< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İTÜ Makine
-
-
Ben de burayı düşünüyorum hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
upupup
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up
Up abi up
hocam makineye karşı ilginiz oluşmadıysa henüz bu bölüm sizler için kelliğe neden olacaktır ancak makine benlik diyorsanız mercedese kadar yolunuz var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1) Gümüşsuyu kampüsü, konumu dolayısıyla iyi bir kampüstür. İstanbulun işlek yerlerine yakındır, ekonomik sıkıntılar dışında her ihtiyacını karşılar bence. Bununla birlikte diğer mühendisliklerin bulunduğu kampüsten ayrıdır. Bu bir dezavantaj olabilir.
2) İtü makine gerek dersleri, gerek de öğretim görevlileri dolayısıyla biraz eskimiştir. Bunun sebebi, çağa uyum sağlayamamaktır. Örnek verecek olursak; ODTÜ, BOÜN gibi YTÜ gibi üniversitelerde makine bölümü için en az iki kredilik bilgisayar bilimiyle ilgili dersler varken (ODTÜde python öğretiyorlar mesela) itüde böyle bir durum yoktur. Girerseniz göreceksiniz, ileride işinize yaramayacak olan onca derse çalışacaksınız.
Biliyorsunuz yıl içerisinde misafir öğretim görevlileri gündem olmuştu. Tiplerinden, kültürlerinden bağımsız olarak; çok daha iyi eğitim verecek, itüye yakışacak öğretim görevlileri seçilebilirdi bence. İtü makine, yıllardır değer kaybediyor. Bunun sebeplerinden biri de eğitim kalitesinin, öğretim görevlileri dolayısıyla düşmesi. Yıllardır özel üniversiteler, itünün saygıdeğer profesörlerini almıştır. Eğitim kalitesinin düşüşünü öğrencilerin tercihlerinden de anlayabilirsin aslında. 2003 yılında 6k iken şuan 16k ya almaktadır. https://web.itu.edu.tr/akoguz/index/files/itu_osymrapor2008.pdf buradan bakabilirsin rapora, kaldı ki o zamanlar bilgisayar mühendisliği popüler dahi değildi. Bu düşüş trendine bakılırsa bir on yıl sonra ne olacak kim bilir?
3) İtü makine, (hala ve şuan için) iş dünyasınca değer görmektedir. (linkedin den de bakılabilir) Yurt dışı imkanı vardır. Zor bir bölümdür, karşılığını almadığını düşünebileceğin durumlar olabilir. Fakat bölümü çok seviyorsan, gülü seven dikenine katlanır değil de, zakkumu seven zehrine katlanır misali, iyi işler çıkarabilirsin.
4) Benim tavsiyem eğer tereddütteysen bilgisayar müh. yaz geç derim. Rahat bir şekilde çalışır, paranı kazanır keyfine bakarsın. Teknolojik gelişmelere pek açık olmayan ülkemizde dahi bu kadar değer görüyor, isteniyorsa bu bölüm, gelecekte ne olur kim bilir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Makine mühendisliği başlı başına zor bir bölümken bunu İtü'de okuyabilmek çok daha zordur. Eğer mekaniğe çok fazla meraklı değilseniz tavsiye etmem.
-
Bildiğim kadarıyla mezun olduktan sonra makine dışındaki birçok alanda da iş sahibi olunabiliyor galiba, bu açıdan avantajlı gibi ama.
Normalde YTÜ'nün endüstrisi ve Ege'nin ceng'ine daha çok hakimim ve daha cok istiyorum ama endüstriye gidersem bir şeyler oluşturma durumum olmayacak gibime de geliyor aynı zamanda. Ben biraz somut bir şeyler de oluşturmak istiyorum sanki. Bu arada YTÜ ve TAÜ makine daha düşük olsa da tavsiye eder misiniz?
Sıralamanız kaç hocam ben de burayı istiyorum da gelmeyecek diye korkuyorum (16k)
Hocam benim 17.190, geçen sene 16.356 ile kapatmış, genel olarak düşüş trendinde olmasına güvenerek bir de bu yıl yaşanan şu misafir öğretim üyesi muhabbetine de biraz güvenerek sondan falan da olsa tutar gibime geliyor ki bence seninki de tutar
makina dışında iş sahibi olma hayaliniz varsa makina okumayın her sene gündem oluyor şu saçma bölüm gitmeyin kardeşim şuraya sonra bırakıyorsunuz benim gibi görünce
-
Haklısın da sonra YTÜ'de o başka bölümü okuyup "ulan keşke itüde okusaydım" demeyelim, adı var sonuçta okulun.
Hocam ben de aynı kagadayım, ortaya bir ürün çıkaratacak donanıma sahip olma isteği var. Ve istek makine bölümünün içine girince kaybolursa diye korkuyorum. Pişman olursam vs diye
Tamamen aynıyız bu konuda, aslında bilgisayar da iyi bir secenek olur bu noktada. Keşke tutsa ytü ya da galatasaray da hiç bu uğraşmalara girmesem
Ben daha çok işletme müh ile arasında kaldım hocam
Pc yıldızda da tutmayınca düşünmeyi bıraktım
Tau ya da marmara tutsaydı belki düşünebilirdim onlar da gelmeyince gerek yok
10k sıralama var :(
Makineye meraklı olacağımı nerden anlayacağım?
Bu çok zor bir soru, bana kalırsa 3. Sınıf bitmeden neyin ne olduğu anlaşılmayacak. O zaman da iş iiten geçmiş oluyor
İşletme güzel bölüm gibi, orada okuyan biriyle konuşmuştum. Tutsa kesin yazardım. Hocam iyte ya da ege de düşünebilirsiniz bu arada, ege de %100 ingilizceye geçmiş çok yükselecek muhtemelen bu iki sene içerisinde
Tercihim itüden yana hocam, üniversiteden taviz vermek istemiyorum
Dogru diyosun, itü iyidir hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1) Gümüşsuyu kampüsü, konumu dolayısıyla iyi bir kampüstür. İstanbulun işlek yerlerine yakındır, ekonomik sıkıntılar dışında her ihtiyacını karşılar bence. Bununla birlikte diğer mühendisliklerin bulunduğu kampüsten ayrıdır. Bu bir dezavantaj olabilir. 2) İtü makine gerek dersleri, gerek de öğretim görevlileri dolayısıyla biraz eskimiştir. Bunun sebebi, çağa uyum sağlayamamaktır. Örnek verecek olursak; ODTÜ, BOÜN gibi YTÜ gibi üniversitelerde makine bölümü için en az iki kredilik bilgisayar bilimiyle ilgili dersler varken (ODTÜde python öğretiyorlar mesela) itüde böyle bir durum yoktur. Girerseniz göreceksiniz, ileride işinize yaramayacak olan onca derse çalışacaksınız. Biliyorsunuz yıl içerisinde misafir öğretim görevlileri gündem olmuştu. Tiplerinden, kültürlerinden bağımsız olarak; çok daha iyi eğitim verecek, itüye yakışacak öğretim görevlileri seçilebilirdi bence. İtü makine, yıllardır değer kaybediyor. Bunun sebeplerinden biri de eğitim kalitesinin, öğretim görevlileri dolayısıyla düşmesi. Yıllardır özel üniversiteler, itünün saygıdeğer profesörlerini almıştır. Eğitim kalitesinin düşüşünü öğrencilerin tercihlerinden de anlayabilirsin aslında. 2003 yılında 6k iken şuan 16k ya almaktadır. https://web.itu.edu.tr/akoguz/index/files/itu_osymrapor2008.pdf buradan bakabilirsin rapora, kaldı ki o zamanlar bilgisayar mühendisliği popüler dahi değildi. Bu düşüş trendine bakılırsa bir on yıl sonra ne olacak kim bilir? 3) İtü makine, (hala ve şuan için) iş dünyasınca değer görmektedir. (linkedin den de bakılabilir) Yurt dışı imkanı vardır. Zor bir bölümdür, karşılığını almadığını düşünebileceğin durumlar olabilir. Fakat bölümü çok seviyorsan, gülü seven dikenine katlanır değil de, zakkumu seven zehrine katlanır misali, iyi işler çıkarabilirsin. 4) Benim tavsiyem eğer tereddütteysen bilgisayar müh. yaz geç derim. Rahat bir şekilde çalışır, paranı kazanır keyfine bakarsın. Teknolojik gelişmelere pek açık olmayan ülkemizde dahi bu kadar değer görüyor, isteniyorsa bu bölüm, gelecekte ne olur kim bilir? |
Benzer içerikler
- boyunca zarf fiil mi
- bursa dershane
- samsun en iyi dershane sıralaması
- tıp kazanmak için günde kaç soru çözülmeli
- tyt matematik nasıl çalışılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X