< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 7 Temmuz 2020; 1:14:15 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 7 Temmuz 2020; 1:14:15 > |
İşte bu yüzden batman üniversitesi
|
bu kamera ve mikrofon açma olayı sizin niye bu kadar zorunuza gitti ki? odtü'de bunu sadece birkaç hoca yaptı, iyi ki de yaptı. geri kalan her derste insanlar kopyanın anasını ağlattı, dersi geçemeyen adamlar aa ile ders geçer oldu. kaldı ki bunu bankalar da online sınavlarında yapıyorlar güvenlik için. 'aman banane kim neyle geçerse geçer' diyenleri de yarın bir gün erasmus listesinde, açılacak dil sınıfları ortalamaya göre sıralandığında, çap/yan dal başvurularında sıfır bilmem kaç puanla elendiğinde görürüz.
|
Kameraya karşı çıkılmamıştı zaten. Witwiser denen uygulamaya karşı çıkılmıştı. Gayet de doğru yapmışız yüzlerce insan sınava giremedi o saçmalık yüzünden.
Ayrıca bazı hocalar kamera konusunda aşırı ileri gitti. Bunlar rektörlüğe iletildi. Belki de böyle bi adım atılmasında etkindir. Kaldı ki ne kamera ne witwiser bişeyi çözmüyor. Daha bugün matematik sınavı vardı bütün soruların fotoğrafını çekmişler, yarın fizik var yine aynısı olacak. Grup bile kuruldu bunlar için. Çünkü laptop kamerası sadece kişiyi gösteriyor. ODTÜ'deki arkadaşlarımın matematik ve fizik sınavlarını da yaptım Boundakilerin de İTÜ'dekilerin de. Uygulama bir fark yaratmadı anlayacağın. |
Ötekiler hakkında bir şey söyleyemem fakat kamera ve mikrofon istenilmemesinin sebebi çok açık ve üniversitenin de bunu engellemek istemesinden daha doğal bir şey olamaz bence.
|
Boşver hocam temiz ilerledi dediği odtü'de de okul sisteminden ders videosu izliyorlardı arkadaş bunu online eğitim sanıyor işte
![]() |
|
Bilale anlatır gibi anlatıyorum.
1)Kamera ve miktofon istenmesi hukuka net bi şekilde aykırı. 2)Bilgisayara eklenmek istenen eklenti senden donunun içine bakmak için bile izin istiyor,vermezsen sözlü sınav oluyor. 3)DÜnyanın en iyi üniversitelerinin hiçbiri kamera falan istemiyor take home exam ile ya da internette çözümünü bulamayacağın mantık sorularıyla önüne geçiliyor. 4)Ben odtü bilgisayar bölümünde hiç kamera açmamızı isteyen hocayla karşılaşmadım,eski kafalı değiller çünkü eeciler gibi. 5)Başka çözümler de var,soruların havuzdan seçilmesi,çözdüğün soruya geri dönememe vs gibi. 6)Zaten stressli olan online eğitim dönemini bir de öğrencinin kafasına kamera koyarak daha da stressli hale getirilmesi saçmalık. 7)Sürecin sorumlusu öğrenci değil,sonuçları da öğrenciye yüklenemez.Neredeyse bütün iyi okullarda p/f sistemi bu yüzden getirildi. |
Şu maymunu ciddiye almayın eli boş ergenin teki. İstediği zaten ilgi toplamak. Her yorumu çelişkili.
Alttaki arkadaşın dediğine ek, ODTÜ makine mühendisliğindeki arkadaşım hocalar Zoom dersi bile açmıyor sadece not atıyorlar hiç verim alamıyorum dedi 2 ay. Zaten sınavlarda ne kamera vardı ne başka bişey ben girdim hallettim. Aynen temiz ilerlemiş bayağı. |
Benim gozumde uzaktan egitimde pass fail getirmeyen, sinav altyapisini kuramayan universite kalitesizdir.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 7 Temmuz 2020; 2:10:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B61B042B -- 7 Temmuz 2020; 10:38:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 7 Temmuz 2020; 12:26:25 > |
|
|
|