Şimdi Ara

ITU MAKINE MUHENDISLIGI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
3
Favori
7.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümden mezun olanlar, okuyanlar veya bilgisi olanlar, sizce burası yazmaya değer mi ? Birçok kişi makine mühendisliğinin eskidigini falan söyledi. Sizce bu doğru mu ? Yani ileride is imkanlari daralır mi? 11700 sıralamam var. Bu siralamalardan yazilabilecek daha iyi bir alternatif var mıdır ? (Ankaratipli lütfen maaş bordrosu atma)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• merhaba itü makina mezunuyum. tıpla arada kaldınız herhalde. biraz klişe olacak ama alakanız neyse onu yazın. eğer mühendisliğe alakanız olduğunuzu düşünüyorsanız itü makine ile güzel yerlere gelebilirsiniz. şahsen ben tıp okumam gerekirken itü makinada okudum. kendimi iyi bir mühendis saymıyorum. ama arkadaşlarım iyi mühendisler oldular. yakın arkadaş çevrem şu an tübitak, tai, otokar, bmc vs gibi firmalarda çalışıyor. dönemimizden birçok arkadaşımız ayrıca ford, isuzu, bosch, tei, aselsan gibi firmalarda çalışmakta. mesleğini seven bu okuldan mezun olan güzel paralar kazanır.

bu iş biraz alaka meselesi. tıp okuyup da mühendislik yazsaydım diyen yığınla insan mevcut. gerçek hayatta kimse dr house gibi değil.

kayınpederim inşaat müh terktir, makinaya benden daha fazla ilgili :)

teknik merakınızın olduğunu düşünüyorsanız, insanlarla çok yoğun temas halinde olmak istemezseniz (tıp okursanız akşama kadar amcalarla teyzelerle uğraşacaksınız :D) itü mühendislikleri doğru adres olacaktır.

program bilmeyi sormuşsunuz. zaten okulda autocad solidworks programlarını öğretiyorlar. birçok firma catia da kullandığı için öğrenen çok. ayrıca analiz programları, kod yazma vs bilmeniz çok faydalı olacaktır. kod yazmaya meraklısınız anladığım kadarıyla, sizi birkaç adım ileriye taşır. hele sistem dinamiği, kontrol, robotik konularında çalışırsanız aranan adam olursunuz.

Eğer tek kaygın iş imkanı ise çekincen olmasın, İTÜ Makine okuyup iş bulamayan arkadaşım yok. Hatta mezun olmadan iş buluyorlar genelde. Eskime gibi bişey söz konusu değil zaten piyasada her zaman makine mühendisi ihtiyacı olacak.

Fakat öte yandan Türkiye'nin en zor bölümlerinden biri ve eğer sevmeyerek makine müh okuyacaksan hayatın 4 sene içinde cehenneme dönecek. Okulun en acımasız hocaları bu bölümde ve dersler zor. Tercihini sadece iş imkanlarını göz önünde bulundurarak yapmamanı tavsiye ederim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

İTÜ Makine Mühendisliği: Kariyer ve Gelecek

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği bölümü, Türkiye'nin en saygın ve köklü mühendislik programlarından biridir. Ülkemizin sanayi ve teknolojik altyapısının gelişiminde önemli bir rol oynayan İTÜ Makine Mühendisliği mezunları, çeşitli sektörlerde başarılı kariyerlere imza atmaktadırlar.

İTÜ Makine Mühendisliği Okunur mu?

İTÜ Makine Mühendisliği, zorlu ancak ödüllendirici bir programdır. Program, öğrencilere makine tasarımı, üretim süreçleri, malzeme bilimi ve termodinamik gibi alanlarda sağlam bir temel kazandırır. Ayrıca, son teknoloji laboratuvarları ve deneyimli öğretim kadrosu ile öğrencilerin sektörün ihtiyaçlarına uygun beceriler kazanmaları sağlanır.

İTÜ Makine Mühendisliği Mezunları Nerede Çalışıyor?

İTÜ Makine Mühendisliği mezunları, aşağıdakiler dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde çalışmaktadır:

• Otomotiv
    • Havacılık ve uzay
    • Enerji
    • İmalat
    • Sağlık
    • Finans

İTÜ Makine Mühendisliği Mezunları

İTÜ Makine Mühendisliği mezunları, analitik düşünme, problem çözme ve tasarım becerileriyle tanınırlar. Ayrıca, takım çalışması ve iletişim konusunda yetkindirler. Bu beceriler, mezunların çeşitli alanlarda başarılı olmalarını sağlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Yorumlar

İTÜ Makine Mühendisliği bölümü, öğrencilerden ve mezunlardan sürekli olarak olumlu yorumlar almaktadır. Öğrenciler, programın akademik sağlamlığını, deneyimli öğretim kadrosunu ve modern tesislerini övmektedirler. Mezunlar ise okulun prestijinin ve sektördeki itibarının kendilerine başarılı kariyerler edinmelerinde yardımcı olduğunu belirtmektedirler.

Genel olarak İTÜ Makine Mühendisliği, makine mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için mükemmel bir seçenektir. Zorlu ancak ödüllendirici programı, mezunlarına çeşitli sektörlerde başarılı olma becerilerini kazandırmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kanka aslında mekanik gerçek adı çok geniş kapsamlı öleceğini zannetmiyorum

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam tıp yazmanızı tavs.....

itü matmüh neden istemiyorsunuz hocam?

• İstemiyorum değil hocam o da aklımda var

• Eğer tek kaygın iş imkanı ise çekincen olmasın, İTÜ Makine okuyup iş bulamayan arkadaşım yok. Hatta mezun olmadan iş buluyorlar genelde. Eskime gibi bişey söz konusu değil zaten piyasada her zaman makine mühendisi ihtiyacı olacak.

Fakat öte yandan Türkiye'nin en zor bölümlerinden biri ve eğer sevmeyerek makine müh okuyacaksan hayatın 4 sene içinde cehenneme dönecek. Okulun en acımasız hocaları bu bölümde ve dersler zor. Tercihini sadece iş imkanlarını göz önünde bulundurarak yapmamanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigma133 kullanıcısına yanıt
    Hocam napacagim ya herkes gözümü korkuttu aşırı zor diye. Maaş olarak peki nasıl başlıyorlar ortalama ? Bir de bu bölümde yazılım öğrenmenin bir + sı olur mu ? Yani universitedeyken ekstradan yazilim öğrenirsem bana makine mühendisliği icin katkı sağlar mi ? Herkes çok eski bir bölüm dedigi için kafam karıştı. Bir de siz olsaydınız bu siralamadan ne yazardiniz? Tıp hariç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOUN-ODTU-ITU
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bölüm hakkında bilgisi olanlar şu an işte mi veya okulda mı Yoksa kimse bilmiyor mu

• Yazılım kısmı yok, gerek olmuyor çünkü

Onun yerine program öğretiyorlar autocad gibi

Pc başında oluyorsunuz yine pc ile iş yapacaksınız zaten

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    Hocam gerek olmadığına emin misiniz ? Ben var diye biliyordum

• Kaç kere makina okumayın dedik aynı konuyu açıp duruyorsunuz. Hala sıralamalar boşa gitmesin derdinde olduğunuzu düşünüyorum ve üzülüyorum. Ne yapmak istediğine, dünyaya ne katmak istediğine karar ver parayı ve işi bir şekilde bulursun ki sıralaman kötü değil. Yani bir işin ucundan tutacak kapasiten var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 20 Temmuz 2022; 11:34:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Hocam adam akıllı bir yer gelmiyor ki. Sınav zaten rezalet geçti. 11k ya dogru düzgün muhendislik yok. ITU mat muh, GTU ceng, TAU eee, 19 mayıs tıp, ODTU metalurji dusunuyorum

• Bak araya bir tıp kaçmış yani hala tam karar verememişsin. Mühendislik ve tıp çok farklı disiplinler. Liseden arkadaşlarımla üni zamanı buluştuğumda bazen muhabbet bile tıkanıyor. Bambaşka dünyalar.
    İTÜ Math eng veya tıp öneririm saydıkların arasından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Ben de o ikisine ve gtu cenge daha yakınım. Ama hâla cok kararsızım

• makina her zaman okunur hele de itüde

• adamkararsız kullanıcısına yanıt
    Hocam bu nedir ya. Kimi okunmaz diyor kimi okunur diyor. Kafam iyice karisti

• Hocam itü işletme müh yaz Hacettepe ee de deneyebilirsiniz olma ihtimali var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Broppelte -- 20 Temmuz 2022; 12:30:26 >
  • Broppelte B kullanıcısına yanıt
    Hocam o da çok çakma bir bolum gibi geliyor. Hiçbir bilgim yok bu arada sadece isim olarak tuhaf duruyor ama onu da düşünüyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.