Şimdi Ara

Istanbul'daki mavi kart neden bu kadar ucuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Otobuse binis basi 70 kurusa geliyor neden bu kadar ucuz?

Mavi Kart ücreti 10 TL'dir.

Kartların herhangi bir sebeple yenilenmesi talebinde (eski kartın ibrazı şartıyla) 10 TL, ilk çalıntı/zayi durumunda 10 TL ücret alınmaktadır, ikinci ve üçüncü çalıntı/zayi durumunda 20 TL, dördüncü çalıntı/zayi durumunda ise 40 TL ücret alınmaktadır.

Usulsüz Kullanım Bedeli ise Mavi Kart aylık dolum bedeline eşittir.

TARİFE ÜCRETİ
    Ulaşım : 1 Limit
    Aylık Dolum : 155 TL (200 biniş hakkı)

• Heryerde geçmiyor ama bunu da unutma belde otobüsleri çift katlilar ve Express otobüste geçmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz mu? Dalgamı geçiyorsun kartın fiyatı 155 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

ucuz mu? Dalgamı geçiyorsun kartın fiyatı 155 TL.

200 biniş hakkının tamamını hep kullanacağını düşünerek hesaplamış arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

Çalışan bir adam özellikle de aktarmalı olarak işe gidiyorsa her ay 155 TL ulaşım için ödüyor demek.. Asgari ücret 700 küsür lira bence bu orandan bakarsak 1 aylık ulaşım için aşırı pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

quote:

En fazla 150-160 basım kullandım o da hem abimle ortak kullandım hem de lisedeyken evim 1 ya da 2 vesaitti 7-8 vesaitle gidiyordum fantezi olsun diye falan öyle. 200 basımı bitirmek çok zor.

• 15 gün oldu 90 tane anca bitirebildim
  • cift katlilarda nasil gecmiyor ya

hesaptan duble para dusmuyormu yani?

peki 200 binis cok fazlaysa o zaman kim aliyorki bunu?
  • Ankaraya göre ucuz evet :)

Aöf okuyun okulu beleşe getirim cebiniz de de 370 tl para kalır ;)

Tabi senelik hesaptır bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

Heryerde geçmiyor ama bunu da unutma belde otobüsleri çift katlilar ve Express otobüste geçmiyor

buna eminmisin?

pek inandirici degil
  • Hemen yetkili bakanlara iletiyorum gereken güncellemeyi yapsınlar.
  • Sitesinde zaten detaylı bilgi var arkadaşlar aylık akbil belde otobüsleri Express hatlarda geçmiyor çift katlı Express araçlarda da geçmiyor öğrenci aylık 75 tl bu arada açıköğretime kayıt 205 tl. İki dönem kayıt 410 tl eder ama aylık 155-75=80tl eder 12x80=960 tl yapar

O zaman 960 tl - 410 tl =550 tl bir senede yarım milyar kâr ve açıköğretime kayıt yaptırıp bir başka bölüm okumak çabası. Problem?

Not kullanıldığı taktirde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zahmet ucuz olsun herşeyden sömürüyolar zaten ama diğer illlere göre ucuz uzaklığa göre verilen para olarak
    200 binişi ben de bitiremiyodum ama her gün işe gidenler var çift bilet basanlar var daha indirimli oluyor kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Missing

bir zahmet ucuz olsun herşeyden sömürüyolar zaten ama diğer illlere göre ucuz uzaklığa göre verilen para olarak
    200 binişi ben de bitiremiyodum ama her gün işe gidenler var çift bilet basanlar var daha indirimli oluyor kesinlikle

cift bilet basanlar ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: misterno1

quote:

bir zahmet ucuz olsun herşeyden sömürüyolar zaten ama diğer illlere göre ucuz uzaklığa göre verilen para olarak

anadolu-avrupa avrupa-anadolu yakası köprü geçişlerinde çift bilet isteniyor yani 1.75*2 ya da öğrenci için 1tl*2 yani kart 2 kez basmış parası alıyor bazı otobüslerde
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: misterno1

quote:

anadolu-avrupa avrupa-anadolu yakası köprü geçişlerinde çift bilet isteniyor yani 1.75*2 ya da öğrenci için 1tl*2 yani kart 2 kez basmış parası alıyor bazı otobüslerde

metobüste de 2 bilet gidiyor.

• ee bu 155 liralik kartla metrobuse binilmiyormu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.