Şimdi Ara

Istanbul İçin Kış Lastiği Gerçekten Gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, şu an aracımın lastiğe ihtiyacı var, bu nedenle kış lastiği araştırırken fark ettiğim bir durum var.Üretici firmaların söylediği şu ; kış lastikleri 7 derece altındaki sıcaklıklardaki performans gösterir.

Kış lastiğe almaya karar vermişken, 2013 ve 2014 kış aylarının günlük ortalama ve günlük en düşük değerlerine baktığımda çok az sayıda günün 7 derede altında olduğunu gördüm.O günlerde araç kullanmayıp toplu taşıma ve taksi kullanmak daha mantıklı geldi.Bu durumda aracıma da Contisport, pilot ya da Pirelli p7 gibi yaz lastikleri alabilirim.

Yanlış mı yapıyorum ? Kışlık lastik alırsam bir de Nisan'a yazlık almam gerekecek.Lastik ebadım 225 45 R17 hadi kış için de 195 ya da 205 50 R17 olsun ki fiyatlar hiç uygun değil bu ebatlar için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aracınızı kullanmayacaksanız tabiki gerek yok nasıl bir soru bu anlamadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thequick

Hocam aracınızı kullanmayacaksanız tabiki gerek yok nasıl bir soru bu anlamadım :)

Anlaşılmayacak bir soru yok, kış lastiği ne kadar gerekli ? 7 derece altındaki sıcaklıkla kaç kez karşılaşıyoruz ? Şu an Istanbul 8-10 derece civarı mesela ve mevsim kış.

Buzlanma, kar riski 10-15 gün ya var ya yok İstanbul'da.O günlerde kullanmayabilirim aracı.7 derece üstünde yaz lastiklerinin daha iyi fren mesafesi sunduğu da söyleniyor.Mesela şu an 5 Ocak tarihine kadar ortalama sıcaklık 7+, sonrasında 7 derecenin altına düşüyor ama Aralık ayı genel itibariyle 7+ geçti.

• bence yaz lastiğinizle trafikte biraz daha dikkatli olarak kışı da geçirirsiniz yani 7 derece altında otobüsle gitmenize gerek yok :) ama taktırın bence kafanız rahat etsin risk almaya ne gerek var. Bir de mesele sadece 7 derece olayı mı peki ? ben kış lastiğinde ıslak zeminde fren mesafesi de azalır diye biliyorum . Kış lastiğim depoda durduğu halde havalar 10 derece civarı seyrettiği için üşendiğimden taktırmamıştım , yağmurlu bir günde tophane civarında kasisi son anda görüp ani fren yaptım araba bir an kontrolden çıkar gibi oldu çok da hızlı değildim. O gün gittim taktırdım kış lastiklerimi . 7 derece altındaki gün sayısı az olsa bile yağmurlu gün sayısı fazla .

4 ay kış lastiği, 8 ay yaz lastiği kulanacağınızı düşünürsek lastikleriniz de daha uzun ömürlü olur.
  • x2X2 X kullanıcısına yanıt
    Kış lastiği aracı sürekli kullanıyorsanız gerekli. 7 derece altı veya kar yağması durumunda kış lastiği zorunlu hale geliyor. 4 mevsim falan özellikle karda kurtarmıyor.
    Eğer kullanmayacaksanız almayın kullanacaksanız alın. Bunun kararını forum değil siz verebilirsiniz.

Eğer almadan kullancaksanız kendinizden başka kişilerin de hayatını tehlikeye attığınızı unutmayın.
  • çölde bir kum tanesi kullanıcısına yanıt
    Otobüs durumunu buzlanma için demiştim

Fiyatlara baktım, Nokian, Continental, Pirelli, Michelin tuzlu.Petlas, starmaxx, Kumho, Falkenler uygun fiyatlı kış için.

Yaz lastiği de almam gerek ki aklımda da Continental, Michelin ya da Pirelli'nin kaliteli modelleri var.Kısacası bu sene lastiğe 3 bin lira gömmek istemiyorum hem kış hem yaz alarak.

• Güncel çekelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kış lastiği ile kurtaracağınız bir kaza, toplam masrafınızı fazlasıyla çıkartır.

• Geçen yıl ekim ayında kış lastiği aldım, o zamandan bu zamana Ankara'da kar yağmıyor

İşin doğrusu,hadi Ankara neyse de,İstanbul'da dediğiniz şartlarda, olur da kar yağarsa arabayı kullanmam diye düşünüyorsanız, bana göre en mantıklı olanını yapmış olursunuz.
  • Aracınızı sürekli kullanıyorsanız kış lastiğinin ekstra bir maliyeti yok, değiştirerek kullandığınız için ömrüde uzuyor lastiklerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2X2

Otobüs durumunu buzlanma için demiştim

Fiyatlara baktım, Nokian, Continental, Pirelli, Michelin tuzlu.Petlas, starmaxx, Kumho, Falkenler uygun fiyatlı kış için.

Yaz lastiği de almam gerek ki aklımda da Continental, Michelin ya da Pirelli'nin kaliteli modelleri var.Kısacası bu sene lastiğe 3 bin lira gömmek istemiyorum hem kış hem yaz alarak.

bende kış lastiği olarak starmaxx var , dediğiniz gibi fiyatı da uygun ben memnunum tavsiye ederim.

3 bin lira gömmek istemiyorsanız , o zaman yaz lastiğinizi alıp dikkatle önümüzdeki 3 ayı atlatmaya bakın yapacak birşey yok .
  • Merhaba ;

Muhtemelen bu gibi donanımlar , bir an ihtiyacınız olacak şeyler ( İstanbul gibi illerde )

Ama o anlar sanırım kaderinizi belirleye bilir.
  • Arkadaşlar sağolun, hala kararsızım.Kış için 205 taban 50 ya da 55 yanak 17 inç kumho i'zen kw31'lerin dördü 1000 lira.

Yaz içinse 225/45/R17 için 4 adet iyi lastik 1200-1500 lira aralığında.

Bu kışı haftada 100-150 km yaparak geçircem bir aksilik, değişiklik olmazsa.

• şöyle düşün;

belki dediğin gibi genelde kar yağmıyor, soğukta olmuyor diyelim,

çocuğun varmı yok mu bilmiyorum, tamda o soğuk günlerden birinde hastalandı hastaneye götürmen gerekti. veya annen, baban eşin vb.

o 1000 tl den yaptığın tasarruf yüzünden araban kaydı kaza yaptın.

allah korusun çocuğu hastaneye yetiştiremedin vs.

şimdi söyle gerekli mi değil mi?

bir kere lazım olur o an için değil 1000 10000 bile verirsin ah bu araba kaymasaydıda varacağım yere varsaydım diye.

sonuçta zararı yok.

1000 tl harcayabiliyorsan harca; en azından iyi bir amaç için çarçur ettiğini düşün.

uygun fiyatlı nispeten kaliteli lastik olarak falken ve toyo yuda incelemeni öneririm.

her ikiside japon malı lastikler.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 22 Aralık 2014; 15:38:51 >
  • 225/45/17 lastik sahibi olarak bilirim arkadaşın derdini ancak her zaman dediğim gibi kar lastiği hayat kurtarabilir...

ben bu aracımı bu sıralar çok kullanmadığımdan ve lastik ihtiyacı hasıl olduğundan dolayı Goodyear Vector4 aldım... 280tl tanesi. piyasadaki tek 4 mevsim lastiği. istanbul koşulları için idal olduğunu düşünüyorum doğrusu. dip not: Ankarada yaşıyorum. burada hayat biraz daha zor hava koşulları açısından...
  • Gecen sene cadde üstünde az yağan kar sulu kara dönüştü.3 4 farklı kaza gördüm.10 km hiz ile aks yamultan,biraz fazlasi ile airbag acan araclar oldu.2 lastikle engellenebilir

• İstanbuldakiler abi lütfen kış lastiği almayın ya.
  • istanbulda kış lastiği yok diye otolara polisce ceza kesildiği oluyor,

• Salı gününden sonra kış lastikleri olmayanlar bir hafta boyunca toplu taşıma araçları kullansınlar, İstanbul'a etkili kar yağışları geliyor. Yılbaşı tatiline çıkacaklar da ayrıca dikkat etsinler, zincir ve çekme halatı bulundursunlar. Meteoroloji 1-2 gün sonra uyarı yapar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: subie

Salı gününden sonra kış lastikleri olmayanlar bir hafta boyunca toplu taşıma araçları kullansınlar, İstanbul'a etkili kar yağışları geliyor. Yılbaşı tatiline çıkacaklar da ayrıca dikkat etsinler, zincir ve çekme halatı bulundursunlar. Meteoroloji 1-2 gün sonra uyarı yapar zaten.

Gelecek sistem daha netleşmedi tam olarak. Modellerde göründüğü gibi gelirse 2004 gibi olur kar yağışı. Bana sıkıntı yok, 4 kış lastiğim + zincirimde var, yeterki çok buzlanma olmasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.