Şimdi Ara

istanbul da konut fırsatları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
689
Cevap
98
Favori
47.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: z740

Cari açık aldı başını gidiyor, ne faizlerin düşmesi.

Merkez bankası faiz üst koridoru %12 çektikten sonra hızlı bir düşüş var cari açıkta. Dolar da 2.08-2.15 bandında oldugu sürece bir sonraki merkez bankası toplantısından faiz indirimi gelebilir cünkü büyüme de cok düstü.

Amerikada faiz arttırımı başlayana kadar ukrayna veya beklenmeyen başka riskler oluşmazsa faizlerde bundan sonra yön aşağı. Bu da konut kredisi faizlerini düsürür. Tekrar konutta aylık %0.7 ve altı çok zor ama belki %0.85e kadar bir gerileme olabilir.

Bunlar tamamen kişisel görüşlerim, yatırım veya kredi tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 17 Nisan 2014; 10:17:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı konunun Ankara versiyonunu bekliyoruz. 1 sene içinde ev alacağım ön araştırma olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

başbakanın faizlerin yüksek olduğu yönünde söylemleri var, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası faizlerin düşeceğini düşünüyorum, gerçi konut fiyatları ciddi anlamda arttı, çamlık mahallesinde 2+1 80 m2 daireleri 150-180 bin tl civarı bulabilirken şuan 200'den aşağı daire yok. faizden kar elde edelim derken konutun fiyatını yüksekden alıyoruz :(

Aslında bilmiyorum,hrkes arttı diyor ama ben takip ettiğim ilanlara bakıyorum seçimden önceki fiyatı biliyordum sonraki fiyata da bakıyorum aynı.Hiç değişiklik yok.Civardaki fiyatlara bakıyorum aynı.Ufak tefek oynamalar var ama onlar da gerçekci değil.Çünkü adam ilan sayfalarında +10-15 koyarak satıyor.100 lira ise 120 lira yazıyor.Pazarlık payı mevcut oluyor yani.
    Ama vergisi idi tapu masrafı idi falan derken zaten 10-20 daha veriyorsunuz eve neyse konumuz bu değil.

Bakalım bekleyelim.Biraz daha düşerse daha iyi olur daha iyi yerden alınır evler.

Hükümet değişse aslında fiyatlar çok oynar düşüş yaşar ama...

• baslıgı favorilerime eklemistim, sizin atısmanızdan dolayı devamlı uyarı gozukuyor. baska yerde devam etseniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

Innovia'da oturan var mı aranızda? Cidden güzel projemi, sosyal imkanlar vs. birileri cevaplarsa sevinirim.

Hocam ben gecenlerde innoviayi arastirayim dedim. Ne yaptiysam da telefonda odeme planini anlatmiyorlar illa gelin diyorlar. Sirf buna bile uyuz oldum. Elimde cok miktar nakit yok dolayisiyla uygun odeme plani da onemli ve her proje icin adamlarin ayagina gidersem bir cogu zaten odeme planindan kaybedecegi icin baya fazla bi vaktim ve enerjim bosa gitmis olcak.

Maalesef innovia da bunlardan birisi oldu...

Her turlu kolayligi esneklogi saglariz dediler gittim.

200 bin liralik 2+1 icin anlatayim:

Pesinat yuzde 10 yani 20bin istiyorlar burasi iyi. Aylik 1300 lira taksit istiyorlar harika dimi. Gelelim isin cakalligina. 9 ay sonra 30bin daha istiyorlar. Bir 9 ay sonra yine 30bin verecekmisiz. Bundan da 6 ay sonra yani henuz 24.aydayken bu sefer 40bin civari daha. Ve bu 24 ay boyunca aylik 1300 lira taksit de var tabi. Iste odeme plani bu.

Bu kadar mi dedim esnetiriz dediginiz kolaylik saglamaniz bu mu? Evet bu sekilde yapabiliyoruz dediler.

Ustelik bu 24 aylik odemeler sirasinda ev de teslim edilmeyecek. Evin teslimi 20 yada 21.ayda planlaniyor ki bence paralarin tamaminin odenmesini yani 24.ayı bulur.

Boyle sacma sapan bir odeme plani gormedim ben. Onca projeye gittim odeme planlarini konustum vs ama daha bina teslim edilmeden paranin tamamini isteyen ve asla esneklik gostermeyen baska bir firma yok.

Bir de utanmadan oyle bir reklam yapiyorlar ki 24 ay muhabbeti yok bile. Arayinca telefonda soyleseler ama o da yok.

Bosuna gittim geldim o sinirle yaziyorum uzun uzun hocam
    tam vakit israfi oldu maalesef...

Bu arada sitede hakikaten cok fazla 1+1 evler var ve ilanlara bakinca "gunluk kiralik daireler, otel konforunda, yabanci misafirlerinizi burda agirlayin" seklinde cok fazla ilan var.

Oturmak icin alanlar iyice dusunsun bence. Ailecek oturulacak bir yere benzemiyor bu durumu düşününce.

Ödeme planında bir gariplik yokmu? 20+30+30+40+(1.3x24) bunun toplamı 150 ederki siz 200 demişsiniz ev fiyatı için. Bu arada 2+1leri 200.000 liraya veriyorlarmı? Birde benim asıl merakım sitelerindeki krokide bloklara yakın bir metro istasyonu var, bunun yeri kesinmi? Asıl soru bu...

• Bu arada benim yatırım yeri önerim Halkalı Merkez, aslında imkan varsa merkeze daha yakın yerlerden almak daha mantıklı ama bir eve de para olsa dahi 500.000 / 600.000 vermek yatırım olmaz olamaz. Yatırımlık ev 80-300 arası bir bedele alınabilinir. Neden halkalı? Şu an trafiktan dolayı problem olsada kara yolu ile bile çok uzak değil ayrıca marmarayın kalan kısmı bittiğinde (bu arada halkalıda istasonlar belli, alınacak ev istasyona yürüme mesafesinde olmalı) Yenikapı Üsküdar vb aktarma istasyonların heryere ulaşmak mümkün olması değerini çok arttıracaktır. Kişisel görüşlerimdir :)
  • ihtiyacı olan çıkabilir diye konu açmak istedim

barırköy osmaniyedeki evimi satıyorum,emlakçı ilanı aşağıdaki gibi,

en son 185 e bırakıyoruz,ilgilenen varsa pm
    not: takas avcılar, beylikdüzü, k.çekmece taraflarnda değerlendirilir,

ilan no:124061536

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpuli

quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

Innovia'da oturan var mı aranızda? Cidden güzel projemi, sosyal imkanlar vs. birileri cevaplarsa sevinirim.

Hocam ben gecenlerde innoviayi arastirayim dedim. Ne yaptiysam da telefonda odeme planini anlatmiyorlar illa gelin diyorlar. Sirf buna bile uyuz oldum. Elimde cok miktar nakit yok dolayisiyla uygun odeme plani da onemli ve her proje icin adamlarin ayagina gidersem bir cogu zaten odeme planindan kaybedecegi icin baya fazla bi vaktim ve enerjim bosa gitmis olcak.

Maalesef innovia da bunlardan birisi oldu...

Her turlu kolayligi esneklogi saglariz dediler gittim.

200 bin liralik 2+1 icin anlatayim:

Pesinat yuzde 10 yani 20bin istiyorlar burasi iyi. Aylik 1300 lira taksit istiyorlar harika dimi. Gelelim isin cakalligina. 9 ay sonra 30bin daha istiyorlar. Bir 9 ay sonra yine 30bin verecekmisiz. Bundan da 6 ay sonra yani henuz 24.aydayken bu sefer 40bin civari daha. Ve bu 24 ay boyunca aylik 1300 lira taksit de var tabi. Iste odeme plani bu.

Bu kadar mi dedim esnetiriz dediginiz kolaylik saglamaniz bu mu? Evet bu sekilde yapabiliyoruz dediler.

Ustelik bu 24 aylik odemeler sirasinda ev de teslim edilmeyecek. Evin teslimi 20 yada 21.ayda planlaniyor ki bence paralarin tamaminin odenmesini yani 24.ayı bulur.

Boyle sacma sapan bir odeme plani gormedim ben. Onca projeye gittim odeme planlarini konustum vs ama daha bina teslim edilmeden paranin tamamini isteyen ve asla esneklik gostermeyen baska bir firma yok.

Bir de utanmadan oyle bir reklam yapiyorlar ki 24 ay muhabbeti yok bile. Arayinca telefonda soyleseler ama o da yok.

Bosuna gittim geldim o sinirle yaziyorum uzun uzun hocam
    tam vakit israfi oldu maalesef...

Bu arada sitede hakikaten cok fazla 1+1 evler var ve ilanlara bakinca "gunluk kiralik daireler, otel konforunda, yabanci misafirlerinizi burda agirlayin" seklinde cok fazla ilan var.

Oturmak icin alanlar iyice dusunsun bence. Ailecek oturulacak bir yere benzemiyor bu durumu düşününce.

Ödeme planında bir gariplik yokmu? 20+30+30+40+(1.3x24) bunun toplamı 150 ederki siz 200 demişsiniz ev fiyatı için. Bu arada 2+1leri 200.000 liraya veriyorlarmı? Birde benim asıl merakım sitelerindeki krokide bloklara yakın bir metro istasyonu var, bunun yeri kesinmi? Asıl soru bu...

şimdi verdikleri ödeme planı kagıdına baktım da haklısınız hocam durum daha vahimmiş

24.ayda evin geriye kalan tüm parasını istiyorlar yani 90 bin lira.

kısaca innoviadaki ödeme sistemi şu şekilde:

peşinat: %10
    9.ayda: %15
    18.ayda: %15
    20.ay ev teslim
    24.ayda: %45

bu arada aylık taksitlere bırakılan miktar, toplam ev bedelinin sadece %15'i gördüğünüz gibi.
    adamlar resmen peşin parayla ev satıyorlar.

• Üsküdar da 95bine güzel bir ev buldum.
    Peşinat olarak 30bin gibi bir rakamım var,yarın kredi konularına bir bakalım neler çıkacak acaba karşımıza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: USR.

ihtiyacı olan çıkabilir diye konu açmak istedim

barırköy osmaniyedeki evimi satıyorum,emlakçı ilanı aşağıdaki gibi,

en son 185 e bırakıyoruz,ilgilenen varsa pm
    not: takas avcılar, beylikdüzü, k.çekmece taraflarnda değerlendirilir,

ilan no:124061536
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-ozgen-den-osmaniyede-80m2-2-plus1-guney-cepheli-ara-kat-124061536/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true

23 tillik mutemadi temel bunda ev sahibi olup oturana Allah akil versin. Deprem geliyorum.demesine az kaldi bence. Yikilir bu binalar

• Kiptas hadimkoy cumartesi cekiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ekdellal

quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

quote:

Orijinalden alıntı: bektas73

6 yıl önce esenyurt kiptaştan 48.000+4.000TL vade farklı ile ev alırken herkes bu Allahın dağına bu kadar para verilirmi dediler,şimdi orası şehir merkezi oldu ve ev fiyatları 120.000-130.000 arası ve evden aldığım kirada cabası herşeyi eleştiren muhalifler burayıda işgal etmiş insanları yanlış yönlendiriyor bilmiyorsanız insanları kandırmayın İstanbul şehir dışına doğru büyüyor ve alınan gayrimenkul herzaman kazandıran bir yatırım oluyor imkanı olan şansını denesin.

Hadımköy 1. Etap, bitmis hazır daire 100.000 liraya satılırken neden Hadımköy 3. Etap ne zaman bitecegi belli olmayan daireye 100.000 lira versin/veriyor insanlar?

gerçekler satılır beklentiler alınır da ondan

Burdaki beklenti nedir Hocam? 3. Etap'ın da 6 yıl sonra 200'e çıkması mı? Hicks'in sorusunun cevabını ben de merak ediyorum. Halk daha merkezi Bakırköy yerine 1 saat daha yol gidip Hadımköy'de modern binada veya çoluk çocuğu için sosyal donatısı daha çok muhitte mi oturmayı mı tercih ediyor (Evsahibine bakılırsa 1 saat olmasa da yarım saat daha yolu göze alıyor sanırım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 18 Nisan 2014; 0:37:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

quote:

quote:

quote:

6 yıl önce esenyurt kiptaştan 48.000+4.000TL vade farklı ile ev alırken herkes bu Allahın dağına bu kadar para verilirmi dediler,şimdi orası şehir merkezi oldu ve ev fiyatları 120.000-130.000 arası ve evden aldığım kirada cabası herşeyi eleştiren muhalifler burayıda işgal etmiş insanları yanlış yönlendiriyor bilmiyorsanız insanları kandırmayın İstanbul şehir dışına doğru büyüyor ve alınan gayrimenkul herzaman kazandıran bir yatırım oluyor imkanı olan şansını denesin.

Hadımköy 1. Etap, bitmis hazır daire 100.000 liraya satılırken neden Hadımköy 3. Etap ne zaman bitecegi belli olmayan daireye 100.000 lira versin/veriyor insanlar?

Burdaki beklenti nedir Hocam? 3. Etap'ın da 6 yıl sonra 200'e çıkması mı? Hicks'in sorusunun cevabını ben de merak ediyorum. Halk daha merkezi Bakırköy yerine 1 saat daha yol gidip Hadımköy'de modern binada oturmayı mı tercih ediyor (Evsahibine bakılırsa 1 saat olmasa da yarım saat daha yolu göze alıyor sanırım).

99000 tlye daire var 1. Etapta, ben de merak ediyorum, neden?

• quote:

Orijinalden alıntı: ukumi

quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

quote:

quote:

quote:

Burdaki beklenti nedir Hocam? 3. Etap'ın da 6 yıl sonra 200'e çıkması mı? Hicks'in sorusunun cevabını ben de merak ediyorum. Halk daha merkezi Bakırköy yerine 1 saat daha yol gidip Hadımköy'de modern binada oturmayı mı tercih ediyor (Evsahibine bakılırsa 1 saat olmasa da yarım saat daha yolu göze alıyor sanırım).

99000 tlye daire var 1. Etapta, ben de merak ediyorum, neden?

bende merak ediyorum bu sorunun cevabını

• TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Ne anladık o işten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogi1907

Üsküdar da 95bine güzel bir ev buldum.
    Peşinat olarak 30bin gibi bir rakamım var,yarın kredi konularına bir bakalım neler çıkacak acaba karşımıza

webde varsa linkini yolla da bir bakalım
  • altmisbir61 kullanıcısına yanıt
    1. Etaptaki daireler 75. M2 bunlar 84.m2.
    96000 tlyi 2 yıl taksitle faizsiz oduyorsunuz buda ekstrasi. Diğerlerinden aldığınızda boyle bir imkan yok.
    Birde 1. Etapta da satılık olanlara baktığımda genelde giriş kati vs. eğer arada kacirmadiysam digerleride 96000 sen pahalı zaten.

• Anadolu yakasında daha uygun firsatlar var Avrupa'ya göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Anadolu yakasında daha uygun firsatlar var Avrupa'ya göre.

örnek proje var mı mesela

• Tuzla Dumankaya projleri mesela.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.