< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 30 Ekim 2016; 16:25:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 30 Ekim 2016; 16:25:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nicotelli her sene mühendisliği kötüleyen konular açıp gençlerin aklını bulandıran, başarısız bir adam. O memurlar.net de yine başarısız insanların toplandığı bir forum. Hepsi bilsem tıp okurdum falan diye masal okur, ama bir bakarsın üniversite sınavında ilk 100.000e bile girmemişler. Özel burssuz tıpa bile puanı yetmeyen, hayatı boyunca hiçbir uğraşı olmamış insanların "bilsem tıp okurdum" demeye hakları yok kesinlikle. Kendinize sormanız gereken şey ben gelecekte ne yapmak istiyorum olmalı. Ayrıca mühendislik okursanız iyi okulda sabahlara kadar proje yapacaksınız, tıp okursanız binlerce sayfa bilgi öğrenmeniz gerekecek. Kolayı yok bu işin.
|
hocam valla ben ee okuyorum elektrikçi olacağım ama biraz ilgim olsaydı şu piyasada kesinlikle bilgisayar mühendisliği yazardım.
50 yaşına gelmiş yaklaşık 25 senelik tecrübeli bir odtü itü mezununu kim niye atsın işten öncelikle ![]() ![]() ikinci olarak eğer düzgün bir yerde okursanız zaten çıkınca iş aramak gibi bi derdiniz çok olmaz.okulda 3. 4. sınıfta işe girip çıktığı gibi 5000 tlnin üzerinde başlayan çok kişi var o 2000-3000 ezberi çok komik ya dhde. başka bir mit olarak "2000000. adamla aynı işi yapıyorsun". hayır aynı işi yapmıyorsunuz.allaşkına odtüde bilkentte veya ne biliyim başka iyi bir üniversitede işlenen ingilizce dersle dandik bi yerde işlenen türkçe ders nasıl aynı olsun ortada en başında kültür farkı seviye farkı var ya ![]() ![]() başka bir mit olarak mühendisler en fazla 4000-5000 alır.ya tamam hadi 4000 alsın kabul ama en çok kaçırdığınız şey mesleki tatminlik ve yaptığın işi sevmek.36 saat nöbet yapan doktora 1 milyon dolar versinler benim adamın aldığı parada gözüm yok fakat sırf para için kapalı ve stresli ortamda kim 36 saat geçirmek ister ki? bu satırları odtüde yurdumda sınavdan çıkmış şekilde hiç gelecek kaygısı olmadan yazıyorum.siz fazla "acaba yanlış tercih mi yaptım,bu kadar strese dayanabilecek miyim??" düşüncesinde olan tıp öğrencileirnin etkisinde kalmışsınız.zaten türkiyede bu ortamda doktorluk hatta doğuda pratisyenlik yapmak isteyen değişik geliyor bana. ben tamamen kabul ediyorum doktorluk garanti meslek, popüler olmasının sebebi de bu.yoksa çok güzel meslek olduğundan falan değil.her sene tercih döneminde tüm sınav senesi boyunca mühendis olacağım diyen gençler tıp yazar.nedeni belli.memurlar.net'teki gibi hayatta kaybeden insanlardan olmamak için.tamam kabul doktor olunca işte o tip insanlardan daha refah yaşayacaksınız.fakat zaten iyi bir üniversitede mühendislik okursanız da iyi yerlerde olacaksınız korkmayın. bir de tıpta kendini geliştirme yarışı yok.al kitabı otur ezberle hoop seviyen yükseliyor.bir nevi kim daha çok ezber yapmış yarışı.bunu mu istiyorsunuz şimdi ![]() globalleşmiş dünyada kendinizi sadece kitaplara vererek hiçbir yabancı dil bilmeden kapalı mekan hastanelerde ömrünüzü harcamak istiyorsanız sırf işim garanti olsun(ki ikinci kere söylüyorum zaten iyi bir üniversitede okursanız mühendisliği yine işiniz garanti olur rahat olun) diye kendiniz bilirsiniz. bunu bir tarafımdan uydurmuyorum, yüksek mevkiideki yakınlarınıza telefon açıp sorabilirsiniz: Türkiye'ye kalifiye eleman lazım. ingilizce bilen,eli yüzü düzgün,iyi okul mezunu innsanlar aranıyor sürekli olarak, hala tıptıptııtptıptıptı demeyin nolur ![]() bilmiyorum yine saçmaladım mı ama düşüncelerimi uyuklarken aktarmaya çalıştım.her mesajım -3 -4 falan alıyor genelde takıp takmamak size kalmış ![]() |
Her konuya ben ITU'deyim ODTU'deyim diye atlayanlar keşke biraz da buraya atlasa veya atlayan kişiler aslında ITU'den veya ODTU'den değillerdi...
|
Ne genç dinamiği hocam burası Türkiye.40 da öyle çok ileri bir yaş değil gerçi.Türkiyede gençlikten dinamiklikten çok tecrübeye bakıyorlar.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|