Şimdi Ara

İTÜ EHB 2. SINIF GÜZ DÖNEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
19
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumu okuyucu olarak takip ediyordum. Bende hem kendim için hem de forumda olması için bir dönemlik tutmak istedim.

Bu dönem 1 seçmeli dersim hariç tüm derslerim EEF kodlu yani elektrik elektronik fakültesi(elektrik, kontrol, elektronik haberleşme) ortak dersi.

EEF 211E ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ

Bu dönemin en önemli dersi kalırsan okul uzatan bir derstir. Devre ve sistem analizi elektroniğin temelleri gibi 2. Sınıfın bahar döneminde açılan derslerin ön şartıdır.

Chua'nın linear and nonlinear circuits kitabı baz alınıyor.

Dersin konu başlıkları
    kirchoff kanunları
    graf teorisi
    temel analiz yöntemleri (mesh analiz nodal analiz) thevenin-Norton eşitlikleri
    lineerleştirme DC çalışma noktası
    durum denklemleri ve 1. 2. Dereceden çözümleri

Ders hakkında yorumum

Ben dersi dersin koordinatörü olan müştak hocadan alıyorum. Söyle fena olmayan bir sitesi var.https://web.itu.edu.tr/yalcinmust/ehb211.html
    Dersi 8 hoca açıyor 2 tanesi türkçe 6 tanesi ingilizce bizim hoca 2 vize 1 final yapıyor (30/30/40) ödev veren hocalar da var onların notlandirma biraz daha değişiyor ama 40 final sabit. Dersin itüde işlendiği hali ile youtube'dan kaynak bulmak zor hocanın slaytları genelde yetersiz oluyor ya kitaptan ekstra çalışma yapmanız lazım yada diğer hocaların da kaynaklarını bulup birlestirmeniz gerekiyor bir iki çıkmış bulabilirseniz şanslısınız. Ders bu kaynakları bulursanız bence çok zor değil.
    Temel bir ders o yüzden puanım 7.5/10.

EEF 205 LOJİK TASARIMA GİRİŞ

Zorunlu bir dersi bağlamaz ama bir çok seçmeli dersi bağlıyor. Bu dersi de 8 hoca acıyor 3 turkce 5 ingilizce. Dersin notlandirma şekli tüm sınıflarda ortak 4 tane 2.5 puanlık ödev 2 tane 25 puanlık vize 1 tane 40 puanlık final. Ödevlerin yarısı normal kağıda çözme şeklinde diğer yarısı ise vivado üzerinden yapılması istenen devrenin şematiginin ve simulasyonunun oluşturulmasıydı. Ödevin o kısmını ciddi bir kısım vivadoyu bile kuramadığı için yapmadı sanırım 2.5 puan için gerçekten çok ugraştırıcı ödevlerdi.

Dersin konu başlıkları

Sayısal Sistemler, Analog/Sayısal Dönüşüm, Sayı Sistemleri, Sayı Tabanı Dönüşümleri, İkili Sayılar I
    2 Boole Cebrinin Aksiyomlar ile Tanımı, Temel Teoremler ve Özellikler II
    3 Boole Fonksiyonları: Kanonik Gösterilimler. Lojik Kapılar II
    4 Donanım Tanımlama Dilleri (HDL), Boole Fonksiyonlarının HDL ile Modellenmesi VII
    5 Boole Fonksiyonlarının İndirgenmesi: Quinn McCluskey yöntemi II, III, IV
    6 Karnaugh Diyagramları, Keyfi Çıkışlar, Evrensel Kapılar, TÜVE ve TÜVEYA Kapıları İle Gerçekleme II, III, IV
    7 Kombinezonsal Devrelerin Analiz ve Tasarımı. II, III, IV
    8 HDL ile kombinezonsal devre tasarım örnekleri. III, IV, VII
    9 Orta Ölçekli Tümdevre elemanları (MSI-Kodlayıcı, Kod Çözücü, Veri Toplayıcı, Veri dağıtıcı), Boole Fonksiyonlarının MSI elemanları ile gerçeklenmesi II, III, V
    10 Boole Fonksiyonlarının; MSI elemanlarını alt-blok olarak kullanarak HDL ile Modellenmesi V, VII
    11 Bellek Elemanları: Tutucu, Flip-Floplar, SR Tutucu, Kontrol girişli SR Tutucu, D Tipi Tutucu ve D flip-flop un HDL Modelleri VII
    12 Senkron Ardışıl Devrelerin Analizi, Sonlu Durum Makinalarının Meally ve Moore Modelleri, VI
    13 Senkron Ardışıl Devrelerin Tasarımı VI
    14 Sonlu Durum Makinalarının HDL Modelleri

Ders hakkında yorumum

Benim hoşuma giden bir dersti aldığım hocada dersi turkce ve güzel anlatıyordu 14 hafta gittim derse (tek gittiğim ders) ödevleri yaptım ama ortalama 60 aldım 4 ünden değmedi. Dersin içinde ağır matematiksel fiziksel olaylar olmadığından biraz daha farklı geldi. EDT'den farklı olarak youtube'dan yararlanmak çok kolay oğuz erginin mantık devreleri tasarımı dersleri özellikle soruları gayet iyi sayısal elektronik kanalı çok başarılı ve uyumlu onun dışında kavcar ve ohm elektronik de anlatıyor ama bana ve itü müfredatına çok hitap etmiyor gibi. Derse puanım 8/10

EEF 210 DİFERANSİYEL DENKLEMLER

Çok bir şey söyleyemeyeceğim düz diferansiyel denklemler hocam çok kötüydü ama önemi yok zaten Buders bogaziciliden hallediyorum. Buders listesindeki her şey var sanırım. Hocamızda budersten izleyip gelip aynı soruları cozuyordu ve kendi özel kaynağım diyormuş sınıfta 😀 Finali zor oluyor diyorlar daha girmedim devre filan çözdürüyorlarmış. 2 vize 1 final 30 30 40 şeklinde ödev yoktu bu dersi de 7 hoca acıyor 2 turkce 5 ingilizce olmak üzere. Derse puanım 5/10

EEF 311E PYTHON İLE NUMERİK ANALİZ

Sanirim ders 2 senedir açılıyor. 3.sinif dersi ben üstten aldım yazın aldığım bir ders yerine diferansiyel denklemler gibi çok diyecek bir şey yok 4 hoca acıyor hepsi ingilizce 3 ödev 3 quiz 1 vize 1 final seklinde ugrastiran bir yapisi var bir iki hafta python anlatılıyor matematik kutuphaneleri filan ondan sonrası sayısal türe sayısal integral 2.derece diferansiyel çözme interpolasyon teknikleri kök bulma lineer denklem sistemi çözme eğri uydurma gibi konular anlatılıyor ve python ile kodlaması gösteriliyor. Ders içerik bakımından hoşuma gitti özellikle python ile anlatılması mantikli çünkü bu konular zaten bilgisayar ortamında yapılan şeyler çokça iterasyon yapılması gerektiği için ve genel hayatta bu çözülemeyen denklemler nasıl çözülüyor soruma cevap olduğu için sevdim çok zor da değil acikcasi ders dışı kaynaklar da yeteri puanım 7/10

EHB 208E DATA STRUCTURES AND ALGORITHM

C dersi ön şartıdır ve devam dersi gibidir Temel Veri yapıları(bağlı liste yığın kuyruk ağaç graf sıralama algoritmaları seçme algoritmaları) konularını işlerler dersi veren hocalar genelde iyi ders dışı kaynak yeterli 3 quiz 1 ödev 2 vize 1 final şeklinde bir notlandirması var vizeler 20 puan gömülü yazılım için filan önemli bence genel olarakta algoritma mantığını kazandırıyor ben dersi sevdim ama çok emek vermedim. Derse puanım 7/10

Bunlar dışında önemsiz 2 tane seçmeli dersim var olasılık dersi bu dönemin dersi ama ben geçtiğimiz bahar aldım. Genel dönemi degerlendirirsem düzenli çalışmayı gerektiriyor. Sürekli bir vize ödev veya quiz var vize haftası olmadığı için 5. Haftadan 12. Haftaya kadar genelde her hafta bir vizem oluyor. Bunlar yüzünden çok farklı şeylere odaklanma şansınız kalmıyor belirli bir ortalamada kalmak istiyorsanız. 3.43 ile 80 kişide 28. dim. Geçen dönem varın siz düşünün gerisini finallerden sonra guncelleyecegim. İmlasal sıkıntılar vardır duzeltemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DamlatannMusluk -- 15 Ocak 2025; 1:20:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.