Şimdi Ara

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
12.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizcesi 29binmiş ancak benim sıralamam 33bin. Türkçesine rahat rahat giriyorum. Bu bölüm hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Türkçe okursam büyük bir kaybım olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicgoktug -- 2 Temmuz 2014; 2:13:59 >

• türkçesi 42bine düsmez dimi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

türkçesi 42bine düsmez dimi :D

arkadaşım yazacak sıralaması aynı seninle. yaz derim, ne olacağı hiç belli olmaz.
  • Sirf itu de diye metalurji okuyacaksan biraz daha dusunmeni , arastirmani tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

Sirf itu de diye metalurji okuyacaksan biraz daha dusunmeni , arastirmani tavsiye ederim.

Açıkçası Bilgi İç Mimarlık ve bu bölüm arasında kaldım. Çok kararsızım şu sıralar, hala araştırıyorum.
  • itü metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ancak bir bayan için ne kadar uygun bilmiyorum okurken yada okulu bitirdikten sonra sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim.
  • metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ancak bir bayan için ne kadar uygun bilmiyorum okurken yada okulu bitirdikten sonra sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ Makine vs İTÜ İnşaat
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nes_yvz

itü metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ancak bir bayan için ne kadar uygun bilmiyorum okurken yada okulu bitirdikten sonra sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim.
    itü metalurji mezunu biri olarak sorularınıza yanıt vermeye çalışayım, yardımcı olabildiğim kadar..

öncelikle bu ing ce ve turkce bolum olayı yeni geldi. bolumu turkce okusanız da birşey farketmeyecektir. zaten ilerleyen zamanlarda gerekli yerlerde gerekli ingilizceyi illa ogreneceksiniz. tabi bu benim fikrim.

bayanlar ilk başta çekinerek bbakıyor bu mesleğe ama sanıldığının aksine bayan oranı hiç de az değil.. rakam olarak bilemiyorum, son seneleri de çok bilmiyorum ama %30-40 rahat vardır.

onun dışında metalurji ve mazm iyi bolumdur... hocaları gayet kalitelidir. arada bikaç çürük yumurta olmayan bölüm yok zaten...
    laboratuvar olanakları çok geniştir.. ben bizden mezun olup da işsiz kalan sürünen kimse hatırlamıyorum.. okudukça belirli bir alana yönleniosun zaten.. ortalamanı yuksek tutup yurtdışına gitmek gibi çok seçenek olur onunde.. özellikle malzeme kısmı zaten çok geniş...

çok ustunkoru bilgiler oldu sanki ama detay sorarsanız da yanıt vermeye çalışırım ..

• metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ancak bir bayan için ne kadar uygun bilmiyorum okurken yada okulu bitirdikten sonra sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim
  • smoove13 S kullanıcısına yanıt
    metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ancak bir bayan için ne kadar uygun bilmiyorum okurken yada okulu bitirdikten sonra sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim
  • quote:

metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ancak bir bayan için ne kadar uygun bilmiyorum okurken yada okulu bitirdikten sonra sorun olur mu bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim
    öncelikle okurken hiç bir sıkıntın olmaz.. niye olsun ki zaten :)
    iş bulma konusu dersen de bazı durumlarda erkeklerin tercih edildiği doğrudur açık konuşmak gerekirse.. ama bu makine de de elektrik te de vardır örneğin...
    ayrıca yine önceliğin erkek adaylarda olduğu bazı sektörler de var..döküm, demir çelik gibi.. üretim tesislerinde mesela..

ha bu yerlerde kadınlar çalışamaz diye bir şey de yok .. elinden iş gelirse hepsini rahat yaparsın..

bunları örnek vermek için söyledim işin özünde bu meslek bayan için ileride sorun olur şeklinde bir yaklaşım kesinlikle doğru değildir :)

• smoove13 S kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. peki okurken kendimizi dil konusunda geliştirdiğimizde iş bulma konusunda daha rahat olabilir miyiz
  • quote:

teşekkür ederim. peki okurken kendimizi dil konusunda geliştirdiğimizde iş bulma konusunda daha rahat olabilir miyiz
    çalışma koşulları ve mezun olduktan sonra iş olanakları hakkında bilgi alabilir miyim
  • quote:

ingilizcen iyi seviyedeyse, okulda okuduklarınla öğrendiklerinle birlikte zaetn mezun seviyesine geldiğinde belirli bir seviyeye gelmiş olacaksın... olmalısın diyeyim ya da :) (burada ben tamamen itü mmm üzerine konuşuyorum bu arada. yanlış anlaşılma olmasın) bu ileride güzel yerele gelmek istiyorsan olmazsa olmaz bir koşul artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tman

çalışma koşulları ve mezun olduktan sonra iş olanakları hakkında bilgi alabilir miyim

iş olanakları son derece geniş bir alan metalurji ve malzeme..
    misal metalurjiye yönlenirseniz demir çelik fabrikaları döküm sektörü ilk akla gelenler..

malzeme daha önce de dediğim gibi apayrı bir dünya... aklınıza gelebilecek her türlü şey griyor bu alana..
    otomotiv, cam, plastik, polimer, beyaz eşya şu an aklıma gelenler..

şöyle örnek verirsem daha çaıklayıcı olacaktır sizin için sanırım. benim yakın çevremde erdmeir, isdemir, şişecam, brisa, ford, hyundai, mercedes, arçelik, bsh, çeşitli ısıl işlemciler, shell gibi firmalarda çalışan arkadaşlarım var... büyük firmaların yanı sıra orta halli firmalarda olanlar da var...

yurtdışına gidip yüksek lisans doktora yapan akademisyenlik yolunda ilerlyen insanlar var.. yine yurtdışında çalışanlar var... tabi bunlar aklıma gelen en iyi örnekler.. orta halli firmalarda çalışanlar da var dediğim gibi, işinden öeönun olmayanlar da var...

bunlar her meslekte böyledir zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: smoove13

quote:

Orijinalden alıntı: tman

iş olanakları son derece geniş bir alan metalurji ve malzeme..
    misal metalurjiye yönlenirseniz demir çelik fabrikaları döküm sektörü ilk akla gelenler..

malzeme daha önce de dediğim gibi apayrı bir dünya... aklınıza gelebilecek her türlü şey griyor bu alana..
    otomotiv, cam, plastik, polimer, beyaz eşya şu an aklıma gelenler..

şöyle örnek verirsem daha çaıklayıcı olacaktır sizin için sanırım. benim yakın çevremde erdmeir, isdemir, şişecam, brisa, ford, hyundai, mercedes, arçelik, bsh, çeşitli ısıl işlemciler, shell gibi firmalarda çalışan arkadaşlarım var... büyük firmaların yanı sıra orta halli firmalarda olanlar da var...

yurtdışına gidip yüksek lisans doktora yapan akademisyenlik yolunda ilerlyen insanlar var.. yine yurtdışında çalışanlar var... tabi bunlar aklıma gelen en iyi örnekler.. orta halli firmalarda çalışanlar da var dediğim gibi, işinden öeönun olmayanlar da var...

bunlar her meslekte böyledir zaten...

Alıntıları Göster
    Teşekkürler cevaplar için :) Sıralamam 33 bin türkçesi 35binle almış en son umarım girebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicgoktug

Teşekkürler cevaplar için :) Sıralamam 33 bin türkçesi 35binle almış en son umarım girebilirim.

Alıntıları Göster
    verdiğin bilgiler için eyvallah hocam :)
  • Türkçe bölüm diye bir şey yok bu arada İTÜde %30 ingilizce hepsi. Yani hazırlık okumak zorunlu. Ayrıca derslerin en az %30u ingilizce. Üst sınırı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

türkçesi 42bine düsmez dimi :D

düşmez ama yaz nolur nolmaz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.