Şimdi Ara

İzmir - İstanbul yolculuğu öneri istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İzmir'den İstanbul'a gideceğim lakin en hesaplı ve akıcı yolculuğu seçme konusunda yardımınıza ihtiyacım var? Google Haritalar'a İzmir - Beylikdüzü yazdığımda 3 farklı rota çıktı. Biri Osmangazi ve FSM yolu, diğeri Bandırma/Yenikapı İDO yolu, bir diğeri ise Çanakkale-Tekirdağ yolu.

Araç henüz belli değil, kiralayacağım. 3 kişiyiz, birimiz 11 aylık :)

Teşekkürler.

• en hesaplı yol bandırma yenikapı ido yoludur.

bandırmadan binesiniz, yenikapı'da inersiniz. oradan e5'e bağlanıp beylikdüzü'ne gidersiniz.

ana yolları ve ücretli geçişleri kapattığımda izmir- beylikdüzü arası tam 426 kilometre.

manisa-akhisar-balıkesir-susurluk-bandırma-yenikapı eminönü oradan e5'e bağlanacaksınız.

zeytinburnu-bakırköy-küçükçekmece-avcılar-beylikdüzü olacak rotanız.

en uzun ve gereksiz yol ise çanakkale tekirdağ yoludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 16 Mayıs 2019; 18:24:40 >
  • -Zaman bolsa ve araba kullanmayı seviyorsanız otoyoldan, körfezi dolaşarak gelebilirsiniz...
    -En çok yakan araçla bile osmangazi köprüsünden ve ido feribotundan daha ucuza gelir direk kara yolculuğu...
    -Ben bu yöntemi seçerim genelde, Zamanla yarışmadığım sürece köprü ve feribota para vermem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

-Zaman bolsa ve araba kullanmayı seviyorsanız otoyoldan, körfezi dolaşarak gelebilirsiniz...
    -En çok yakan araçla bile osmangazi köprüsünden ve ido feribotundan daha ucuza gelir direk kara yolculuğu...
    -Ben bu yöntemi seçerim genelde, Zamanla yarışmadığım sürece köprü ve feribota para vermem...
    Bahsettiğiniz güzelgah Ayvalık, Çanakkale, Tekirdağ değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

en hesaplı yol bandırma yenikapı ido yoludur.

bandırmadan binesiniz, yenikapı'da inersiniz. oradan e5'e bağlanıp beylikdüzü'ne gidersiniz.

ana yolları ve ücretli geçişleri kapattığımda izmir- beylikdüzü arası tam 426 kilometre.

manisa-akhisar-balıkesir-susurluk-bandırma-yenikapı eminönü oradan e5'e bağlanacaksınız.

Yanlış bakmadıysam eğer biri bebek 2 kişi bandırma-yenikapı ücreti 217TL gördüm. Yine de uyguna ve rahatlığa değet mi dersiniz?
  • Topçular feribotuyla yolculuk en mantıklısı geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white00

Bahsettiğiniz güzelgah Ayvalık, Çanakkale, Tekirdağ değil mi?

Alıntıları Göster
    Hayır hayır ben olsam şu rotayı tercih ederdim zaman problemi yoksa... Balıkesir-orhangazi-yalova-körfezi dolaşıp-gebze-beylikdüzü...

Tabi bu benim tercihim olurdu... Araba kullanmayı çok sevdiğim için ve orhangazi köprüsüne ya da idoya para vermemek için...

Sadece orhangaziden yalovaya indikten sonra körfezi dolaşmayıp topçulardan karşıya feribotla geçilebilir 50-60 lira civarı bi şey olması lazım otomobil fiyatı yolcular ücretsiz ve artık iki firma var çok beklemeden kalkıyorlar yarım saat civarı eskihisara varırsınız... Hava da güzelse gemide simit çay ya da kaşarlı tostla çok güzel bir mola olur... Sırf gemi nostaljisi ve açık havada çay simit için bence binilir... idonun ruhsuz kapalı ortamından çok daha evladır.. Tabi bunlar benim kişisel tercihim olur direk bandırmadan yenikapı da yapılabilir... (Gerçi ramazan ayındayız oruç tutuyorsanız sadece gemide fotoğraf çekilirsiniz :) )

İzmir - İstanbul yolculuğu öneri istiyorum.

• white00 W kullanıcısına yanıt
    Körfez dolaşmak hem daha fazla km demek, hem de zamandan çalınması demek. Ben olsam körfez dolaşmazdım. Körfez dolaşsanız araba 217 lira yakmaz kabul ediyorum ama yorucu olur...
  • Topçular-eskihisar gidiş dönüş alınırsa 140 lira sadece gidiş alınırsa 75 lira.
    Mesafe uzun olduğu için ekonomi uygun ise bandırma- Yenikapı aracılığı ile gitmek mantıklı görünüyor.
  • Param yok, zamanım çok, 2 saat de fazladan araba sürmek beni yormaz diyorsanız kocaeli üzeri gidin, yoksa diğer alternatifler.
  • Arkadaşlar kaba hesap ile :) 100km'de klima açık ve araç yüklü iken 40TL yaktığını düşünürsek osmangazi üzerinden (250km) gidersem 200TL civarı yakıt + köprü masrafı olacak sanırım.

217TL ile bandırma yeni kapı feribotunu tercih edeceğim. Dönüş yolunda da 80km ile gezerek gelmek için körfez-gölcük yolunu kullanacağım.

Hesapta yanlışlık var ise uyarabilirsiniz. Tekrar tekrar teşekkürler.
  • white00 W kullanıcısına yanıt
    Plan guzel. Gelıs gıdıs saatlerınız duzgun secın. Beylıkduzune gıdıp gelmek ıcın cok cıddı trafıge gırebılırsınız.

Ben ankaradan ıstanbula ılk geldıgımde beylıkduzu ıcın 3-4 saat trafıge gırmıstım otoyol devamında :)
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    15.00'da feribottan ineceğim. Sanırım o saatlerde curcuna olmaz.
  • 1 ay once yenikapi-mudanya ido yapmistim. Bileti 4 gun once 115 liraya almistim. Diger yolda kopru ve otoyol ucreti 136 tl sadece arti yakit masrafi ve 3 saat arac kullanma da cabasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

en hesaplı yol bandırma yenikapı ido yoludur.

Bazen yalova totalde daha ucuz olabiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.