Şimdi Ara

İtü makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar itü makineyi gezdim, bölüm hoşuma gitti de sosyal medyalarda sürekli itü makine hakkında kötü yorumlar yapılıyor. Bölümün okumaya değmeyeceği, aşırı zor olduğu, oranın cehennemi yaşatacağı gibi yorumların olması beni sürekli tereddüde düşürüyor. Bugün tercihlerimi yapacaktım, 1. sıraya itü makine yazacaktım fakat sizce toplumun bilgeliğine güvenip yazılım ağırlıklı bölümler mi yazsam? (itü mat, ege ceng, odtü istatistik)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin en prestijli ve köklü mühendislik programlarından biridir. 1883 yılında kurulan bölüm, makine mühendisliğinin temel ilkelerini ve uygulamalarını kapsamlı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.

İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü, makine tasarımı, termodinamik, ısı transferi, akışkanlar mekaniği ve kontrol sistemleri gibi makine mühendisliğinin temel alanlarında sağlam bir temel sunar. Bölümün öğretim kadrosu, alanında uzman akademisyenlerden oluşmakta ve sektörün ihtiyaçlarına uygun, güncel bir müfredat sunmaktadır.

İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nün laboratuvarları, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle pekiştirmelerine olanak tanımaktadır. Bölüm, ayrıca öğrencilere staj ve araştırma fırsatları sunmakta ve sektörle yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunları, Türkiye'nin önde gelen otomotiv, havacılık, enerji ve savunma sanayilerinde yüksek talep görmektedir. Mezunlar, tasarım, analiz, üretim ve yönetim alanlarında çeşitli rollerde görev almaktadırlar. Bölümün sunduğu sağlam eğitim ve sektör bağlantıları, mezunlara kariyerlerinde başarılı olmaları için gerekli becerileri ve bilgileri kazandırmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Topluma göre hareket etmen saçma olur senin hayatın senin seçimin olmalı, millet bölüm zor diyor da kime neye göre zor? Okulu okuyacak olan sensin ben makine mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak kesinlikle yazmanı öneririm hakkını verirsen çok iyi yerlere gelirsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bölümün okumaya değmeyeceğini kim demiş? istiyosan ve dayanabileceksen yapıştır gitsin, zaten 3. sınıfta çalışmaya başlarsın.

• savunma sanayinde herhalde en fazla itü makina odtü makina mezunları vardır.

Birkaç gün önce aynı isimli başlığa yazmıştım :

3- Bölümde Ata Muğan gibi savunma sanayii de dahil birçok alanda çok önemli katkıları bulunan hocalar hala mevcuttur. Bu hocalar özel/vakıf üniversitelerinde değil İTÜdedir ve birçok yere danışmanlık hizmeti vermekte, projelere katkı sağlamaktadılar. Bir savunma sanayi çalışanı olarak vakıf üniversitlerinden, teknik olmayan üniversitelerden, ya da teknik de olsa büyük olmayan üniversitelerden bu seviyede bir katkı görüldüğünü hatırlamıyorum. Eğer büyük ve teknik devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine geçiş varsa bu İTÜye özel bir durum da değildir.

4- İTÜ Türkiyenin en köklü üniversitesidir ve mekanik biliminin doğduğu, zamanında birçok alman ekolü kökenli hocayla bir geleneği iyice oturtmuş bir makina mühendisliği bölümüne sahiptir. Türkiyenin en iyi iki makina mühendisliği bölümlerinden birisidir:

(Bu sıralamada şu an birincidir, eskimiş İTÜ Makinaya bakın hele)

top universities
    QS World University Rankings for Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering 2022
    https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2022/mechanical-aeronautical-manufacturing-engineering

Genel mühendislik sıralamasına da ayrıca bakabilirsiniz, yine İTÜ (ODTÜ ile aynı sırada) birincidir.

5- sıralamalardaki 2003-2008 arası düşüş paylaşılmış. Bu yıllarda össye giren öğrenci sayısı 1milyon civarındaydı, şimdi ise 2milyon üzeri. Yüzdelik dilim olarak bakılırsa önemli bir düşüş yok. Ancak İTÜnün diğer bölümlerinde bir yükseliş varken, makina mühendisliğinde tüm üniversitelerde genel bir düşüş söz konusu.

6- Misafir öğretim üyeleri, adı üstünde sürekli olarak gelip giden misafirler, sırf kılık kıyafet ve ırkından dolayı küçümsendi. Ancak çalışmaları bakılırsa küçümsenecek insanlar değiller. Neden ABDden batılı ülkelerden gelenler de varken bunların cımbızlandığını anlamak mümkün değil. Aslında sebebi belli de neyse.”

makina mühendisi olmak isteyen birisi için güzel. Sadece son yıllarda İTÜ sıralamaları tıpın popüler olmadığı döneme yaklaşıp toparlanırken makina biraz geri gitti. Umarım o da toparlanır çünkü kaliteli öğrencileri hakediyor.

• Aerospace_ITU A kullanıcısına yanıt

Ankaratiplinın itu şubesi de gelmiş

Bu elemana rağmen itu makina bu sıralama için muhteşem bir bölümdür. Erasmus imkanları çok iyidir hatta trdeki en kolay tu munich aachena gideceğiniz bölüm olabilir.

Bence gümüşsuyu asiri kasvetli ve korkutucu bir fakülte içini gidip gezmis doktora öğrencisiyle birebir sohbet etmiş calisma alanlarını görmüş biri olarak diyorum. Eger ilginiz varsa yazılır da okunur da iyi yerlere de gelirsiniz. Akademisyenleri bazıları eski kafalı olabiliyor İngilizceyi bi tik kendiniz halledeceksiniz onun disinda çok problem yok bolum hakkında.

Mehmet taner gibi insanlar yetiştirmiş efsane bölümdür ama asiri akademik kariyer yada SS düşünüyorsanız sürünmeye gerek yok matmuh yazin derim ben.

Sırf bölümün havasından eziyet çekmeye gerek yok.

Zorluğunun da 1 tik abartıldığı düşünüyorum.

Ege ceng de bir alternatif olabilir ama ben her zaman iyi okuldan yanayım. Matmuh guzel bolum okunur

• makine bölümü zaten zordur itü olunca ekstra zor olur. ben ytü mezunuyum bizimkide çok zordu. 3.17 ile mezun oldum eğer sakarya karabük falan okusaydım muhtemelen 3.7-3.8 mezun olurdum. itülüde bunlarda 4 ortalama yapar. mülakatlara girdiğimde ytü makine dediğimde işverenlerin yaklaşışının değiştiğini birçok kez gözlemledim. itü makine dendiğinde neler deniyordur hayal edemiyorum. bu arada ford kalibrasyon mühendisiyim. tek mülakatla işe aldılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 2 Ağustos 2022; 19:13:52 >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    Söylediklerimde yanlış bir şey mi gördün kardeşim ?

Yok görmediysen bir daha muhattap olmayalım. Amacım senin gibilere laf yetiştirmek değil.

Matematik mühendisliğine katılıyorum. Bu bana yakıştırma yapan ”elemana” rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 2 Ağustos 2022; 19:20:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    11 ay önce açıldı
    Boğaziçi makine
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

Ankaratiplidan cok josetti havasi veriyo bana, üslubu da daha yakin hem

• jinxbot J kullanıcısına yanıt
    hocam sorması ayıp ford otosan vs büyüklüğünde şirketlerde yeni mezun maaşları ne durumda?

• aphextriplet A kullanıcısına yanıt

en kötü 20k brüt alırsın. senede 16 maaş veriyorlar

• Arkadaşım sayısalda 9700 yaptı. İTÜ Uzay / İTÜ Kontrol Otomasyon (%30 İng) / İTÜ Makine hangisi gelir sizce?

• makineye kadar düşmez ama uzay ucundan kaçabilir kom gelir diye düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzay ve KOM'un kontenjanları düşmüş o yüzden emin değilim  

Uçak istiyordu normalde ama sıralama böyle gelince bari Uzay gelse diyorum ama pek gelecek gibi durmuyor. Makine de olur diyor ama gümüşsuyu kampüsü/makine binası pek iyi değil dedi. Bi KOM kalıyor o da şans artık  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.