Şimdi Ara

iyi derece ingilizce nasıl konuşabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
6.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuanki durumum 0 ile 1 arasında yani cahil değilim

kursa gidemem ama mutlaka yapılacak bir şey olmalı

tavsiyeleriniz ?

• dil dile değmeden dil öğrenilmez...sözüne çok katılırım.
    eğer gerçekten bir dili çok iyi öğrenmek ve o dili çok iyi kavramak istiyorsanız öğrenmek istediğiniz dilin ülkesine gidip orada dil eğitimi almanız çok yerinde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soho

dil dile değmeden dil öğrenilmez...sözüne çok katılırım.
    eğer gerçekten bir dili çok iyi öğrenmek ve o dili çok iyi kavramak istiyorsanız öğrenmek istediğiniz dilin ülkesine gidip orada dil eğitimi almanız çok yerinde olur.

bu çok doğru

şuanki seviyemle gidersem beni orda döverler
  • Bilgisayar oyunu oyna. Benim ogrenmeme cok faydali oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

quote:

bu çok doğru

şuanki seviyemle gidersem beni orda döverler

oralarda da çok türk var merak etme kimse dövemez seni

biraz alt yapı yaptıktan sonra gidebilirsin, ilk başta sıkıntı çekebilirsin ama her işini yabancı dil olarak anlatmaya marketten ekmek isterken, bankaya para yatırırken, otobüs bileti isterken, bi kişiden yer tarifi isterken vs. farkında olmadan çok güzel yabancı dil öğrenebilirsin.
    gittiğin kurstan zil çlıp çıktıktan sonra kendi dilini konuştuğun bir ülkede dil zor öğrenilir hocam..

• mP4 alıp, ingilizce videolar gece gündüz dinlenebilir..
  • Yurt dışında belli bir süre yaşamadan asla çok iyi derecede ingilizce öğrenemezsin. Buna ülkemizdeki en iyi dil okulları hazırlık sınıfları dahildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Yurt dışında belli bir süre yaşamadan asla çok iyi derecede ingilizce öğrenemezsin. Buna ülkemizdeki en iyi dil okulları hazırlık sınıfları dahildir.

Katilmiyorum. Hayatimda yurt disina ilk defa bu sene ciktim ama burda benden daha iyi ingilizce konusan oldugunu (her milletten akademisyen ve ogrencisi dahil) sanmiyorum. Bu listeye 2 yil irlandada yasamis olani, work and travella 3-4 ay amerikada yasamis olani da katiyorum.

Dil isi, emek isi. Ne kadar cok ugrasirsan o kadar basarili oluyorsun. Bu olaya bu forumun bile katkisi oldu. Evrim tartisirken, evrim karsitlarinin sorulari uzerine, uzun uzun ingilizce makalelerden 2-3 satirlik cumleleri cevirmeye kalkistik. 1 yil once zor yapiyordum, simdi daha kolay.

Elbette ki yurt disina cikmanin faydasi vardir. Ama bu iyi konusmak icin tek sart degildir. Bu isin Team Speak'i var, MSN'i var, oyunu var, muzigi var, filmi var, kitabi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Yurt dışında belli bir süre yaşamadan asla çok iyi derecede ingilizce öğrenemezsin. Buna ülkemizdeki en iyi dil okulları hazırlık sınıfları dahildir.

Katilmiyorum. Hayatimda yurt disina ilk defa bu sene ciktim ama burda benden daha iyi ingilizce konusan oldugunu (her milletten akademisyen ve ogrencisi dahil) sanmiyorum. Bu listeye 2 yil irlandada yasamis olani, work and travella 3-4 ay amerikada yasamis olani da katiyorum.

Dil isi, emek isi. Ne kadar cok ugrasirsan o kadar basarili oluyorsun. Bu olaya bu forumun bile katkisi oldu. Evrim tartisirken, evrim karsitlarinin sorulari uzerine, uzun uzun ingilizce makalelerden 2-3 satirlik cumleleri cevirmeye kalkistik. 1 yil once zor yapiyordum, simdi daha kolay.

Elbette ki yurt disina cikmanin faydasi vardir. Ama bu iyi konusmak icin tek sart degildir. Bu isin Team Speak'i var, MSN'i var, oyunu var, muzigi var, filmi var, kitabi var

Yeğenim 2 sene bilkent hazırlık okudu. Bitirdiğinde basit bir kaç cümle konuşmaktan acizdi ve normal lisans eğitimine başladı yani hazırlık okulunu başarıyla bitirmişti. Telaffuz desen zaten evlere şenlik. Geçen sene sadece 4 ay st.giles dil okuluna gitti, orada yaşadı, döndüğünde mükemmel derecede ingilizce bilgisine sahipti. Ben işim icabı iyi ingilizce bilmek zorundayım, orta eğitim, yüksek öğrenim filan burada edindiğim ingilizce bilgisi tamamen göstermelikti. Amerikan kültür derneğinin kurslarını bitirdim yine de yeterli değildi. Sonuçta iyi bir gramer bilgin oluyor ama akıcı bir şekilde konuşamıyorsun, karşındaki biraz hızlı konuştuğu zaman anlayamayabiliyorsun, hele aksanı yuvarlamaya müsaitse kilitleniyorsun, bu hiç hoş olmuyor. İş dolayısı ile çok fazla y.dışı fuarlara katıldım, bir süre dışarıda kaldım, işin pazarlama kısımında devamlı konuştum, yazıştım ve ancak ingilizcem yeterli, tatmin edici diyebilirim.
    Sonuç olarak y.dışına çıkmadan ingilizce öğrenilir ama tam öğrenilemez.

• Neden tam ogrenilemesin ?

Konusmak mi? MSN TeamSpeak Skype online toplantilar canli radyo yayinlari online konferanslar var.

Ingilizce filmi ingilizce altyazi ile izlersin, hepsi hallolur. Yani dedigim gibi, ilk defa bu sene yurt disina ciktim. Irlanda da, amerikada yasayanalardan daha iyi ingilizcem, elbetteki tekil ornekler geneli yansitmaz ama Universitede dil sinavinda 92 almistim mesela (ilk 8 puanlik listeningi gec kalmayip kacirmasam 100 olucakti) En yuksek not 94 tu.

Belki bunu soylemek biraz ukalalik olucak ama, universitenin zorunlu gonderdigi dil kursundaki hocadan daha iyiydi ingilizcem. Yurt disina cikmadan, ingiliz dili okumadan.

Sizce bu nasil oldu?
  • quote:

Bilgisayar oyunu oyna. Benim ogrenmeme cok faydali oldu

aynen bilgisayar oyunu inanılmaz geliştiriyor, buna ek olarak ingilizce şarkı sözlerini internetten aç arkadan şarkıyı aç, şarkı çalarken kelimeleri gözünle takip et,
    internetten en basit dille yazılmış ingilizce kitaplar bul, okumaya çalış
  • takipteyim
  • quote:

Neden tam ogrenilemesin ?

Konusmak mi? MSN TeamSpeak Skype online toplantilar canli radyo yayinlari online konferanslar var.

Ingilizce filmi ingilizce altyazi ile izlersin, hepsi hallolur. Yani dedigim gibi, ilk defa bu sene yurt disina ciktim. Irlanda da, amerikada yasayanalardan daha iyi ingilizcem, elbetteki tekil ornekler geneli yansitmaz ama Universitede dil sinavinda 92 almistim mesela (ilk 8 puanlik listeningi gec kalmayip kacirmasam 100 olucakti) En yuksek not 94 tu.

Belki bunu soylemek biraz ukalalik olucak ama, universitenin zorunlu gonderdigi dil kursundaki hocadan daha iyiydi ingilizcem. Yurt disina cikmadan, ingiliz dili okumadan.

Sizce bu nasil oldu?

Yanlış anlamayın ama y.dışına çıkmadıysanız ve dil kurslarında eğitim veren yabancı hocadan (Türk ise iş değişir tabi) daha iyi ingilizce biliyorum derseniz benim buna yapabilecek yorumum kalmaz. Zaten mutabık olmak zorunda değiliz.

• quote:

quote:

Sizce bu nasil oldu?

Yanlış anlamayın ama y.dışına çıkmadıysanız ve dil kurslarında eğitim veren yabancı hocadan (Türk ise iş değişir tabi) daha iyi ingilizce biliyorum derseniz benim buna yapabilecek yorumum kalmaz. Zaten mutabık olmak zorunda değiliz.

Yurt disina bu yil ciktim. Cikmadan once ihtiyacim olmasa da dil kursunda egitim almam gerekiyordu. Egitimi veren hoca Turktu (universiteden bir akademisyen). Derste sohbet esnasinda kelime bilgisinin benim kadar genis olmadigini farkettim. Su an da bu mesaji da ulke disindan yaziyorum. Hala Turkiye'ye donmedim.

Ne yapalim Toefl falan mi koyalim buraya ikna edebilmek icin :) Soyle soyleyebilirim, ablamin yuksek lisans derslerinde bir ara makaleleri Turkceye ben ceviriyordum. Ablam hatirlamiyorum ama kpds veya uds ye girmisti y.lisansa basvururken. Doktoraya kadar yeticek bir puan aldi. Ama ablamin ingilizcesi benimle kiyaslanamaz. Zaten o yuzden makalelerini ben ceviriyordum.

Bakin dediginiz Cince, Japonca olsa anlarim. Ogrenmesi gercekten zor, devamli tekrar yapmaniz gerekiyor. Alfabesi farkli. Elinizdeki dokumanlar sinirli.

Ama izledigimiz her film her anime, dinledigimiz her sarki her konferans, oynadigimiz her oyun, kullandigimiz her program zaten ingilizce. Internetten bir sey arastirirken kullandiginiz dil ingilizce, wikipediadaki en cok baslik ingilizcede, youtube da hersey ingilizce.

Samimiyetle itiraf edeyim bazi genc-yasit ABD lileri anlamakta zorlaniyorum. Cok yutarak konusuyorlar, uyarsakta unutuyorlar oyle konusmaya alismislar. Ama ingiliz hocayla veya ingiliz filolojisi bolum baskani ile konusurken hic anlasamamazlik yasamadim. Bazen zevkine derslerine giriyorum ve sohbet edasinda geciyor, Turkiye boyle, Avrupa soyle, ABD oyle gibi.

Eger sorun sadece anlasabilmekse, zaten bir seviyeden sonra o yakalaniyor. Peki ingilizcenin mukemmel olmasi, daha iyi olmasindan kasit nerede? Oda artik deyimleri kullanabilmek, bir kavrami karsilayan es anlamli diger kelimeleri kullanabilmek, veya bazi farkli kullanimlari, phrasel verbleri yakalamak gibi seyler.

Dediginiz gibi, hem fikir olmak zorunda degiliz. Ben, yurtdisina gitmek illa ki iyi ogrenmek icin sart degil diyorum cunku bu durumu kendimden gozlemledim. siz farkli dusunebilirsiniz

• 3 yildir yurt disinda yasayan biri olarak dusuncem dilin ancak konusuldugu ulkede adam akilli ogrenilebilecegi yonunde. Ben de birkac yil oncesine kadar kendimi cok iyi ingilizce biliyor saniyordum. Univeristenin son senelerinde yabanci arkadaslar sayesinde gunun cogunu ingilizce konusuyorduk. Yurt disina cikmadan once 120 uzerinden 110 Toefl puani almistim.

Ana dili Ingilizce olan bir ulkeye bile gitmedim. Buna ragmen 3 yil icerisinde ingilizcem inanilmaz gelisti. Hatta o kadar ki Turkce konusurken bile Ingilzce dusunuyordum hatta bazi kelimelerin Turkcesi aklima gelmiyordu. Buna ragmen kendimi hicbir zaman Ingilterede veya ABD de yasamis biriyle kiyaslamam. Biz ne kadar gelistirirsek gelistirelim telaffuz, gunluk deyimler, sokak ingilizcesi kolay kolay ogrenilmez.

Rahatlikla en karmasik konuda ingilizce konferans verebilirim. Fakat Amerikada sokaga ciksam belki bircok insan beni anlamaz. Bu yuzden amaciniz gercekten iyi bir inglizce ise hayatinizin bir doneminde yurt disina cikmanizi tavsiye ederim.

• türkiyede ingilizce öğrenmek ile ingilterede ingilizce öğrenmek arasında çok fark var, burada kurs bittikten sonra dışarıda yine herkesle türkçe konuşuyorsun ama ingilterede kurstan çıktıktan sonrada ingilzice konuşmak "zorundasın".. konuşamazsan aç kalırsın aradaki fark bu kadar net..bu yüzden orada ingilzice konuşmaya mecbursun ha oraya gidip yine türk arkadaşlar edinirsen orası ayrı..

dil sadece gramer değil, bir ingiliz ile konuşurken onun aksanını da kapman gerekir ki onu anlayıp cevap veresin, ben ingilterede kadının alright dediğini 2 hafta sonra anlayabilmiştim, burada dinlediğin kasetlerdeki ingilizce konuşmalar ile ingilterede konuşan halk arasında da oldukça büyük fark var..
    ayrıca kulak alışkanlığı da oluşuyor her yerde her zaman ingilizce duyuyorsun kelimelerin nasıl telafuz ediliyor onu orjinal olarak duyuyorsun..

birde ingilizce rüya görmeye başlarsan bu iş bitmiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 23 Mayıs 2011; 22:29:29 >

• Arkadaşım 0 bilgiyle gitti İngiltere'ye dil okuluna. 6-7 ay kurs, toplamda 1.5 sene kaldı. Oldukça geliştirmiş.
  • quote:

katılmıyorum.Bir öğretmenim İngilizler gibi İngilizce konuşur.Ama hiç İngiltereye gitmemiş.Çalışarak ve radyo yayınlarını dinleyerek onların dilini öğrenmeyi bırakın,konuşma tarzlarını da öğrenmiş.Halbuki bahsettiğim kişi şuna 60'lı yaşlarında.Şimdi şöyle düşünün,o zamanlarda internet yaygınlaşmamıştı.Ve o kişi sadece çalışarak ve radyodan bunu başarabildi.İnternetin olduğu bir dünyada,İngiltereye gitmeden İngiltereyi evimize getirmek mümkün.
  • quote:

quote:

quote:

Sizce bu nasil oldu?

Yurt disina bu yil ciktim. Cikmadan once ihtiyacim olmasa da dil kursunda egitim almam gerekiyordu. Egitimi veren hoca Turktu (universiteden bir akademisyen). Derste sohbet esnasinda kelime bilgisinin benim kadar genis olmadigini farkettim. Su an da bu mesaji da ulke disindan yaziyorum. Hala Turkiye'ye donmedim.

Ne yapalim Toefl falan mi koyalim buraya ikna edebilmek icin :) Soyle soyleyebilirim, ablamin yuksek lisans derslerinde bir ara makaleleri Turkceye ben ceviriyordum. Ablam hatirlamiyorum ama kpds veya uds ye girmisti y.lisansa basvururken. Doktoraya kadar yeticek bir puan aldi. Ama ablamin ingilizcesi benimle kiyaslanamaz. Zaten o yuzden makalelerini ben ceviriyordum.

Bakin dediginiz Cince, Japonca olsa anlarim. Ogrenmesi gercekten zor, devamli tekrar yapmaniz gerekiyor. Alfabesi farkli. Elinizdeki dokumanlar sinirli.

Ama izledigimiz her film her anime, dinledigimiz her sarki her konferans, oynadigimiz her oyun, kullandigimiz her program zaten ingilizce. Internetten bir sey arastirirken kullandiginiz dil ingilizce, wikipediadaki en cok baslik ingilizcede, youtube da hersey ingilizce.

Samimiyetle itiraf edeyim bazi genc-yasit ABD lileri anlamakta zorlaniyorum. Cok yutarak konusuyorlar, uyarsakta unutuyorlar oyle konusmaya alismislar. Ama ingiliz hocayla veya ingiliz filolojisi bolum baskani ile konusurken hic anlasamamazlik yasamadim. Bazen zevkine derslerine giriyorum ve sohbet edasinda geciyor, Turkiye boyle, Avrupa soyle, ABD oyle gibi.

Eger sorun sadece anlasabilmekse, zaten bir seviyeden sonra o yakalaniyor. Peki ingilizcenin mukemmel olmasi, daha iyi olmasindan kasit nerede? Oda artik deyimleri kullanabilmek, bir kavrami karsilayan es anlamli diger kelimeleri kullanabilmek, veya bazi farkli kullanimlari, phrasel verbleri yakalamak gibi seyler.

Dediginiz gibi, hem fikir olmak zorunda degiliz. Ben, yurtdisina gitmek illa ki iyi ogrenmek icin sart degil diyorum cunku bu durumu kendimden gozlemledim. siz farkli dusunebilirsiniz

TOEFL notun kaç? Pek havalı konuşuyorsun da.

• Toefl a girmedim iste. Girsem direk "TOEFL im bu, bunu yurt disina cikmadan yaptim" diye veri ile konusacagim ama malesef toeflim yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.