İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kapsamında Psikoloji Bölümünü Açtı! Peki AUZEF Psikoloji Bölümüne Başvuru Nasıl yapılacak? Sorularının cevabı yazımızda...
Türkiye'de bir ilk! İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi kapsamında Psikoloji bölümünü açıyor. Kimi kesimler üniversiteyi eleştirirken kimileri ise AUZEF Psikoloji bölümünü araştırmaya başladı. Açıköğretim Psikoloji bölümü başvuruları nasıl yapılıyor? Açıköğretimde Psikoloji okumanın avantajları neler? İşte Açıköğretim Psikoloji bölümünün detayları...
Açıköğretim Fakültesine sahip üç üniversiteden biri olan İstanbul Üniversitesi'den önemli bir hamle geldi. Üniversite, geçtiğimiz gün yeni önlisans ve lisans bölümlerini duyurdu. Bu bölümler arasında en dikkat çekeni ise "Psikoloji" oldu. Gündeme oturan bu karar, Psikoloji mezunları, öğrenciler ve Psikoloji dernekleri tarafından eleştirilse de pek çok kişi İstanbul Üniversitesi AUZEF'in. bu kararını olumlu buldu. Öte yandan edinilen bilgiye göre bölümün hazırlıkları ise sona ermek üzere.
AUZEF'in Psikoloji Bölümü Açma Kararı YÖK'e Şikayet Edildi!
Halihazırda normal öğretim veya ikinci öğretimde Psikoloji bölümünü okuyan öğrenciler, emeklerinin boşa gittiği gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi'ni eleştirirken, Psikoloji bölümünden daha önce mezun olanlar ise iş bulamadıklarını ve bu karar yüzünden işsizliğin daha da artacağını öne sürerek sosyal medyada tepki gösterdi. İstanbul Üniversitesi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) kararının arkasında dururken, Psikoloji dernekleri ise Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) başvurarak kararın iptalini istedi. Yüksek Öğretim Kurumu henüz kararını açıklamazken, uzmanlar kararın İstanbul Üniversitesi lehine olacağını belirtiyor.
İstanbul Üniversitesi AUZEF Psikoloji Bölümüne Nasıl Başvurulacak?
İstanbul Üniversitesi, Psikoloji bölümünün yanı sıra Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesi kapsamında önlisans ile lisans bölümlerine yeni bölümler ekledi. Mevcut bölümler ve yeni açılan bölümlerin başvuruları Eylül ayının ilk haftası itibariyle internet üzerinden alınacak. Bu kapsamda yeni açılmış olan Psikoloji bölümünü başvuruları da Eylül 2020 de online olarak gerçekleştirilecek Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde Psikoloji okumak isteyenler, daha önce YKS'ye girmiş ya da 4 yıllık bir üniversite bölümünden mezun olmuş olması gerekiyor. Ayrıca halihazırda üniversitede 4 yıllık herhangi bir bölüm okuyan öğrenciler de yine Psikoloji bölümüne başvurabilecek.
AUZEF'ten Psikoloji Okumanın Avantajları
koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde pandemi ilan edilmesinden bu yana pek çok ülkede uzaktan eğitim verilmeye başlandı. Öte yandan dünyanın önde gelen üniversiteleri dersleri artık uzaktan vermeyi tartışırken, İstanbul Üniversitesi'nin Açık Öğretim Fakültesi kapsamında Psikoloji bölümünü açması öğrenciler için pek çok avantaj anlamına geliyor. Bu avantajları şöyle sıralamak mümkün: - Her şeyden önce öğrenciler zaman konusunda epey avantajlı olacaklar. - Yine devam zorunluluğu olmadığından dolayı başka alanlarda da çalışmalar yürütülebilir. - Yüz yüze eğitimin ortaya çıkarttığı bazı olumsuz durumlarda bu sayede ortadan kalkmış oluyor. - Öğrencilerin yaşamış olduğu maddi sorunlar, açık öğretimde olan herhangi bir bölüm sayesinde ortadan kalkıyor. - Her şeyin internete taşındığı ve dijitalleştiği şu dönemde uzaktan Psikoloji okumanın elbette getirdiği bir özgürlükte söz konusu. - En önemlisi de şu aralar dünya gündemini meşgul eden Koronavirüs nedeni ile tüm eğitim durmuşken, online platformlar üzerinden verilen eğitim elbette bir başka avantaj.