Şimdi Ara

İstanbul trafiğinde otomatikten sonra manuel arabaya geçiş yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.Oğluma ayrı bir otomobil almayı düşünüyorum.Kendisi 23 yaşında ancak şimdiye kadar ehliyet sınavı hariç manuel bir otomobil kullanmışlığı yok.İstediği araçta manuel.Haftada 4 gün kullanıyor aracı.Ben diyorumki alışamazsın otomatik birşey alalım, kendisi illaki manuel istiyor daha zevkliymiş efenim :)).3 aya baskı balata sıyırırsın diyorum dinlemiyor.Sizce İstanbul trafiğinde ehliyet aldıktan bu yana otomatik araç kullanan birinin manuel vitese geçmesi doğru olur mu?Alışır mı kısa sürede.Ben pek emin olamıyorum buraya bir sorayım dedim.

• 23 yaşındayım yeni araba aldım istanbul içi manuel kullanıyorum. Her ne kadar düz vites eğlenceli geliyor olsa da gerçekten amelelik. Fiyat farkı ve arıza çıkarırsa beni sarsacak olmasa kesinlikle otomatik alırdım. İmkanınız var ise otomatik alın derim ancak illaki düz istiyorsa öyle büyük bir derdi de yok uzun süren trafikte insanda bi bıkkınlık yorgunluk oluyor o kadar.
    1 yıl boyunca otomatik ve manuel araçları aynı anda kullandım
    hiç otomatik sürerken debriyaj aramadığım gibi manuel sürerkende vites atmayı unuttuğum olmadı
    bu sorunu yaşayanların psiko-teknik eğitim almadan trafiğe çıkmamaları lazım
    zira otomatik vitesli araçlarla kaza yapanların en önemli eksiği bu
  • Manuel kullanmak zor değil, helede genç biri için daha iyi ,balata kolay bitmez yuzbinin kmden fazla ömrü var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boynuz kulagi gecer derler.
    Oglunuza yapamazsin demeyin. Birakin sizin yapamadiklarinizi o yapsin :)

• Alışır bence alışılamayacak bir durum yok. Ama biraz antrenman yapması lazım kısa mesafelerde.
  • 23 yaşındayım yeni araba aldım istanbul içi manuel kullanıyorum. Her ne kadar düz vites eğlenceli geliyor olsa da gerçekten amelelik. Fiyat farkı ve arıza çıkarırsa beni sarsacak olmasa kesinlikle otomatik alırdım. İmkanınız var ise otomatik alın derim ancak illaki düz istiyorsa öyle büyük bir derdi de yok uzun süren trafikte insanda bi bıkkınlık yorgunluk oluyor o kadar.
  • Fantazi

• Yasim 20 Ehliyetimi alır almaz manual arabam oldu haftada 400 km yaptim hiç zorluk cekmedim hergün sıkışık trafikte kullandım 1 sene boyunca son 1 senedir de otomatik arabam var ara ara manuali ozledigim oluyor bence manual alın herşeyden önce zevki başka yoksa hep aklında kalacak pişman olursada kendisi istedi sonuçta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam,
    Kendi aracım yarı otomatik. 8 yıldır kullanıyorum. Kışın şehir dışına çıktığımda ucuz olduğu için genelde manuel araç kiralıyorum. Manuelde ayaklarım karışmıyor ama eve dönüp otomatiğe geçince salak salak debriyaj aranıyorum. Zor değil yani sıkıntı olmaz.
    Zaten 1-2 kere trafikte sol ayağını bıraksın koşa koşa gelir değiştirelim diye :)
  • 21 yaşındayım yaklaşık 1.5 yıldır istanbulda babamın 93 model r9 fairwayini kullanıyorum alıştıktan sonra herşey sürülüyor o yüzden içiniz rahat olsun
  • Tiptronik alın
    Büyük ihtimal manuele kasmayacaktır

• 2-3 günlüğüne istediği aracın manuelini kiralayın sıkışık trafikte kullansın, olup olamayacağına öyle karar versin.

• 1 yıl boyunca otomatik ve manuel araçları aynı anda kullandım
    hiç otomatik sürerken debriyaj aramadığım gibi manuel sürerkende vites atmayı unuttuğum olmadı
    bu sorunu yaşayanların psiko-teknik eğitim almadan trafiğe çıkmamaları lazım
    zira otomatik vitesli araçlarla kaza yapanların en önemli eksiği bu

• Oğlunuz çok şanslı :)
  • Bence manuel vitesin sıkıntısı araba kullanmayı öğrenirken daha fazla.
    Oğlunuz otomatik vitesli araç kullanmayı bildiğine göre sadece vitese alışması gerekecek.
    Bence manuel almanızda sıkıntı yok
  • Amca, size baba diyebilirmiyim? Hem duz vites de kullanabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 27 Şubat 2015; 9:49:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kicker

2-3 günlüğüne istediği aracın manuelini kiralayın sıkışık trafikte kullansın, olup olamayacağına öyle karar versin.

En mantikli fikir bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye zor olsun hocam araba kullanmayı seven zevk alan herkes manuel kullanmak ister zaten bende 22 yasındayım şişli de yaşıyorum 4. aracımı aldım hiç otomatik sürmedim desem yeridir
  • Ağaç yaşken eğilir demişler, sevdiği modeli sevdiği şekilde kullansın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

Boynuz kulagi gecer derler.
    Oglunuza yapamazsin demeyin. Birakin sizin yapamadiklarinizi o yapsin :)

• Alacağınız araba arkadan itis mi ? Belki bu yüzden illa manuel diyordur :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.