|
Bildirim
|
Çoluk çocuktan oluşuyor çünkü forum. İtü çok güzel bir üniversite, sunduğu staj olanakları da eşsiz, kazanan herkesin içi rahat olsun.
|
İtüyü araştırmadım diyorsun sonra odtü ile karşılaştırmaya çalışıyorsun, yanlış yapıyorsun.
|
İtü rezalet bir okul çöp yuvası dediğimi hatırlamıyorum
iyi bir okul dedim kaliteli mezun verir dedim. Ancak top bir okul değil dedim. Bu yüzden dediklerin çok saçma. İyi üniversitenin mezunları burada iş bulur güzel yerlerde çalışır. Aralarında potansiyeli yüksek olanlar çok iyi yerlere gidebilir. Top üniversite mezunları ise microsoft, nvidia, intel gibi yerlerde çalışıyor. |
itü'yu araştırmadım valla, ama bu sene odtu kazanmış biri olarak odtü'nun muhteşem bi okul olduğunu söyleyebilirim. university ranking sitelerine bakınca egitim olarak odtü'nün itu den önde olduğunu görebilirsin, bu zaten çıplak bi gerçek bana kalırsa ama önemli olan sosyal imkanlar bence daha çok bu ikisi arasında kıyas yapıyorsak. sosyal imkanları inanılmaz, toplulukları çok aktif, okul inanılmaz ucuz. bedava Japonca kursu da var, 100 liraya tenis kursu da.. saymakla bitmez gercekten, üniversiteyi üniversite yapan şey kanımca bu. buralar meslek okulu değil, o yüzden sana katacağı çok şey olmalı. bi okulun farklı görüşleri barındıran bi kimliği olmalı ki itü'yu ziyaret etmiş biri olarak bence aralarındaki temel fark bu, odtü'de hoşgörüyü öğrenmek zorundasın. farklı bi doku var. kac okulda sosyalist düşünce topluluğu ile mescit isteyen insanlar aynı anda ilan dağıtabilir bunu düşünmek lazım.
|
Amerikadaki sistemle türkiyedeki sistemin alakası bile yok. Türkiyede anca robert koleji örnek gösterebilirsin. Başarısı nettir, üstüne 80 bin yıllık para ister. Türkiye 30.su olsan robert koleje para verirsin aynı mit, caltech gibi..
Amerikada eğitim paralıdır. Devlet okullarına da parayla gidersin ama state resident isen daha düşük ücretle gidersin |
Aksini kimse söylemiyor İTÜ iyi bir okul ve size bir çok şey katar ancak top okul değil Türkiyede ilk 5 arasına girmez, Dünyada ilk 500 arasına girmez. Top ne demek iyice öğrenin
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 7 Eylül 2018; 15:37:51 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legal tender -- 7 Eylül 2018; 12:28:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |