Şimdi Ara

İsviçreye veya erasmusa gitmis olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki dönem basvurmayi düşünüyorum ama bizim bölümde isviçreye giden kimse yok. Gittiğimizde bize ucret verecekler mi ve vereceklerse ne kadar verecekler. Ayrıca daha önce iktisat bölümüyle erasmusa gitmiş olanlar hangi üniversiteleri önerirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kendim bilgi sahibi değilim ama çevremden gördüm.

Hibenin hepsini vermiyorlar ilk etapta %70 olması lazım. Çoğu gördüğüm kişi 2.000 euro civarında para hazırlıyorlar.

• Kanka hibeler üninin sayfada yazıyordur bizde 600 euro veriyorlar. Senin mutlaka ekstra para hazırlaman gerek en az 1.5k euro bence

• Bilkentte hibeyi alırsın ama verdikleri hibe en fazla kalacak yerini karşılar. Şöyle düşün sana verilen hibe pahalı ülkelerde giderinin yuzde 40 civarını karşılar maksimum. Maddi sıkıntı var ise daha ucuz ülkeleri tercih edin.

Örnek ben edinburgh’da erasmus yaptım yurdumun 4 aylık ücreti 3000 pound’du ve okul bana 2000 pound civarı bi para yatırmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 4 Temmuz 2024; 11:41:18 >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Hocam neye göre belirleniyor kalacak yer ücretleri?

Ben kimi yerlerde aylık 250-300 dolarlık yurtlarda kalanlar gördüm de, ne kadar doğrudur?

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Şehire ülkeye bağlı benimki okulun yurduydu ama yemekhane ücretsiz ve açık büfe şeklinde 2 öğündü. Standardı yok ama UK, İsviçre gibi yerlere gidiliyorsa miktarlar artıyor 250-300 dolara kalamazsınız.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Maddi büyük bir sıkıntı yok da bir dönem gittiğim yerde iflas etmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 4 Temmuz 2024; 11:53:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

• Polonya, Macaristan falan varsa oraları yaz, hatta Polonya gibi ülkelerin de Gdansk, Krakow, Wroclaw gibi şehirlerini bulabilirsen düşünebilirsin. Yurtlar genelde ucuz ve yaşam maliyetleri polonya hibesi 450 euro olsa bile karşılayabileceğin seviyede oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.