Şimdi Ara

İstanbul Güncel Öğrenci Masrafları-Yaşamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seneye İTÜ'de ilk yılım olacak. Daha önce hiç ailemden ayrı yaşamadım. Anadolu'da küçük bir şehirden geliyorum. Araştırdığım kadarıyla Mecidiyeköy-Şişli civarları ya da Maslak tavsiye ediliyor ev tutmak için falan İTÜ'de öğrenim görecek arkadaşlara. Bir ya da iki arkadaşımla birlikte eve çıkmayı düşünüyoruz. Yani muhtemelen Maslak'taki kiraları karşılayamayız ama siz nereleri önerirsiniz?

Çok asosyal bir hayatım olsun istemiyorum, lisede zaten hemen hemen öyleydi. Haftasonları pub-sinema-müze, hafta içi de maksimum bir gün sosyal hayatım olur ya da olmaz. Hergün parti kafalarında değilim, sonuçta İstanbul'a asıl gelme amacım bir şeyler öğrenmek. Aylık ne kadar yeterli olur? Biliyorum çok değişken olur ama en azından temel ihtiyaçlar aylık ne kadar tutar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de itüdeyim .Yemeği okulda yersen ucuz olur.Şişlide evde kalıyorum.Bu tarafları tavsiye ederim gayet nezih ama ucuz değil.Kira+fatura+aidat için mininum 1000 diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacıosman yenikapı metrosuna yakın her yer olur sana. Sanayi mahallesi ucuz olur diye tahmin ediyorum araştır biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonymous1907

Ben de itüdeyim .Yemeği okulda yersen ucuz olur.Şişlide evde kalıyorum.Bu tarafları tavsiye ederim gayet nezih ama ucuz değil.Kira+fatura+aidat için mininum 1000 diye tahmin ediyorum.
    Kira+fatura+aidat dışında diğer harcamalar aşağı yukarı nasıl olur? Aylık 2500₺ yeterli olur mu sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Norveckırfaresi

Hacıosman yenikapı metrosuna yakın her yer olur sana. Sanayi mahallesi ucuz olur diye tahmin ediyorum araştır biraz
    Çok teşekkür ederim. Araştıracağım. Sanırım M2 hattı üzerindeki yerler uygun , değil mi?

Bir de diğer harcamalar yaklaşık ne kadar olur ortalama yaşayan bir öğrenci için acaba?

• Tercih sonuçları mı açıklandı nasıl itü olduğunu öğrendin

• İTÜ baya metro istasyonunun yanı, hatta o durağın adı İTÜ, bu açıdan o metro üstündeki herhangi bir durağa yakın bir yerde ev tuttuğunuz sürece ulaşımınız oldukça rahat olur.

Şu şekilde duraklar:

İstanbul Güncel Öğrenci Masrafları-Yaşamı

Ne kadar yakın, o kadar iyi olur tabi ki, ama daha güzel, daha uygun olacaksa biraz uzaklaşabilirsin, dediğim gibi metro her türlü rahat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kira fatura aidat toplam 1100 falan veriyorum.2500 aşırı abartmadığın sürece rahat yeter.

• 2-3 durak yakın olacak diye güzel yerden vazgeçme
  • Adam bin demiş, 2500 yeter mi diye soruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Her isi ters giden adam

Adam bin demiş, 2500 yeter mi diye soruyor
    Dostum adamın 1000 dediği kira, elektrik, ısınma, su, aidat. Bunun içinde ulaşım, beslenme, kişisel ihtiyaçlar, okul ihtiyaçları, beslenme yok. Yani benim anladığım kadarıyla öyle.

Eğer toplamda 1000 ise bütün taktiklerini istiyorum bu abinin. İstanbulda, Şişli'de büyük marifet olur o, okul okurken bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E0E24FF4

2-3 durak yakın olacak diye güzel yerden vazgeçme
    M2 üzerinde güzel mahalle/semt olarak nasıl bir sıralama yapabiliriz? 1000₺ civarı kira, fatura bütçesi olarak düşünürsek. Teşekkür ederim bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest4-8574745y

M2 üzerinde güzel mahalle/semt olarak nasıl bir sıralama yapabiliriz? 1000₺ civarı kira, fatura bütçesi olarak düşünürsek. Teşekkür ederim bu arada

Alıntıları Göster
    Osmanbey taksim levent buralar pahalı yerler çok sıralama yapılmayabilir 1000tl ile oturulmaz buralarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E0E24FF4

Osmanbey taksim levent buralar pahalı yerler çok sıralama yapılmayabilir 1000tl ile oturulmaz buralarda

Alıntıları Göster
    Stüdyo daireler ya da 3 kişi için 2+1 ler kişi başı 1000₺ üzerinde değil mi?

• M2 hattu üzerinde uzak dur dediğiniz semtler, mahalleler var mı peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest4-8574745y

Stüdyo daireler ya da 3 kişi için 2+1 ler kişi başı 1000₺ üzerinde değil mi?

Alıntıları Göster
    3 kişi diyosan iş değişir 3+1 e bile toplam 1800-2500 arası bir fiyat çekerler
  • Ben atasehir stüdyo dairede oturuyorum eli ayağı düzgün daireler 1000 den başlıyor

Beşiktaş'ta bu fiyatlar çok daha fazla, 1000 e falan bulursun ama apart tarzı paylaşımlı falan kullanırsın

Ben kira dahil aylık 3500 civarı harcıyorum, 1. 2. Sınıfta 5000 e kadar çıkıyordum

Günde 1 paket sigara, yemeği dışarıda yiyorum, haftada 3 4 gün alkol alıyorum

1. 2. Sınıfta yemeğe çok az para harcıyordum 1 öğün yemek yerdim kalanında her gün içerdim kızla falan buluşturdum o yüzden çok para harcardim

Şimdi alkolü falan azalttım 1000 lira civarı az harcıyorum

Orta halli paso eğlence kafasindaysan bu şekilde harcarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 29 Haziran 2018; 12:34:19 >
  • 2 kişi Beşiktaş-Teşvikiye civarlarında ev tutacağız kişi başı 1250-1300 oluyor totalde.Ben bu yıl Akaretlerde oturdum,1300 tl harçlık yetiyordu yurt ücreti hariç ve genellikle dışardaydım.Ama 1200-1300 alan bir insanın yemeğine dikkat etmesi gerekiyor eğer gezmek istiyorsa.Okulda yeme imkanı varsa işiniz kolay
  • Ev arkadaşı ile yaşayacaksan fazla bile. Ben ailemle kalıyorum ortalama aylık masrafım 900-1000. Ailemle kalmasam bu 2000’e çıkardı. Öyle ordan burdan kısayım gibi bir yaşamım da yok. Çok şükür dolu dolu geçiyor günlerim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.