Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü-IYTE merak ettikleriniz-sorularınız (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
10
Favori
61.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Amsterdamli

quote:

Orijinalden alıntı: tryunar

quote:

Orijinalden alıntı: nightflame

quote:

quote:

Mimarlıktayım ben, ondan biraz bilgim yetersiz, teknopark vs konusunda, önemli değil bu arada, aklima benim tercih sirasinda yasadigim sikintilar gelmişti yardimci olmak istedim

güzel fikir. bende mimarlığa yavaş yavaş sıcak bakmaya başladım ayrıca orada ulaşım sorun ben izmirdym ama cidden gidip gelmek sıkıntı kyk yurtlarında kalamam sanırım da bana biraz orada bu durumda olanlar ne yapıyor bilgi verirmisin+ mimarlık ve iytede mimarlık =)) ingilizce mi bu arada

İstemediğin kadar ingilizce merak etme. Ama mimarlık isteyen birinin iyte yerine istanbulda okuması daha mantıklı geliyor bana, şimdi fırsatım olsa ben mimar sinana ya da itüye gitmeyi çok isterdim.

mümkün olsa evet trakya konya ya da kayseri olabiliyor şuan ama

Konya'ya bekleruk

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Amsterdamli

quote:

quote:

quote:

quote:

Mimarlıktayım ben, ondan biraz bilgim yetersiz, teknopark vs konusunda, önemli değil bu arada, aklima benim tercih sirasinda yasadigim sikintilar gelmişti yardimci olmak istedim

güzel fikir. bende mimarlığa yavaş yavaş sıcak bakmaya başladım ayrıca orada ulaşım sorun ben izmirdym ama cidden gidip gelmek sıkıntı kyk yurtlarında kalamam sanırım da bana biraz orada bu durumda olanlar ne yapıyor bilgi verirmisin+ mimarlık ve iytede mimarlık =)) ingilizce mi bu arada

İstemediğin kadar ingilizce merak etme. Ama mimarlık isteyen birinin iyte yerine istanbulda okuması daha mantıklı geliyor bana, şimdi fırsatım olsa ben mimar sinana ya da itüye gitmeyi çok isterdim.

mümkün olsa evet trakya konya ya da kayseri olabiliyor şuan ama

Konya'ya bekleruk

formundasin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam benim amcam inşaat mühendisi ve bana kesinlikle mimarlığı inşaattan önce yaz dedi. Kesinlikle ama kesinlikle böyle yap dedi. Ama sıralamam 35 bin ve olsa olsa mersin mimarlık falan geliyor. Amcamda ısrarla mimarlıkta üniversite etiketinin çok önemli olmadığını söylüyor sizcede öyle mi?
  • Yani o biraz sans isi aslinda. Mimarlik muhendislikler gibi kesin dogru ve yanlislari olmayan bir bolum, ama bu onu daha kolay degil daha zor yapiyor, cunku dogruya yaklasmaktan cok yanlis cozumleriniz artiyor, bunlar da itinayla yuzunuze vuruluyor.

Kanun itibariyle bir insaatta mimar daha cok soz sahibi olabilir, bu yuzden mimarlarla muhendisler arasinda tatli bi husumet oluyor, ne anlarsin sen kivaminda. Belki akraban bu yuzden demistir sana mimar ol diye, ama ikisinin de egitimi cok farkli. Ayni bilgisayar mühendisliği mi insaat mi derken kastettigim gibi hatta daha da fazlasi cunku birbirine zit yetiştirilmiş iki alan oluyor.

Bir kere mimarligi secen bir masum gencin neredeyse 12 yillik egitim hayatini bos yere gecirdigi anlatiliyor cunku fizigin sadece bir konusu disinda derslerinle alakali bir egitim görmüyorsun. Sonrasinda ozellikle tasarim/proje dersiniz ebenizi mikmek icin can atiyor, mesela yilbasini kutlamadim bu sene projeyi yetistirmek icin ki yine de az daha kaliyordum.

Mimarligin boyle siyah ve beyazlardan olusan kesin bir dunya yerine gri tonlarinda yumusak gecislere sahip dunyasi puan olarak da bazi iyi universitelerin kendini gosterememesine neden olabiliyor. Mesela sevdigim bir asistan hocam kendi mezun oldugu balikesir üniversitesini cok over ve yaraticiliga cok daha acik bir yer oldugunu soylerdi bizim okula nispeten. Ama simdi nasildir bilmem.
    Mimarlik okumayi düşünüyorsan iyi okullari arkiteradaki yorumlara bakarak secmen daha verimli bi sonuc verecektir

Ama mimarlik sececek birinin hakikaten cok isteyerek gelmesi lazim cunku o isteginizi sonuna kadar somurecek ve sizi sogutmanin caresine bakacak bir egitim sizi bekleyecektir, ben daha sadece yarilayabildim egitimimi cok bilirkisi de sayilmam yani

Ama yine de dusunulecek bir bolumdur genelde puanlari ayni okulun ins muh bolumlerinden bikac bin daha yüksektir girmesi daha zordur, arada sirf istanbulda olmak icin itu insaate girmeyi dusunsem de mimarlik ugruna daga tasa gittim, ama yine aynisini yapardim.

Ozet: her sey sende bitiyor, isin icinde degilse akrabalara guvenme, ama isin icindekiler candir

• quote:

Orijinalden alıntı: mrshayberr

quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

10 yıldır metro uckuyulara gelecek az kaldı yakında gelir..

aynen :D 2 yaz evvelde gülbahçeye mühendisler gelmişti feribot seferi düzenlemek belediyenin tuttuğu sanırım kıyıda çalışma yapıyorlardı ama sonra gülbahçenin rüzgarı ile bozulunca tüm işleri onlarda illallah etmişti :) iyte için tek gerçek dolmuş..

O degil de bu dogru mu ya cok guldum su an var mi haberdar bir iyteli?

• Hocam amcam 30 yıldır bu sektörün içinde ve kendi şirketi var Ama mimarlık işte dediğiniz gibi balıkesir ,mersin,gaziantep gibi şehirler ancak geliyor :(( Amcamda yok etiket o kadar önemli değil mimarlıkta sen mimar ünvanını al yeter diyor. Helede bir bayan için bence inşaattansa mimarlık daha iyi diyor. Açıkçası kafam çok karışık. İYTE düşünüyorum ama birkaç arkadaşımda mühendislikte sosyal ortamda en az üniversite kalitesi kadar gereklidir .İkili ilişkiler önemlidir bunu da es geçme deyip İYTE'yi o açıdan çok önermiyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Birde benim ingilizcem çok iyi değil hatta 1 yıl boyunca hiç ingilizce çalışmadığımı düşünürsek vasat. %100 ingilizce olan bir bölümde tabiri caizse sürünür müyüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmuz -- 3 Temmuz 2013; 3:02:47 >

• Ahahah ben de erkek oldugunu dusunup mühendisliklere gore cok daha kiz olur diyecektim, iyi ki dememisim

E dedigim gibi okulun egitim kalitesi degisebiliyor, yani yuksek puan = iyi mimarlık eğitimi degil, ondan uygun bir yerde okuman sansa bagli olarak daha da iyi bir yere gitmene sebep de olabilir. Sonucta üniversite ismi değil senin bireysel calismalarin seni bir yerlere götürecek olan. Ama iyi dusun, hakikaten nerde olursan ol zorlu bi egitim seni bekliyor olacak eğer mimarlik secersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightflame -- 3 Temmuz 2013; 3:42:27 >
  • proje çizim dersi nasıl anlatsana biraz merak ettim. bir de ingilizce olmaması problem mi ben bunu düşünüyorum sürekli
  • Genel olarak vizeler size bir proje teslimi olarak veriliyor, hatta bazen tek final projesini bir donem boyunca yapiyorsunuz. Her hafta belirli gunlerde bu projeyi eksik oldugu yonlerde gelistiriyorsunuz. Bunun icin de hocalarin dizilip agzinizin icine baktigi juri denilen bir kavram giriyor hayatiniza. Final de haliyle yaptiginizin o juriye aciklanmasi seklinde oluyor.

Anlattiklarim kulaga kolay gelebilir belki ama yazarken en kabataslak halinde olaylari yazdim, bazen ustune bir sey koyabileceginiz, gelistirebileceginiz bir fikriniz dahi olmuyor haftalarca, haftasonu kavraminiz olmuyor, maketiydi cizimiydi yetismedi yetismeyecek en cok kullandiginiz kelimelerden oluyor vs vs

Juride ingilizce azicik zorlayabiliyor bazen ama kendinizi verdiginizde farketmeden konusuyorsunuz, sansliysaniz, juride yabanci hoca yoksa turkce devam edebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightflame -- 4 Temmuz 2013; 6:28:19 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jipaniiz -- 11 Aralık 2015; 1:13:09 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=o_07X0soYlM

Okulun tanıtımı ve rektörün konuşması.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrshayberr

quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

10 yıldır metro uckuyulara gelecek az kaldı yakında gelir..

aynen :D 2 yaz evvelde gülbahçeye mühendisler gelmişti feribot seferi düzenlemek belediyenin tuttuğu sanırım kıyıda çalışma yapıyorlardı ama sonra gülbahçenin rüzgarı ile bozulunca tüm işleri onlarda illallah etmişti :) iyte için tek gerçek dolmuş..

O degil de bu dogru mu ya cok guldum su an var mi haberdar bir iyteli?

iyte de ulasim demek dolmustan ziyade otostop cekmektir
    bazende dolmusta bulamayabilirsiniz cunku.
    hatta iyte kavgasinda otosp kurallari bile yazar bariyerlerin uzerinde gidince gorursunuz
    ilk gelen ilk gider vs

• maxelll kullanıcısına yanıt
    biliyorum ben de otostop çekiyorum arada da, bir an ümitlendim o haberi duyunca :D sen de mi iytedesin
  • @jipaniiz

bu bölümü istiyorsan kimya mğhendisliği bölümü oldukça aktif okulda, geçen trt'ye çıktı hatta bu yüzden sanırım, ama tam detayları bilmiyorum tabii. Bölümü yürekten istiyorsan ve odtü, itü tutmuyorsa burada okuyabileceğin güzel bölümlerden biri. Tutuyorsa da gelebilirsin tabii :D Ama oldukça zordur, okuyan her insan özellikle sınıf atladıkça gittikçe daha çok zombilere benzerler, en azından benim tanıdıklarım öyle :D eğitimini iyi araştırmanı öneririm.
  • Arkadaşlar makine mühendisliği okuyan varsa bölümünü biraz tanıtabilir mi artıları ve eksileriyle bide sevdiğiniz ve sevmediğiniz neler var iyte,de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ATAŞ- -- 8 Temmuz 2013; 18:37:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ATAŞ-

Arkadaşlar makine mühendisliği okuyan varsa bölümünü biraz tanıtabilir mi artıları ve eksileriyle bide sevdiğiniz ve sevmediğiniz neler var iyte,de teşekkürler.

Ben makine okuyorum, 3. sınıftayım eğer severek okuyacağın bir bölüm olduğunu düşünüyorsan rahatlıkla tavsiye edebilirim..
  • Ben de İyte'de makine düşünüyorum. Arada bin kişi var ama geriler diye umuyorum. Sizce geriler mi ? :D

Bir de iyte'de izmir'de yaşayan birine yurt çıkma ihtimali var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakone

Ben de İyte'de makine düşünüyorum. Arada bin kişi var ama geriler diye umuyorum. Sizce geriler mi ? :D

Gerileyedebilir de gerilemeyebilir de hiç belli olmaz, torpil yoksa yurt imkansız baya bir süre uğraştıktan sonra anca girebilirsin belki yurda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekanikizm

quote:

Orijinalden alıntı: bakone

Ben de İyte'de makine düşünüyorum. Arada bin kişi var ama geriler diye umuyorum. Sizce geriler mi ? :D

Gerileyedebilir de gerilemeyebilir de hiç belli olmaz, torpil yoksa yurt imkansız baya bir süre uğraştıktan sonra anca girebilirsin belki yurda.

Anladım. Sıralama muhtemelen gelicek gibi 2bin tıp kontenjanı arttı bu sene. Ben yine bilgi alayım dedim.

Torpil olayına gelirsek yok ama yine de şansıma güvenip yazıcam. Muhtemelen İyte olucak makine olmazsa inşaat. Yol uzun biraz. Ama napalım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.