Şimdi Ara

İtü-Odtü mezunu bilgisayar mühendisi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
18
Favori
16.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar istanbulda tıp okuyorum su an doktorlugu seviyorum ama mühendisligide seviyorum.İkisinin de şartlarını degerlendirip gecis yapıp yapmayacagıma karar verecegim.Tabii muhendislik istegim bi tık daha fazla Itü den mezun bilgisayar mühendisi arıyorum.Ona sorularım var buradan verseniz bile mesaj olarakta atarsanız sevinirim cunku buyuk ihtimal konu kapatılacak her seyin bosa gitmesini istemiyorum.Umarım böyle birini bulabilirim.

1)Birgününüz nasıl geciyor?Çalısma saatleriniz neler?Tatiliniz ne kadar?
    2)Kac yıllık mezunsunuz?Maasınız ne kadar?Bir aralık belirtin en azından.Hayatınızdan memnun musunuz?
    3)Tıpcı arkadaslarınıza özeniyor musunuz?
    4)Belli bir yastan sonra nasıl is bulacaksınız?Öyle herkes yönetici olamaz heralde.Bir sıkıntı olsa 40-50 yasında isten atılsanız ne yapacaksınız?

Edit:Arkadaşlar hesap su an o kişinin kullanımında değil.Bilgi isteyenler için de söyleyeyim evet bıraktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 30 Ekim 2016; 16:25:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nicotelli her sene mühendisliği kötüleyen konular açıp gençlerin aklını bulandıran, başarısız bir adam. O memurlar.net de yine başarısız insanların toplandığı bir forum. Hepsi bilsem tıp okurdum falan diye masal okur, ama bir bakarsın üniversite sınavında ilk 100.000e bile girmemişler. Özel burssuz tıpa bile puanı yetmeyen, hayatı boyunca hiçbir uğraşı olmamış insanların "bilsem tıp okurdum" demeye hakları yok kesinlikle. Kendinize sormanız gereken şey ben gelecekte ne yapmak istiyorum olmalı. Ayrıca mühendislik okursanız iyi okulda sabahlara kadar proje yapacaksınız, tıp okursanız binlerce sayfa bilgi öğrenmeniz gerekecek. Kolayı yok bu işin.
    hocam valla ben ee okuyorum elektrikçi olacağım ama biraz ilgim olsaydı şu piyasada kesinlikle bilgisayar mühendisliği yazardım.
    50 yaşına gelmiş yaklaşık 25 senelik tecrübeli bir odtü itü mezununu kim niye atsın işten öncelikle bilmiyorum kurumsal firmaların nasıl işlediğini biliyor musunuz fakat zaten 50 yaşında 20 sene çalıştıktan sonra işten atılırsa aldığı faizle bile 10 sene yaşar ayrıca o kadar tecrübe ile kafası çalışan adam düşük de olsa yönetici pozisyonuna geçer veya kendi işini falan kurar veya zaten yeri mevkii bellidir şirkette tanınır.niye hala patronunun eline baksın hiç mi tanıdık özel sektörde çalışan bildiğiniz amcanız teyzeniz yok?
    ikinci olarak eğer düzgün bir yerde okursanız zaten çıkınca iş aramak gibi bi derdiniz çok olmaz.okulda 3. 4. sınıfta işe girip çıktığı gibi 5000 tlnin üzerinde başlayan çok kişi var o 2000-3000 ezberi çok komik ya dhde.
    başka bir mit olarak "2000000. adamla aynı işi yapıyorsun". hayır aynı işi yapmıyorsunuz.allaşkına odtüde bilkentte veya ne biliyim başka iyi bir üniversitede işlenen ingilizce dersle dandik bi yerde işlenen türkçe ders nasıl aynı olsun ortada en başında kültür farkı seviye farkı var ya adam daha vikipedi'nin türkçeye çevirilmemiş yerlerinden yararlanamayacak eeen basitinden nasıl aynı bilgi birikimine sahip olsun
    başka bir mit olarak mühendisler en fazla 4000-5000 alır.ya tamam hadi 4000 alsın kabul ama en çok kaçırdığınız şey mesleki tatminlik ve yaptığın işi sevmek.36 saat nöbet yapan doktora 1 milyon dolar versinler benim adamın aldığı parada gözüm yok fakat sırf para için kapalı ve stresli ortamda kim 36 saat geçirmek ister ki?

bu satırları odtüde yurdumda sınavdan çıkmış şekilde hiç gelecek kaygısı olmadan yazıyorum.siz fazla "acaba yanlış tercih mi yaptım,bu kadar strese dayanabilecek miyim??" düşüncesinde olan tıp öğrencileirnin etkisinde kalmışsınız.zaten türkiyede bu ortamda doktorluk hatta doğuda pratisyenlik yapmak isteyen değişik geliyor bana.
    ben tamamen kabul ediyorum doktorluk garanti meslek, popüler olmasının sebebi de bu.yoksa çok güzel meslek olduğundan falan değil.her sene tercih döneminde tüm sınav senesi boyunca mühendis olacağım diyen gençler tıp yazar.nedeni belli.memurlar.net'teki gibi hayatta kaybeden insanlardan olmamak için.tamam kabul doktor olunca işte o tip insanlardan daha refah yaşayacaksınız.fakat zaten iyi bir üniversitede mühendislik okursanız da iyi yerlerde olacaksınız korkmayın.
    bir de tıpta kendini geliştirme yarışı yok.al kitabı otur ezberle hoop seviyen yükseliyor.bir nevi kim daha çok ezber yapmış yarışı.bunu mu istiyorsunuz şimdi
    globalleşmiş dünyada kendinizi sadece kitaplara vererek hiçbir yabancı dil bilmeden kapalı mekan hastanelerde ömrünüzü harcamak istiyorsanız sırf işim garanti olsun(ki ikinci kere söylüyorum zaten iyi bir üniversitede okursanız mühendisliği yine işiniz garanti olur rahat olun) diye kendiniz bilirsiniz.

bunu bir tarafımdan uydurmuyorum, yüksek mevkiideki yakınlarınıza telefon açıp sorabilirsiniz: Türkiye'ye kalifiye eleman lazım.
    ingilizce bilen,eli yüzü düzgün,iyi okul mezunu innsanlar aranıyor sürekli olarak, hala tıptıptııtptıptıptı demeyin nolur

bilmiyorum yine saçmaladım mı ama düşüncelerimi uyuklarken aktarmaya çalıştım.her mesajım -3 -4 falan alıyor genelde takıp takmamak size kalmış
  • aaaa kikikikikiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katiliyorum arkadasa benim de aklimda benzeri dusunceler var

• quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

Arkadaslar tıp okuyorum su an doktorlugu seviyorum ama mühendisligide seviyorum.İkisinin de şartlarını degerlendiripgecis yapıp yapmayacagıma karar verecegim.Itü den mezun bilgisayar mühendisi arıyorum.Ona sorularım var buradan verseniz bile mesaj olarakta atarsanız sevinirim cunku buyuk ihtimal konu kapatılacak her seyin bosa gitmesini istemiyorum.Umarım böyle birini bulabilirim.

1)Birgününüz nasıl geciyor?Çalısma saatleriniz neler?Tatiliniz ne kadar?
    2)Kac yıllık mezunsunuz?Maasınız ne kadar?Bir aralık belirtin en azından.Hayatınızdan memnun musunuz?
    3)Tıpcı arkadaslarınıza özeniyor musunuz?
    4)Belli bir yastan sonra nasıl is bulacaksınız?Öyle herkes yönetici olamaz heralde.Bir sıkıntı olsa 40 yasında isten atılsanız ne yapacaksınız?

Ozelden konuşalım istersen?

• Bu kadar kasma, doktorluk da iyidir mühendislik de.tıp okuduğuna göre aklında bir adım önde olsa gerek en başta, İtü,Odtü okumuyorum ama bence devam etmelisin okuluna.

• 40 iyi bir yaş.O yaşa kadar çalışmış biri işten atılsa bile okuluna bakılmaksızın tecrübesinden dolayı iş bulur zaten.
  • Rodzina kullanıcısına yanıt
    Hocam orada olaylar karısıyor.Tıpta temel bilimler istiyorum ve onu parasız doktorluk olarak tanımlıyorlar.Neden devam edeyim?Sevdigim icin mi?Sevdigim baska bir alternatif daha var ama bu durumda devam etmek sacmalık gibi geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

40 iyi bir yaş.O yaşa kadar çalışmış biri işten atılsa bile okuluna bakılmaksızın tecrübesinden dolayı iş bulur zaten.

Doguda bir pratisyenin alacagi maas 7 8 i bulurken itu odtuden mezun muhendis 2000-3000 arasi baslar benim bildigim bu bir yanlisim var duzeltin

• Hocam haklısınız ama iste gitgide artıyor maas.7 bin alıp onca sene ve üstüne doktorlukta cile cekmek.Kİ pratisyenlere gerekli deger verilmiyor.Mühendis olup 5-7 almak bana daha mantıklı geliyor tabii biraz tecrübr lazım.

• quote:

Hocam haklısınız ama iste gitgide artıyor maas.7 bin alıp onca sene ve üstüne doktorlukta cile cekmek.Kİ pratisyenlere gerekli deger verilmiyor.Mühendis olup 5-7 almak bana daha mantıklı geliyor tabii biraz tecrübr lazım.

Muhendis olup 5-7 almak icin dr dan daha fazla calisman gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: black37

quote:

40 iyi bir yaş.O yaşa kadar çalışmış biri işten atılsa bile okuluna bakılmaksızın tecrübesinden dolayı iş bulur zaten.

Doguda bir pratisyenin alacagi maas 7 8 i bulurken itu odtuden mezun muhendis 2000-3000 arasi baslar benim bildigim bu bir yanlisim var duzeltin

İyi de bunun benim yazdığımla ne alakası var da bana alıntı yaptın?

Adam 40 yaşına gelip atılırsan nolur demiş ben de cevap verdim.
  • Ama hocam yaşlanmıssınız.Genc ve dinamik birini alır daha iyi.Soru tam olarak su emeklilik yası 65 degil mi ben o zamana kadar nerede vcalısacam is bulma derdi var ki kimse almaz 50 yasında birini.yöneticilik deseniz 100 kisiden 40kisianca yönetici olur.

• quote:

Ama hocam yaşlanmıssınız.Genc ve dinamik birini alır daha iyi.Soru tam olarak su emeklilik yası 65 degil mi ben o zamana kadar nerede vcalısacam is bulma derdi var ki kimse almaz 50 yasında birini.yöneticilik deseniz 100 kisiden 40kisianca yönetici olur.

Ne genç dinamiği hocam burası Türkiye.40 da öyle çok ileri bir yaş değil gerçi.Türkiyede gençlikten dinamiklikten çok tecrübeye bakıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

Muhendisin degeri yaslandikca duser
    Doktorun degeri yaslandikca artar
    Senden daha iyi dusunene daha dinamik muhendisler varken 40 yas civarinda senin o koltukta iyi maasla durman hayal olur bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

Senden daha iyi dusunene daha dinamik muhendisler varken 40 yas civarinda senin o koltukta iyi maasla durman hayal olur bence

Saçmalamayın.Bahsettiğimiz yaş 40.Sanki 60 yaşında birinden bahsediyoruz.Mühendislikte de tecrübe ve birikim önemlidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saçmalamayın.Bahsettiğimiz yaş 40.Sanki 60 yaşında birinden bahsediyoruz.Mühendislikte de tecrübe ve birikim önemlidir.

Benimki sadece yorum keşke aramizda bir itu odtu mezunu biri olsa bizi bilgilendirse intertte okudugum kdriyla biliyorum ben memurlar.net fln bidr nicotelli vardi bir itu mezunu konusunu bulursam atayim,

• Hocam o gazi mezunu eeci bir abimiz.

• quote:

http://www.drtus.com/yeni/m/anasayfa.php?sayfa=forumlar&islem=konuoku&cat_id=18&forum_id=215&topic_id=107928
    birde şöyle bir konu buldum dr tusdan

bu paralar sadece döner sermaye miktarıymış

• Hocam ama bakıyorumda cok emek veriyorlar.O konuda bazıları da demis o kadar calısmayayla alacagıma uzak dursun daha az alayım rahat olayım diye.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.