Şimdi Ara

İstanbul'da Kung Fu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
36.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'daki Kung Fu salonlarını bilen?

• hansi stil oldugunu soylersen daha kolay olur kungfunun bir çok degisik stili var
  • Hangi stili tavsiye edersin?
    Jet Lee stili nedir?
  • jet lee bir wushu ustası zaten wushu kungfunun bir diger adıdır kungfu showlin tapınaklarında ogrenilmeye basladıgında tapınak dısındakilere ogretilmiyordu halk arasında yaygınlaşmaya başladıktan sonra çin hükümeti bu sisteme kendisi bir isim verdi ''wushu'' showlin kungfusundan ne kadar farklıdır bilemiyorum ama yaklaşık 250 tane kungfu stili oldugu biliniyor bunlardan gunumuze kadar ulaşbilen 50-60 tane yalnızca showlin kungfusunun icinde 50-60 civarı hayvan stili var , en yaygın kungfu stilleri ise

- Shaolin Kung-fu
    - Wing Chun kung-fu
    - Tai Chi Chuan (çin yogası olarak da bilinir)
    - Praying Mantis Kung-fu
    - Haing I Kung-fu
    - Pa Kua Chuan Kung-fu
    - Wu Tank Pai
    - Hun Gar Kung-fu
    - Choy-Li Fut
    - Pak Mei Kung-fu
    -Sil Lüm Kung-fu
    -White Crane Kung-fu

benim bunlardan sadece wing chun kungfusu hakkında deneyimin var , ve kesinlikle tavsiye ederim akrobatik ve artistik hiç bir şey yok sokakta kendini korumak için kesinlikle etkili bir stil

• WİNG TSUNG<>Wing Chun kung-fu mudur?
  • bildiğim kadarıyla türkiye'de egemen olan wt, wc'nun bayağı bir modernize olmuş hali. yani bir nevi bozulmuş diyebiliriz, bence iyi anlamıyla. zira wt'nin içinde karma bir yapı sözkonusu artık diye düşünüyorum. kimisi bjj, kimisi boks, kimisi güreş... temel wc'de bildiğim kadarıyla yer dövüşü yok. ki artık bu wt de düşünülmesi imkansız bir durum.

kung fu için şöyle bi hoca vardı, cv'sine bakılırsa iyi ama, bunlar ne kadar gerçek bi fikrim yok.
    http://www.siaklakhang.com/tr.html
    http://www.turkdosport.com/ bi de bu sitenin kurucusu ayhan kısrure'de galiba kung fu eğitimi vriyordu.

• http://www.siaklakhang.com/tr.html
    Burası ilgimi çekti acaba hangi stil üzerine ders veriyor bir fikriniz var mı? Kendilerine de mesaj attım ama kim bilir ne zaman geri dönerler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla biri vardı, bütün forumlarda anlatırdı orayı mr.kubidik nicki... tahminimce googledan aratırsan bi şekilde ulaşırsın kendisine... onun söylediklerinden hatırladığım kadarıyla hayvan stilleri çalışıyorlarmış (klasik wing chun da öğretiyormuş galiba). sitesinde var diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Koray_Aykut

WİNG TSUNG<>Wing Chun kung-fu mudur?

evet wing Tsun Kung-Fu Stillerinden biridir...

zaten site üzerinde hangi stili kullandıkları yazıyor SIAK LAK HANG isimli uzakdogu dövüş stili
    buda manastırında ogretilen bir dovus stili
    Tai Chi Chuan
    Siak Lak Hang
    Kung-Fu Hangi (stilli oldugunu bilmiyorum) buyuk ihtimalle wing tsun wardır (wing chun gibi yazılan wing tsun wing tsung gibi dallar bazı kişilerin telif hakkı vermemek amacı ile yaptıkları isim farklılıklarıdır. Mesela İzmirde UWTO war wing tsun shifu Ramazan GÖKGÖZ Ögretmektedir)
    yoga
    meditasyon

ayrıca bende taekwondo sporu ile ilgiliyim hocam aynı zamanda 2.seviye taekwondo antrenoru 1.seviye Wing Tsun 1.Seviye Yoga 1.Seviye Satranç antrenörü... burada link vermek yasakmı bilmiyorum amawww.uwto.net war Shifı Ramazan GÖKGÖZ Master İhsan Yagcıoglu ile yapılmaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 8 Ocak 2009; 15:28:16 >

• aman diyeyim, uwto'nın nesi wing tsun? çok çok uzaktan bakılırsa, evet benziyor bazı hareketleri. izmir'de başka okulları öneririm sana uwto'dansa.
    telifi bilmem de, günümüz wcsi ile wtsi arasında birebir denklik yok zaten. teliften öte, farklılığı belli etmek de denebilir.
  • bu arada shifu ne demek bilen var mı?
  • Eğitmen
  • wing tsunda eğitmene sihing, sizok, sifu vs isimler verilir shifu başka bişey sanırsam:D
  • sifu eğitmen değildir 10 yılmı ne kung fuyla uğraşan kişilere denir ben samsunda oturuyorum burda shaolin kung fu war wing chun - wing tsun'a gittim bir ara az çok öğrendim hoca cok meşguldu bıraktı bende shaoline gidicem şimdi jeet kune do yagidicektim ama burada yok D:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemonmaster -- 30 Mart 2009; 0:01:03 >
  • istanbul avrupa yakasındaki kung fu kurslarını biliyor musunuz acaba?
  • Bazi yanlislar var.Duzetlemk isterim: Wushu, Kung-Fu demek degildir.Wing Chun gibi Kung-Fu dallarindan birisidir.Kung-Fu icin Cin savas sanati diyebiliriz.Sifu Cince'de uzman, usta anlamina gelir.Cin savas sanatlarinda da egitmenlere Sifu denir.
  • Arkadaşlar izmir'de en başarılı wing tsun eğitmeni sifu Berat. Ebmas'ın farkını en iyi gösteren hocalardan birisi. Kesinlikle onunla çalışmanız lazım. Bende onun öğrencisiyim ve eğitimi çok kaliteli. Yaşı genç ama bilgisi çok geniş. Karalamak için bazıları 3-5 yıl wing tsun yaptı diyor ama adamın ebmas'ta 8 yılı olmuş. Ebmas 2001'de kurulmuş o da 1 hafta sonra başlamış zaten. Abisinin hocası olması ve Emin Boztepeyle baba oğul gibi olmaları çok büyük avantajı. Ebmas'ta kimse Sifu Cemil ve Sifu Berat kadar şanslı değil bence. Çünkü Emin Boztepe Türkiyeyi onlara emanet etti ve sürekli ikisine özel dersler veriyormuş. Şimdi Antalya'yı da Sifu Berat'a vermiş. Haftada bir gün gidecek sitesinde öyle gözüküyor. Derslerinde de ilan etti zaten.

http://sites.google.com/site/wwwebmasizmircom/ebmasn-fark

amatör bir site yapmış hocamız ama idare edin :))

• beyler istanbul fatih yakınlarında shaolin kung fu dan ders alabileceğim birini tanıyormusunuz acaba
  • Sifu Yılmaz Aydın Maltepe Stadının altında eğitim veriyor. Ayrıca, pendikte de yeri varmış. Cesur Kılıç ile birlikte gördüğüm en iyi hocalardan biri.
  • Cevaplarsanız çok ama çok memnun olurum. Ben 12 yaşındayım ev bir kızım. İstanbul Anadolu yakasında, bayan hocaları bulunan bir Kung-fu okulu var mı acaba ? Stil önemli değil ama Shaolin veya wing tsun veya da wing chun olursa çok memnun olurum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

(ACİLEN KUNG FU ÖĞRENMEM LAZIM :) )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.