Şimdi Ara

İşten çıkarıldım tazminatım ödenmedi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle mutlaka avukat arkadaşlar vardır forumda ve bana yardımcı olurlar diye düşündüm.

Merhaba,

Pazartesi itibari ile iş akdi feshim yapıldı.Bildiğim kadarıyla iş akdi feshi yapıldığında kıdem ve ihbar tazminatının aynı gün içerisinde verilmesi gerekiyor. Fakat insan kaynakları bana ihbar ve kıdem tazminatının ay başında (01/07/2012) tarihinde hesabına yatırılacağını belirtti. Bunun böyle olmaması gerektiğini de belirttim. Cari zaman tarzında abuk subuk bişeyler söyledi. Bana tazminatımın 01/07/2012 tarihinde yatırılacağı ile ilgili herhangi bir evrakta imzalatmadı.

İş yerinin tazminatı bukadar uzun sürede işçiye verme hakkı varmı ?
    Tazminatımı geç alacağım için benim herhangi bir yaptırımım olabilirmi ?

Durum yeni olduğu için fazla vakit kaybetmeden sizlerden bilgi almak isterim.

Saygılar

• paranı verirler hocam merak etme. Zaten hemen verecekler diye bir şey yok. Onlarında 30 iş günü bekleme süreleri var.

olmadı noterden ihbarneme çekersin olur biter.... acele etme....
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubar

paranı verirler hocam merak etme. Zaten hemen verecekler diye bir şey yok. Onlarında 30 iş günü bekleme süreleri var.

olmadı noterden ihbarneme çekersin olur biter.... acele etme....

Saol hocam ama biraz arastirdim ve 30 gun bekleme sureleri gibi birsey yokmus. İs akdi feshi yapildiginda paranin hemen verilmesi gerekiyormus. Eger hemen verilmezse is cikisinin yapildigi gunden itibaren en yuksek mevduat faizi uygulaniyormus. Yanliz bunu olabilmesi icin nasil bir yol izlemem gerek onu bilmiyorum. Bir avukat arkadas yardimci olabilirse sevinirim konu ile ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google amca'ya sordum.
    "..............

Kıdem tazminatı yukarıda da belirtildiği üzere hak edildiği anda ve bir defada ödenmesi gerektiği halde kıdem tazminatının alacaklısının muvafakat etmesi ile başka bir zamanda veya birkaç taksitle de ödendiği görülmektedir. Taksitle ödeme süresince faiz talep etme hakkınız da vardır ama bunun için ihtirazi kaydınızı koymanız gerekir. Zira, mahkeme kararları gereğince, işçi zamanında ödenmeyen kıdem tazminatını sonraki bir tarihte bir defada veya çeşitli taksitlerle işverenden almış ve ödeme bitiminden önce faiz hakkını saklı tuttuğunu belirtir bir ibare koymamış ise faiz talebinde bulunamaz. Taksitli ödemelerde işçi bu ibareyi son ödemeden önce belirtmelidir. Yani ana alacak bitmeden ana alacağa bağlı alacak için bir şerh düşülmeli yada usulünce işverene bildirilmelidir. Ancak, faize faiz istenemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi şehirdeysen oradaki Sendika müdürlüklerini bul google'dan gidip bir danış yardımcı olurlar.
  • İyi de.

Amaç paranın tahsili mi yoksa intikam mı?

Ben onu çözemedim..

Bizde firma olarak ay başında öderiz tazminatları.Bazen yüklü miktarlarda taksitle öderiz.Maksimum 3 taksit olur bu.

İbranameyi imzalamışsındır yüksek ihtimal.İstediğin mahkemeye git.Boşuna para harcamış olursun.Ama 1 ay normal bir süre.Kısaltabilir misin bu süreyi.Elbette.İkili ilişkilerle.Telefon açar daha önce ödenmesini talep edersin olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

İyi de.

Amaç paranın tahsili mi yoksa intikam mı?

Ben onu çözemedim..

Bizde firma olarak ay başında öderiz tazminatları.Bazen yüklü miktarlarda taksitle öderiz.Maksimum 3 taksit olur bu.

İbranameyi imzalamışsındır yüksek ihtimal.İstediğin mahkemeye git.Boşuna para harcamış olursun.Ama 1 ay normal bir süre.Kısaltabilir misin bu süreyi.Elbette.İkili ilişkilerle.Telefon açar daha önce ödenmesini talep edersin olur biter.

1 ay normal bir süre derkem kime göre.
    Böyle durumlarda yasalar geçerlidir. Sizin çalışöa ödeme şekliniz işten çıkartılanı ilgilendirmez.
    İşten çıkartılan birinin kirası ve diğer ödemeleri için sizin dediğiniz o normal dediğiniz 1 ay sorun olur.
    Yasada varmı bu 1 ay konusu bilgilendirirseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bağlı bulunduğun sendika ile direkt sendika başkanı ile görüş.biray ne yer ne içerim de.üstelik iş yerine yazılı dilekçe ile mağdur durumda kaldığını ve ödemenin bir hafta içinde yapılmasını ibraz et.mağdur olan sen değil onlar.bu dilekçeyi notere onaylattır ve iş yerine ver.bir hafta içinde ödeme yapmaları gerekir.para kazanırken iyi kazanıyorlar bi işççinin tazminatını verirken mi zorlanıyor bir şirket..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.