Şimdi Ara

İTÜ - Bilkent %50 Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

İTÜ - Bilkent %50 Bilgisayar Mühendisliği

(En Son Oy Tarihi: 1.8.2019)
Giriş
  • Sıralamam 2261, ilk sıraya ODTÜ yazacağım okul birinciliğiyle tutma ihtimali var. 2. sıraya da bu 2 üniversiteden birini yazacağım, ama karar veremiyorum. İTÜ'nün İngilizce eğitiminin çok iyi olmaması ve yurt dışı oranının düşük olması kafamı kurcalıyor. Onun dışında akademik anlamda çok bir fark yok aralarında, akreditasyonları da aynı. İkisinin de artıları var bildiğim kadarıyla yazıyorum, siz de fikir verirseniz sevinirim.
    İTÜ:
    -İstanbulda
    -Arı Teknokent çok gelişmiş ve güzel bir imkan olabilir
    -Ücretsiz
    Bilkent:
    -İngilizce eğitimi çok daha iyi
    -Mezunların yurt dışında çalışma oranı daha yüksek, bu muhtemelen İngilizce ile alakalıdır(?)
    -Daha sosyal(?)
    -Bilgisayar laboratuvarları daha iyi

%50 burs ile okuyan arkadaşlar yıllık masraflarını söylerse güzel olur. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

• Bilkentliler daha cok yurt disinda demissin, onun sebebi cogunlukla para, yurt disindakilerin aa bilkentli bu alalim demesi degil.

Ben Koc mezunuyum, tam burslu arkadaslarin cogunlugu suan Turkiye'de iken tam burslu olmayanlarin tamamina yakini yurt disinda. Mastera gidenlerin okul bedava olsa bile kalacak yer + temel ve sosyal ihtiyaclarla cok rahat 1500 euroyu buluyorlar aylik, tlye cevirirsen durumu anlarsin.

Yurt disindan kabul almak, ozellikle master icin o kadar zor degil, ama orada yasayabilecek durumun olmasi lazim.
  • Maddi durumun iyiyse bilkent çok daha iyi bir seçenek.Ben olsam itü yazardım maddiyattan dolayı.
  • Maddi durum bilkenti karşılayacak kadar iyi, ama rahat karşılayacak kadar iyi değil. Neden bilkent yazmalıyım sizce?
  • "İTÜ'nün İngilizce eğitiminin çok iyi olmaması ve yurt dışı oranının düşük olması kafamı kurcalıyor." Umarım bu bilgileri güvenilir kaynaklardan elde etmişsinizdir.
  • Bilkent'i rahat karşılayabileceksen en üste yaz. Maddi olarak sorun çıkacaksa İTÜ yaz bence.
  • Bilkentliler daha cok yurt disinda demissin, onun sebebi cogunlukla para, yurt disindakilerin aa bilkentli bu alalim demesi degil.

Ben Koc mezunuyum, tam burslu arkadaslarin cogunlugu suan Turkiye'de iken tam burslu olmayanlarin tamamina yakini yurt disinda. Mastera gidenlerin okul bedava olsa bile kalacak yer + temel ve sosyal ihtiyaclarla cok rahat 1500 euroyu buluyorlar aylik, tlye cevirirsen durumu anlarsin.

Yurt disindan kabul almak, ozellikle master icin o kadar zor degil, ama orada yasayabilecek durumun olmasi lazim.
  • Alamutq kullanıcısına yanıt
    Bir çoğunu saymışsın zaten.Kısacası imkan olarak çoğu kriterde İtüden önde.Bilkent bilgisaya yurtdışında sana çok iyi kapılar açar.Yıllar önce tanıştığım kuzenimin arkadaşı, Google'ın Londra ofisinde işe başlamıştı 9000 pounda.O da Bilkent mezunuydu.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Birinin kaynağı linkedin, diğerini internette gördüğüm kadarıyla yazıyorum. İtü, odtü veya bilkent kadar hazırlığıyla övünemiyor sonuçta. (iyi değil derken diğer top üniversitelere kıyasla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alamutq -- 27 Temmuz 2019; 2:36:0 >
  • ileriki yıllarda artacak okul fiyatlarını da göz önünde bulurmalısın bu yıl 45 olan sen mezun olana kadar 60'a dayanabilir
    %50 ile 20-25 arası çok fiyat değil belki ama 25 üstüne çıktıkça zorlaştırır işleri iyice
    Aklıma takılmışken sorayım bu Linkedin'de nasıl bakabiliyoruz ... okuldan ... bölümünden mezunlar diye ben yapamadım. Hem gizli profiller olduğu için ben oradan bir sonuç çıkaramıyorum(baktığımı görürler diye tıklamıyorum), siz nasıl çıkardınız?
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.