir türlü çıkmadı.

Bazen kurallara uyduğun zamanda olmuyor. Ankarada Kayaş yönünden girdiğin zaman 1-2 yerde ışık var otoban gibi yol. eğer o yolda 50 ile gidersen araç kuyruğu Elmadağına varır. Bırak kardeşim hızlı aksın trafik Oraya bile radar koymuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 11 Kasım 2007; 10:40:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara-istanbul Eski Yol ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence otobanda duruma göre hız sınırları tekrar ayarlanmalı.@sonfilika ya katılıyorum.
  • koca otoban da 120 km az bence tekrar ayarlanması lazım
  • Tünelin çıkışında dediğin gibi ucu gözükmeyen bir düzlük var. Orda son hız denemiştim ama kaç ay önce...

120km hız sınırı varsa ceza yiyen yiyene şu an o zaman
  • Otobanda hız limiti 130KM değilmi?
    120 ye ceza nasıl oluyor?
    Neden otobanın orta yerinden saatte 40- 50KM ile giden tırlara trafikten men cezası vermiyorlar?
  • hangi arabaya göre az?
    quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

koca otoban da 120 km az bence tekrar ayarlanması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

hangi arabaya göre az?
    quote:

C ve D segmenti nerdeyse tüm araçlar için az

şehir içi hıza karşıyım...

ama otobanda kamyonların arkasından gitmeye de karşıyım....

benim hız sınırım 120 olucak ama o kaç ton olduğu belli olmayan otobüsler 90 la gidicek ben ne anladım bu işten 2 si arasına alsa ezer beni...
  • Adana Pozantı otobanında da var. Otobanda sol şerite koyuyorlar radar tabelasını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: black swan

Evvelki gün bolu trafik amirliğinden bir posta geldi, açtım baktım ki ceza makbuzu, yanına da otobanda giderken çekilmiş bir resim iliştirmişler. 2 Hafta önce kastamonu'ya giderken abant sapağından hemen sonra radara girmişim. Çeviren falan olmadı aynen eve postalanmış ceza. Ne bir ikaz ne de bir tabela, resmen pusu kurulmuş. Kural der ki maksimum sürat 120 km peki aşmışım cezalık ancak bu uygulama caydırıcılıktan ziyade çıkarcılık barındırıyor gibi geldi bana. Yolculuğa çıkacak arkadaşları ikaz edeyim istedim, tünel sonrasında ova gibi yolu görüp avlanmayın benim gibi :)

uyardığın iyi oldu istanbul ankara arası mekik dokuyoruz. salak gibi 160 h/km hizla geçiyoruz. eyvalla

• +1
  • Siz devletin gelir kaleminde trafik cezalarının 1. sırada yer aldığını bilmiyorsunuz sanırım. Devlete en çok gelir getiren kalemdir bu ve ihracattan da fazladır. Özellikle yıl sonuna doğru bütçe yeni yıla devretmeye yakınken kontroller artar, bir dolu ceza yazılır, böylece bütçedeki açıklar kapatılır.

Akıllı olun, düzgün sürün, ceza yemeyin küfretmekle verebileceğiniz zararın daha fazlasını verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wireless -- 11 Kasım 2007; 14:14:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: black swan

Evvelki gün bolu trafik amirliğinden bir posta geldi, açtım baktım ki ceza makbuzu, yanına da otobanda giderken çekilmiş bir resim iliştirmişler. 2 Hafta önce kastamonu'ya giderken abant sapağından hemen sonra radara girmişim. Çeviren falan olmadı aynen eve postalanmış ceza. Ne bir ikaz ne de bir tabela, resmen pusu kurulmuş. Kural der ki maksimum sürat 120 km peki aşmışım cezalık ancak bu uygulama caydırıcılıktan ziyade çıkarcılık barındırıyor gibi geldi bana. Yolculuğa çıkacak arkadaşları ikaz edeyim istedim, tünel sonrasında ova gibi yolu görüp avlanmayın benim gibi :)

Bana biraz da çakallık barınıdırıyormuş gibi geldi.
  • Her neyse işte

... türevleri
  • bence yanılıyorsun. bu kurallar sadece tr de yok. uzun yıllar sonucunda elde edilen deneyimlerin sonucu oluştu. şimdi c ve d segmenti için 120 az 140 olsun dersin. b segmenti ben de otomobilim ben de 140 la (örneğin) gitmek isterim der. e segmenti çıkar d segmenti 140 yaparsa 160 benim hakkım der. spor araba gelir benim seramik frenim var bilmem ne sistemim var c segmentinin 40 metrede durduğu hızda ben 30 metre de dururum o yüzden 180 de ben isterim der. demek istediğim piyasadaki araçların hepsi son model olsa dediğin doğru olabilir. bu hız sınırları tüm araçları kapsayacak bir kural olmalı. piyasa şahinle allah ne verdiyse basıp duramayarak veya virajı alamayarak başkalarının canını yakan kendini bilmez serserilerle doluyken bu hız limiti çok çok iyi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Erreguay

quote:

Orjinalden alıntı: karenin

hangi arabaya göre az?
    quote:

C ve D segmenti nerdeyse tüm araçlar için az

şehir içi hıza karşıyım...

ama otobanda kamyonların arkasından gitmeye de karşıyım....

benim hız sınırım 120 olucak ama o kaç ton olduğu belli olmayan otobüsler 90 la gidicek ben ne anladım bu işten 2 si arasına alsa ezer beni...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.