Şimdi Ara

İstanbulda gece 12 de bile trafik var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece yola çikayim diyorum. 00:30 da bile yollar dolu trafik ilerlemiyor. Bitik burası

İbb hiçbir çözum sunmuyor , sağa sola istanbul hepimize yeter levhaları yapıştırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğma büyüme kütükten İstanbullu biriydim.
    2017 de bu defter kapandı.
    Bulunduğum yerde trafik yok, devlet dairesinde işim olunca 5dk da işimi hallediyorum sıra yok, kalabalık yok.. Özel sigortam var ve özel hastanede sıra yok. İstanbul da özellerde bile kuyruk var.

Herkes şikayetçi İstanbul dan ama herkesde kalmak istiyor :) hal böyle olunca bedelini ödüyorsunuz. İyi trafikler.
    istanbul trafiği abartılıyo. şehir dışından gelen kişiler korkudan araçlarını Tuzla'da otoparka bırakıp toplu taşımayla devam etmeyi düşünüyolar.

işin aslı, ben İstanbul'da otomobille bi yere gideceksem, atlıyom otomobile gidiyom. tamam bazı yerlerde trafik oluyo ama kilitlenmiyo yani, en kötü şu olur: 20 dakkada gidceğin yolu 1 saatte gidersin. bu da iş çıkış saatinde olur.

onun dışında gün içinde çık otomobilinle git abi heryerde trafik akıyo yani.

Herkes ev dikiyor ama kimse otopark koymak istemiyor.

Türk insanı'nın korkunç gözü dönmüşlüğü.

Bir kat az atacaksın yada ona göre plan proje yapacaksın.

Adam iki bina dikiyor hala doğru düzgün otopark yok.

Bütün araçlar kaldırımlarda, sen yoldan gidiyorsun sonra

şöförler bozuluyor korna çalıyor. Bre ..duğum kaldırım mı kalmış?

Bunun bir de 5 metre ileride sağda boş cebe girmemek için yolun ortasına araba çeken

türleri var. Dükkanın birine giriyor orada napıyorsa artık araba 10 dakika aynı yerde sabit.

İlla uğrayacağı dükkanın önüne çekmzese sanki adamın ...sını kongolular ...yorlar?

Sonra Barbaros Şansal bokunda boğul diyince kıyamet kopuyor.

• 500 milyon m2 18 milyon sığdırırsan...

• İstanbul yaklaşık 15-20 yıl önce bitti, bu da yetmezmiş gibi Suriyeli, Afganistanlı ve Pakistanlılar başta olmak üzere ne olduğu belli olmayan insanlar gelip üzerine tüy diktiler.

• istanbul trafiği abartılıyo. şehir dışından gelen kişiler korkudan araçlarını Tuzla'da otoparka bırakıp toplu taşımayla devam etmeyi düşünüyolar.

işin aslı, ben İstanbul'da otomobille bi yere gideceksem, atlıyom otomobile gidiyom. tamam bazı yerlerde trafik oluyo ama kilitlenmiyo yani, en kötü şu olur: 20 dakkada gidceğin yolu 1 saatte gidersin. bu da iş çıkış saatinde olur.

onun dışında gün içinde çık otomobilinle git abi heryerde trafik akıyo yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'a giriş çıkış üstüne orada yaşama sokağa araç park etme her şey paralı olmalı. Aracı olanalr ekstra para ödemeli flan. Parası olmayna o şehirde yaşamamalı. Biraz şehir boşalmalı...

• Şehir gereksiz kalabalık benim anlamadığım evde oturunca ne oluyor ? ne anlıyorsunuz sokakta yatın dinlenin kahvenizi çayınızı için.

• istanbula en az 100bin taksi gerekiyor ama tekelci anlayış buna izin vermiyor. Zaten baştan daha fazla ev yapmak için yollar küçük yapılmış sonra imar aflarıyla fazladan kat çıkılmış ne bekliyoruz ki en küçük şehirde bile trafik sorunu oluşuyor .bunun kısa yoldan çözümü ise taksi sayısının artırılıp ücretinin düşürülmesidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul'da Lag Yokmuş :O
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkes ev dikiyor ama kimse otopark koymak istemiyor.

Türk insanı'nın korkunç gözü dönmüşlüğü.

Bir kat az atacaksın yada ona göre plan proje yapacaksın.

Adam iki bina dikiyor hala doğru düzgün otopark yok.

Bütün araçlar kaldırımlarda, sen yoldan gidiyorsun sonra

şöförler bozuluyor korna çalıyor. Bre ..duğum kaldırım mı kalmış?

Bunun bir de 5 metre ileride sağda boş cebe girmemek için yolun ortasına araba çeken

türleri var. Dükkanın birine giriyor orada napıyorsa artık araba 10 dakika aynı yerde sabit.

İlla uğrayacağı dükkanın önüne çekmzese sanki adamın ...sını kongolular ...yorlar?

Sonra Barbaros Şansal bokunda boğul diyince kıyamet kopuyor.

• 15 sene önce de böyleydi
    Daha da beter olacak
    Trafik istemeyen sehir merkezlerinde yasayamaz antalya bile berbat bir trafige sahip

• çözüm şehirden köye göç.herkes neden şehirde yaşıyor anlamıyorum.pek çoğunun yaptığı iş, küçük ilçelerde de yapabilir.

• İstanbul'un nüfusunun bir kısmı alınıp diğer şehirlere dağıtılmalı cidden.

• Doğma büyüme kütükten İstanbullu biriydim.
    2017 de bu defter kapandı.
    Bulunduğum yerde trafik yok, devlet dairesinde işim olunca 5dk da işimi hallediyorum sıra yok, kalabalık yok.. Özel sigortam var ve özel hastanede sıra yok. İstanbul da özellerde bile kuyruk var.

Herkes şikayetçi İstanbul dan ama herkesde kalmak istiyor :) hal böyle olunca bedelini ödüyorsunuz. İyi trafikler.

• En yaşanılır şehir bana kalırsa Antalya.Bin tramvaya git her yere fast and easy.

• arabları surileri yollarsanız trafik açılır biraz

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    Antalya ya tatile gelince 10 gün bile dayanamıyorum. Cehennem bile orası kadar sıcak değildir nasıl yaşıyorlar o şehirde olacak iş değil.

• Daha 5 - 10 sene önce istanbuldaki trafik "sabah" ve "akşam" olarak 2 ye ayrılırdır. Artık bu ayrım tarihe karıştı ve gündüzün her saati trafik var. Bayramlarda ve seyranlarda ise bu gece yarısına kadar devam edebilir...

• Çözüm Mülteciler ve Sivaslilar giderse çözülür o kadar.

• 25 sene evvel mirc' tan tanıştığım zaman zaman bana bilgisayarını ödünç veren arkadaş ile askerlik öncesi son defa görüştük.

Bir cumartesi akşam üstü Mecidiyeköy' deki evinden aldım ve onun istediği gibi Zeytinburnu sahile inmeden bira aldık.

Birkaç saat geyik yaptıktan sonra kafası güzelleşen arkadaşı geç oldu deyip aldım ve evine bırakmak için yola koyulduk.

Yolda arkadaş bana "Lem bunca zamandır sana cumartesi gecesi Dolmabahçe sahilinde takılalım der dururum bir defa yapmadın, bari askere gitmeden kırma beni" dedi.

Arkadaş bana daha önce anlatmıştı ama ben hiç ihtimal vermiyordum hatta benimle alay ettiğini düşünmeye başlamıştım, zira onun dediğine göre özellijle cumartesiyi pazara bağlayan gecelerde Dolmabahçe' de yol kenarında kafası güzel çıtırlar arabalara binmek için otostop çekerlermiş.

Arkadaşın dediği gibi yaptım ve E-5' den değil de Sahilyolu' nda Mecidiyeköy' e gitmeye karar verdim.

Daha Karaköy' ü geçmeden gecenin o vaktinda trafik vardı. Üstelik ilerledikçe daha da kötü oluyordu.

Arkadaş "Sayende girdik trafiğe ama gitmiyor, kaldık mı burada şimdi..." diyerek sitem ettim.

Bu şekilde dur-kalk trafikta yol ala ala Kabataş Sahiline varmıştık ki yolun kenarındaki 2 çıtır dikkatimi çekti, çünkü durmam için eliyle işaret yapmıştı.

Durdum ama sonra aklıma geldi arkamda taksi vardı belki ona el attılar diye düşündğm.

Bu esnada kızlar arka kapımı açıp hızla içeri geçip oturdular; "Ne olur devam edin bizi rahatsız ediyorlar" dediler. Kaldırımda kimsecikler yoktu ama.

Kısa bir süre sonra trafik açılmaya başladı.

Bu esnada arkadaş dikiz aynasından kızları süzmeye başladı.

Kızlarla sohbet etmeye başladık. Sarışın ve dekolte giyinenin kafası iyice uçmuştu ama esmer kotlu olan daha ciddi ve az konuşuyordu.

Yolda sarışın olan kız garip şeyler anlattı, 18 yaşındaymış da evlenip boşanmış, 1 çocuğu varmış gibi gibi.

Kızlara nereye gideceklerini sorduğumuz Ümraniye' de oturduklarını söylediler.

Arkadaş "İyi işte senin mahalle hadi gidelim" dedi.

FSM Köprüsü gişeleri geçer geçmez arkadaş durmamı söyledi.

Sağa çekip durduğumda arkadaş indi ve esmerin olduğu taraftaki kapıyı açtı, esmer kıza "Sen istersen yana kay" dedi ama kız "Ben böyle rahatım" deyip tersledi.

Bunun üzerine arkadaş diğer tarafa geçti, sarışın olan kızın kapısını açtı, içeri geçip oturdu ve bana "Gidelim" dedi.

Ben önde tek başıma olduğum halde arkadaş arka koltukta sarışın ile gayet rahattı, esmer ise sadece camdan dışarı bakıyordu.

Kavacık ayrımına yaklaştığımda arkadaş yine durmamı rica etti, durunca gelip tekrar yanıma oturdu.

Kızları Ümraniye Çarşı' da bıraktık. Önce sarışın olan araçtan indi ama kız iner inmez koşarcasına uzaklaşınca biz de endişe ettik ve fazla beklemeden yola devam ettim.

Birkaç km sonra da esmer indi arabadan.

Ben tekrar arkadaşı bırakmak için Köprü' yü geçtim, yol parası yanında bir de 2 defa Köprü parası ödedim.

Bir daha o arkadaşla görüşmedim...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Arkadaşın, sarışın olanı kafası dumanlı diye taciz etmiş.. O da o kafa ile bunu anlamış olmalı ki kaçar adımlarla o sarhoş haliyle uzaklaşmış... Bu tür kötü arkadaşı terketmekle iyi yapmışsın... Ancak, tüm yol masraflarını arkadaşın ödeseydi, yine o arkadaşını terkeder miydin işte orası şüpheli...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.