İstanbuldan Fethiye ye gideceğim Hangi yol üzerinden gitmem doğru olur ? bildiğim yol Yalova bursa balıkesir izmir aydın muğla üzeri ama google maps'ten baktığımda bilecik kütahya afyon yolundan mı gitmeliyim .. Diğer konulara baktım ama hepsi eski malum yeni yapılan yollar var sizin önerileriniz nelerdir yol üstünde güzel yerlerde olsa iyi olur kahvaltı için yemek için önerilecbilecek alanlar vs.
herkese teşekkürler..
Merhabalar
TEMden Adapazarına doğru gidiyorsunu Adapazarı çıkışından gişelerden geçtikten sonra Adapazarı - pamukova çıkışından devam ediyorsunuz Kütahyadan Afyon doğru giderken hızlı tren yolunu gördüğünüzde ve Bilecik yol ayrımlarının orada radar bulunabilir. Kütahyaya girerken 20km 30km kala Alfa Evi var çayı güzel yol üzerinde Kemal Kükrer tesisine aldanmayın kötü bile denemez ( yıl 2013 ) Kütahyaya tam girmeden fabrikaları geçip alışverişmerkezini gördükten sonra yol üst geçit ile üste çıkar isterseniz devam edersiniz isterseniz Gelmişken Kütahyanın içinide göreyim derseniz büyük çinili vazoya kadar oradan sola Afyon yoluna girdiniz sağ sol orman kütahya çıkışına kadar dikatli olun sonra Afyona yaklaşıtkça termal otellerin tabelalarını görmeye başladığınızda hızınızı düşürün radar kesin olur sonra yol ikiye ayrılıyor Özdilek alışveriş merkezi orada sola dönerseniz afyon ankara konya yoludur sağa dönerseniz izmir ve burdur yoluna girersiniz. Özdilekte kalabalıktan otopark yeri bulursanız lokum ve kilo ile havlu alış veriş için denenecek bir mola yeridir. Özdilekten sağa döndünüz 3 5 km sonra bir üst geçit üzerinden yolunuza deva edeceksiniz tam üst geçitten inerken sağınızda varan tesisleri var hem temiz hem sakin olur. Üste geçitten burdur istikametine devam ediyorsunuz aman oralarda hız yapmayın üst geçitten indikten 5 10 km sonra radar mevcut. Burdura kadar devam burdur şehir içinde ne hikmetse Fethiye diye tabela mevcut göbek biraz karışık Denizliye dönmeyin Burdur çıkışında burdur gölünü gördüğünüzde sağ tarafınız orman sol tarafta göl park a gelmeden sağda bir gözlemeci ablamız var tavsiye ederim.... burdurdan sonra artık dağ tepe tırmanmalar başlar Hacılar - Tefeeni yolu üzerinde yöresel sebzeler meyveler mevcut isteğe göre Fethiyeye 220 230 km kala sağ tarafınızda Pınargözü yada pınarlı bir şey tesisi vardı alabalık veya saç kavurma tavsiye ederim
bekçiler bundan sonraki yolunuz otele felan gitmiyorsanız bekçilerden geçerken pazar içinden geçeceksiniz sağ taraftaki ilk karpuzcudan kesin karpuz alın derim...
Artık bu yol sizi fethiyeye kadar götürecektir.
Fethiyede ise kesinlikle saklıkent - yaka - kaya köy gezilecek yerlerdir. plaj için herkes çalış dersede çok sizi mutlu etmez boncuk koyunu sorun işletme o bu yoktur ama denizi 10 numaradır tabi taşlık Fethiyede kum bulmanız zordur.
Atladığım yerler olabilir bir yer daha var yemek için mutlaka uğrayın derim onuda akşam eşimden öğrenir yazarım
yardımcı olabildiysem ne mutlu ....
Merhabalar,
Fethiye ye gittim geldim bahsettiğiniz yolu giderken kullandım... inanın yol çok iyi acemi bir şöför dahi sıkıntı yaşamaz gayet güzeldi yollar yalnız ben dönüşte yanlış yaptım :) İzmir üzerinden dönüş yaptım gelirken yaşadığım rahatlık battı sanırım pişman oldum..! ben bu güzegahı kullandım gitmek isteyen arkadaşlar aynı şekilde gidip gelebilirler Cevap için teşekkürler.