|
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF)
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), Türkiye'nin en köklü ve saygın üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi'nin açık ve uzaktan eğitim veren birimidir. AUZEF, uzaktan eğitim yoluyla lisans, ön lisans ve yüksek lisans programları sunmaktadır.
AUZEF'in programları arasında Coğrafya Bölümü de yer almaktadır. Coğrafya Bölümü, öğrencilere coğrafyanın temel kavramlarını, yöntemlerini ve uygulamalarını öğretmeyi amaçlar. Bölümde, fiziksel coğrafya, beşeri coğrafya, bölgesel coğrafya ve çevre coğrafyası gibi alanlarda dersler verilmektedir.
Coğrafya Bölümü'nün ön lisans programı 2 yıl, lisans programları ise 4 yıl sürmektedir. Ön lisans programını tamamlayan öğrenciler Coğrafya Teknikeri unvanını, lisans programlarını tamamlayan öğrenciler ise Coğrafyacı unvanını alırlar.
AUZEF Coğrafya Bölümü'nün programlarına başvurmak için lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. Başvurular, ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) puanına göre yapılmaktadır.
Coğrafya Bölümü Önü Açık mı?
AUZEF Coğrafya Bölümü'nün ön lisans ve lisans programlarının kontenjanları sınırlıdır. Bu nedenle, programlara başvurmak isteyen öğrencilerin ÖSYS puanlarının yüksek olması gerekmektedir. Ancak, kontenjanların dolması halinde bile, öğrenciler bekleme listesine alınarak kontenjan açılması durumunda programa dahil edilebilirler.
İstanbul Üniversitesi AUZEF'in Coğrafya Bölümü, uzaktan eğitim yoluyla coğrafya alanında kaliteli eğitim almak isteyen öğrenciler için uygun bir seçenektir. Bölümün sunduğu programlar, öğrencilere coğrafya alanında sağlam bir temel kazandırmayı ve bu alanda kariyer yapmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.