Şimdi Ara

İstanbul Depremi (5.8) VS Operatörler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26 Eylül 13:59'da gerçekleşen 5.8 şiddetinde İstanbul depremi sonrasinda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ülke genelinde yetersiz kaldı. Şu anda Türk Telekom ülke genelinde çökmüş durumda, Turkcell ve Vodafone'da sorun yok. Aramalar halen geç bağlanıyor olabilir çünkü halen yoğunluk var, ancak biraz daha azaldı. Anca kendine geldi.

Deprem anında Turkcell Samsung Galaxy A70 ve Turkcell Tuşlu Telefon (Samsung E250Y) vardı elimde (Şarjım biterse lazım oluyor). GPRS sıkıntısız çekiyordu, hatlar 5-6 saniyede bağlanıyordu. Turkcell'de de sorun olmadı değil tabii ki ancak sinyal gidip gelmedi sadece gecikmeler oldu. Tuşlu telefonda dakika yok. Ödemeli felan sıkıntısız çalışıyordu ancak 1-2 dakika sonra bildirim geliyordu.

Tabi o zaman okulda idim, arkadaşım Türk Telekom kullanıyor. İnternet sıkıntı yok, arama yapılmıyor. 10 dakika sonra hat tamamen gitti ve halen gelmiş değil.

Vodafone da da çeşitli gecikmeler vardı ama önemli değildi. İnternet 3-4 mbps (4.5G), aramalarda sorun yok sadece geç çalıyor sesi geliyor.

Bu konuda Türk Telekom hiçbir şekilde dayanamadı ki halen "Sinyal Yok" yazmakta. Türk Telekom büyük bir depremde yok olacaktır.

Turkcell biraz daha büyük deprem olsa idi yani daha fazla yoğunluk olsaydı sinyal olacaktı ama arama yapamayacakti.

Vodafone ise büyük depremde gene "Sinyal Yok" derdi.

Bu depremde iyi iş çıkartan operatör Turkcell, diğeri ise Vodafone'dur. Türk Telekom sınıfta kalmıştır.

Turkcell'den Twitter ve Facebook açıklaması:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 26 Eylül 2019; 17:53:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türkcell baba drone baz istasyonunu çıkarırdı jdjdd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • circassianman kullanıcısına yanıt
    Drone bekledim hocam :D Ancak mümkün değil daha öyle bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 26 Eylül 2019; 17:51:33 >
  • İstanbulda olan çökme Türkiyedeki tüm baz istasyonunu etkiliyorsa Türk Telekom bir şeyler düşünmeli. Türkcellde istanbulda çöküntü olsa da başka illerden böyle bir geri bildirim var mı merak ettim?

Bilmiyorum, araştırıp yazacağım ancak yok gibi gözüküyor.

• 1500 yorumdan neredeyse %90 okudum 30-40 kişi bu sorundan şikayet ediyorlar. Yani sorun yok demektir bu.

• Türk Telekom'dan açıklama;

Sorun halen devam etmektedir. Bazı bölgelere hizmet verildiği haberi alınıyor postun yorumlarından. Birde ciddi ciddi sorun yok diyorlar ya Türk Telekom kullananlara ulaşamıyorum ararken hemen kapanıyor. Turkcell, Vodafone sorun yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Adana’da Telekom çöktü Vodafone ve Turkcell’de sorun olmadı

• Turkcell ve Vodafone İstanbul dışında sorun vermedi. İstanbul içi biraz sıkıntı oldu. Türk Telekom ülke genelinde çökmüş durumda. Ve Türk Telekom sorun yok diye açıklama yapmakta. Ev İnterneti ve Ev Telefonu problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 26 Eylül 2019; 20:0:18 >
    Yoğunluk oldu aslinda niye cikarmadilar o kadar reklamini da yaptılar.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Sistemler yoğun olup coktugunden baz istasyonu olması kurtarmaz. Senin attığın SMSler konusmalar veri merkezine gider ve veri merkezi coktukten sonra dronecell bi ise yaramaz.

Ayrıca Dronecell 4.5G'den hizmet veriyor. 4.5G ile sadece VoLTE ile görüşme yapabiliyorsun. Eğer VoLTE aboneliği yoksa arama yapamazsın zaten. VoLTE yoksa zaten bir işe yaramaz toplumun % kaçı VoLTE kullanıyor?

WhatsApp felan tabii o ayrı.

• Türk Telekom halen kesintisiz hizmet veremiyor. Bazı kişiler hizmet alabiliyor. Tahminimce gece saatlerinde düzelecektir. Hizmet alabilen kişiler Her Yöne (Turkcell, Vodafone) sıkıntısız arayabiliyor. Ancak TT'dan TT'a problem mevcut. Dediğim gibi gece saatlerinde düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 26 Eylül 2019; 20:51:42 >
  • kocaeli/sakarya'da internet vardı ama arama yapılmıyordu sakaryadan ankara bile aranmıyordu bir süre sonra düzeldi ama istanbuldaki telefonlar aranamıyordu yine uzun süre

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    2g ve 3G çöktü 4,5g de VoLTE olmadığı için arama yapılamadı tahminim

• 3G de çökmedi aslında internete 3G ile girdim

• Deprem Anında (13.59)
    Turkcell 4.5G ile İnternete Sıkıntısız giriyordu, aramalar geç bağlanıyordu.

Vodafone 4.5G ile İnternete çok yavaş giriliyordu, Aramalar normal gibiydi ancak ginede yavaşlık vardı.

Türk Telekom 4.5G ile deprem anında internete giriyor ancak arama yapılamıyordu ararken hemen kapanıyordu 15 dakika sonra şebeke tamamen gitti ve saatlerce gelmedi ve halen tamamen gelmiş değil. Halen sıkıntı yaşayan var.

• Turk Telekom'da deprem anında (13.59) şebeke yok hatası veriyordu bizdeki iki telefonda. Ben turkcell kullanıyorum. Şebeke tam çekiyordu. Hatta benden WhatsApp üzerinden diğer kişileri arıyordum. O günün akşamına doğru Türk Telekom hatlarımıza şebeke geldi. Bu sefer internet yoktu. Telefonu kapat aç yaptık olmadı. Şebeke modunu en az 25kere değiştirdik. Sonra üstte 4.5g yazısı çıkıyordu. Ama bir süre sonra yine internet gidiyordu mesela.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.