Şimdi Ara

İYTE Bilgisayar Mühendisliği mi ODTÜ ve İTÜ Metalurji Ve Malzeme mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu üç bölüm ve üniversite hakkında düşünceleriniz nedir? Sizce hangisine girmek mantıklı olur?

• Iyte bilgisayar bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FtnBttL

Iyte bilgisayar bence.

+1

• Peki nedenini açıklar mısınz?
  • iyte yi çok övüyorlar biraz araştırırsan eğitimin çok iyi olduğunu görürsün.Ben yerinde olsam iyteyi seçerdim
  • Yorumun icin tesekkürler :) evet ben de duydum kalitesini, eğitim çok iyiymiş ve bilgisayar mühendisligi MUDEK akreditasyonu alan 3 bölümden biriymiş. fakat ODTÜ ve ITU küçüklüğümden beri hayalim ve yola çıktığımda aklımda sadece bilgisayar ve metalurji vardı. Hala kararsızım

• malzeme ve metalurjiyi gerçekten sevdiğin için , odtü itü adına bakmaksızın bölümü severek soruyorsan yaz odtü'yü derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malzeme ve metalurji pek severek isteyerek tercih edilen bölümler olarak değil de otdü itüde olduğu için tercih edilen bölümler gibi anılır bu yüzden hangi mesleği severek yapacağına inanıyosan onu tercih et derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekanikizm

Malzeme ve metalurji pek severek isteyerek tercih edilen bölümler olarak değil de otdü itüde olduğu için tercih edilen bölümler gibi anılır bu yüzden hangi mesleği severek yapacağına inanıyosan onu tercih et derim..

Arastirdigim kadariyla metalurji ile ilgili olumsuz yorumlar agir basiyor, bende metalurji dusunuyordum ama vazgectim.

• Ama gelecegin meslekleri arasinda gosteriliyor. ITU lu bi metalurjici abiyle konustum, issiz kalman icin salak olman lazim dedi. zaten son arastirmalarda turkiyenin en buyuk ilk 10 sirketinde 2-3 tane metalurji veya demir-celik firmasi var

• Ve ayrica yurtdisindaki en saygin mesleklerdenmis

• İyte bilgisayar bölümünü hocaları eskisi gibi değil çoğu değişti deniyor. Ayrıca bilgisayar mühendisliğinin kendi binası da yokmuş? Bu eğitim kalitesini düşürür mü? Böyle olmasının dezavantajları nelerdir?
  • Hocam alan olarak ikisi farklı alanlar. Her konuya yazıyorum üniversite değil bölümünüzü seçin önce... Sonra çok pişman olacaksınız söyliyim. Bilgisayar mühendisliği deli gibi matematik isteyen bir bölümdür öyle ki neredeyse diğer tüm dersler önemsizdir. Metalurji ve malzeme muhendisliği ise kimya+fizik ağırlıklı bir bölümdür. Bana kalsaydı ben bu seçenekler arasında odtü metalurjiyi seçerdim. Neden dersen benim gözümde açıkcası bilgisayar mühendisliği çökmüş bir meslektir. Sebebine gelince artık birkaç ay kurs alan bir adam kod yazabiliyor. Tanıdığım lise mezunu adamlar universite mezunlarından daha iyi ve kaliteli programlar yazıp satıyor. Matematik Mühendisliği daha iyi algoritma oluşturabildiği için ve okulda da bol bol programlama dersi gördükleri için şirketler bunlara öncelik veriyor. Geçene normal düz matematik okuyan bir arkadaşla konuştum anadoludan bir üniversitede. Onlara bile deli gibi programlama gösteriyorlarmış. Çünkü formasyon dersleri kalktı ve yönelebilecekleri tek alan bu var artık. Şimdi burdan biri çıkabilir bilgisayar mühendisliği sadece kod yazmak değildir diye. Türkiye'de bu iş böyle bunu siz de biliyorsunuz. Çıkanların %90 ı girer bir şirkete ya web tasarım web programlama ya da normal programlama yapar. Kimse kendini kandırmasın. He ben bilgisayar mhüendisliğine bayılıyorum deli gibi kendimi geliştirir herşeyi öğrenirim çok farklı projelerim var kimsenin düşünmediğini düşünürüm diyosan buyur git. Çünkü yaratıcıysan önü açıktır.

Metalurji ve malzeme muhendisliğine gelince. Genelde bu bölümü sadece metalden ibaret sanır bizim cahil milletimiz. Ama bilmez ki yurtdışında malzeme mühendisliği diye geçmektedir. Bizim ülkemizde de yeni yeni kurulan üniversitelerde malzeme muhendisi olarak geçer. Çünkü gelecek bundadır. Her ne kadar böyle olsa da günümüzde hem işe alım hemde çalışma olarak bakarsak metalurji kısmı ağır basar. Genelde dökümhane vb tarzı yerlerde çalışırsın bu alana yönelirsen. Ha istersen masa başı iş yok mu o da var bol miktarda.. Kalite kontrol muhendisi olursun veya satış alanına yönelirsin kir pas tozdan uzak durursun. Ben şuan 2. sınıfa geçtim yönelmek istediğim alan kompozit gibi görünüyor. Eğer istediğim yerlere girebilirsem çok iyi olacak. Nerelerde iş bulabileceğine gelince TSK TCDD gibi devlet kurumlarında iş bulabilirsin. Ayrıca tai tei tusaş aselsan roketsan gibi yerlerde kompozit alanına yönelirsen iş bulabilirsin. Tabiki sadece 4 sene okuyup okulu boş boş ve kötü bir ortalamayla bitirirsen bunları rüyanda görürsün odtülü olsan bile..

Sana ikisinin de avantajlarını ve dezavantajlarını yazdım karar senin. He birde son olarak şu bölüm ve üniversite seçme işini fb-gs maçına çevirenlerden uzak dur ne fikirlerini al ne de yazdıklarını oku. Kafanı karıştırmaktan başka birşey yapmazlar.Ben genelde blokluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 2 Ağustos 2012; 12:16:31 >

• Yorumun için teşekkür ederim hocam. Peki sen hangi üniversitede okuyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

Yorumun için teşekkür ederim hocam. Peki sen hangi üniversitede okuyorsun?

Kocaelideyim.
  • Orası nasıl peki? Ben metalurjide en iyi olarak ilk ODTü sonra İTÜ sonra Kocaeli olarak biliyorum
  • iyte'yi yaz derim belki çok sosyal bir yaşamın olmaz ama pişman olmazsın
  • İyte'yi yazmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

Orası nasıl peki? Ben metalurjide en iyi olarak ilk ODTü sonra İTÜ sonra Kocaeli olarak biliyorum

Henüz 1. sınıfı bitirdim pek bişey diyemeyeceğim onun için. Yani pek bi cacığını göremedim henüz. Ama metalurji ve malz alanında kaliteli olduğunu bayağı söylüyolar. Bakıcaz görücez.
  • hangisini yazdın?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.