Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü-IYTE merak ettikleriniz-sorularınız (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
10
Favori
61.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bakone

Nerde oturuyosun ?
  • Üçyol hocam. Yani çok uzak değil ama her sabah gidip gelmek zor olur gibi.
  • Çok uzak değilmiş yine, ilk başlarda zor olur biraz ama alışırsırsın zamanla, olmadı kafana göre birini bulursan eve çıkarsın. Bi kaç seneye yeni yurtlar bitecek deniliyor ama ne zaman biter belli olmaz tabi.
  • Anladım hocam sağ olun.

Şimdi aklıma geldi aslında en kötü arabaya arkadaş alıp da gidilebilir. Ama tabi 4-5 kişi lazım en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakone -- 8 Temmuz 2013; 23:54:41 >
  • @Mekanikizm
    Hocam cevabın için teşekkürler ben makine yazıp ÖSYM ye gönderdim bile bakalım hayırlısı olsun bu arada İngilizce hazırlık hakkında biraz bilgi verebilir misin İngilizcemiz bir mühendise yetecek kadar gelişir mi yoksa bizimde ekstra bir şeyler yapmamız gerekiyor mu . ben izmir dışından geleceğim ş.urfa dan acaba urla yurdu çıkma ihtimali nedir. şimdiden teşekkürler. bide ben makine binasına baktım bayağı güzel bir banası var orda ki Laboratuvarlar nasıl?
  • İYTE' de bir jargon vardır, eğer tercih listenize İYTE yazdıysanız kesin gelir diye. :))

@-ATAŞ-

Hazırlık sınıfında eğitim gerçekten sıkı, geçmiş senelerde geçme notu daha yüksekti, öğrenciler çok sıkıntı çektiği için geçme notunu düşürdüler. Hazırlık sınıfında ekstra bir şey yapmayıp, sadece verilenleri layıkıyla yerine getirirsen Intermediate seviyesine kadar çok güzel öğrenirsin ama eğer sen ekstra bir çaba gösteririm diyorsan upper int. - advance seviyesine kadar çıkabilirsin, hocalar böyle konularda yardımcı olurlar. Yurt olayına gelirsek biraz maddi durumuna, fazlaca torpil olaylarına bağlı. O konuda kesin bir şey diyemeyeceğim. Makine bölümü hakkında benim pek bir bilgim yok @Mekanikizm sana daha iyi yardımcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ATAŞ-

@Mekanikizm
    Hocam cevabın için teşekkürler ben makine yazıp ÖSYM ye gönderdim bile bakalım hayırlısı olsun bu arada İngilizce hazırlık hakkında biraz bilgi verebilir misin İngilizcemiz bir mühendise yetecek kadar gelişir mi yoksa bizimde ekstra bir şeyler yapmamız gerekiyor mu . ben izmir dışından geleceğim ş.urfa dan acaba urla yurdu çıkma ihtimali nedir. şimdiden teşekkürler. bide ben makine binasına baktım bayağı güzel bir banası var orda ki Laboratuvarlar nasıl?

Biraz ilgi gösterip üstüne düşersen iyi bir seviyede ingilizcen oluyor, o konuda pek sıkıntı çekmezsin dersler olsun genel anlamda olsun. Yurt konusu kimse bilemez torpilin varsa olabilir yoksa şans işi. Her bölümün kendine ait binası var hepsi çok iyi durumda..

• dostum ben 42 binim iyte bilgisayar müh. 40 binle kapatmış girme şansım var mı. birde bölümden biraz bahsedermisin
  • Mekanikizm kullanıcısına yanıt
    Desene yine yurt konusunda torpili falan olan sırtını sandelyesine yaslayacak bizde sıkıntı çekeceğiz.
    Hocam diyelim ki urla yurdu çıkmadı alternatifler nedir yakınlarda başka yurt var mı siz nerde kalıyorsunuz.
  • İnternet sitesinden barınma olanaklarını inceleyebilirsin birçok seçenek mevcut artık kafana göre, ben zaten izmirli olduğum için bir problem olmadı benim için..
  • Başka yurt yok, sadece kalabak'taki tüfekçiyle urla'daki cemaat yurdu var. İkisine de gidilmez. Gülbahçe'deki pansiyonlar siz kayda geldiğiniz anlarda sizi kandırmaya çalışacak, kanmayın! Hakikaten bilgisiz olmanızı menfaatlerinde kullanıyorlar, 1+1 pansiyon, elektrik su parası sizden diyor utanmadan bana sorarsanız nasıl az harcayacağınızı da öğretirim diyor, kişi başı da 350-400 istiyordu 2 sene önce. Urla'da veya Üçkuyular'da eve çıkın İzmir dışından gelenler, Gülbahçe'deki ikiyüzlü ev sahipleriyle uğraşmayın.
  • izmir'de yaşayanlar için servis olanağı var mı? kullanan varsa memnun mu? fiyatlar nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth hede

izmir'de yaşayanlar için servis olanağı var mı? kullanan varsa memnun mu? fiyatlar nasıl?

Servis karşıyakaya kadar var okulda baya bir kullanan var fiyat konusunda bir bilgim yok ?
  • Merhaba millet , sizin yorum ve görüşlerinize çoooook ihtiyacım var .
    Bu sene lise sondum ve lys mat / fizik yüzünden mf4 39bin geldi .

Önümde iki seçenek var :

1) Seneliği neredeyse bir üniversite fiyatı olan ama mükemmel eğitimiyle bir butik dershanede tekrar hazırlanmak .
    Sahibi beni ilk 5000'e sokabileceğini garanti etti . Ama haftada 6 gün sabah 9 - akşam 8 çalışmamız gerekicek ve ben buna katlanabilir miyim bilmiyorum .

2) Diğer seçenek İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü . Bu üni. benim evime çok yakın , labları binaları yeni ve müthiş , eğitimi de İTÜ ve ODTÜ'nün hemen arkasından gelen çok iyi bir üniversite . Tek eksiği bir etiket (itü , odtü , koç gibi çok fazla tanınmıyor) ve merkezden uzaklık (sosyal hayat üni. etrafında geçiyor)

Okumak istediğim bölüm hep Bilg. Müh.'di . Ama bütün rehberlikçiler bu bölümü okuyacaksan ya teknik üniversiteler yada Koç ,Bilkent gibi üniversitelere gitmemi söylüyorlar . Onun dışındaki üniversitelerden mezun olursam iş bulamazmışım v.s. v.s. ..

Tabi birde ilerde "neden 1 sene daha hazırlanmadım ?" gibi bir düşüncede olabilir .

Ne yapacağıma karar veremiyorum , lütfen yardımcı olun

• quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Merhaba millet , sizin yorum ve görüşlerinize çoooook ihtiyacım var .

Önümde iki seçenek var :

1) Seneliği neredeyse bir üniversite fiyatı olan ama mükemmel eğitimiyle bir butik dershanede tekrar hazırlanmak .
    Sahibi beni ilk 5000'e sokabileceğini garanti etti . Ama haftada 6 gün sabah 9 - akşam 8 çalışmamız gerekicek ve ben buna katlanabilir miyim bilmiyorum .

2) Diğer seçenek İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü . Bu üni. benim evime çok yakın , labları binaları yeni ve müthiş , eğitimi de İTÜ ve ODTÜ'nün hemen arkasından gelen çok iyi bir üniversite . Tek eksiği bir etiket (itü , odtü , koç gibi çok fazla tanınmıyor) ve merkezden uzaklık (sosyal hayat üni. etrafında geçiyor)

Okumak istediğim bölüm hep Bilg. Müh.'di . Ama bütün rehberlikçiler bu bölümü okuyacaksan ya teknik üniversiteler yada Koç ,Bilkent gibi üniversitelere gitmemi söylüyorlar . Onun dışındaki üniversitelerden mezun olursam iş bulamazmışım v.s. v.s. ..

Tabi birde ilerde "neden 1 sene daha hazırlanmadım ?" gibi bir düşüncede olabilir .

Bence istediğin bölüme gitmek için bir daha şansını denemeye değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Merhaba millet , sizin yorum ve görüşlerinize çoooook ihtiyacım var .

Önümde iki seçenek var :

Kendi bölümüm adına yani makine müh. adına konuşursam iyte etiketi gayet tatmin edici benim için özellikle ege bölgesinde, bilgisayar müh için de şunu söyleyebilirim eğer gerçekten çok iyi bir analitik zekaya sahipsen yani gerçekten bu işe yeteneğin yatkınlığın varsa istersen sütçü imam mezunu ol yine bilg. müh. mezunu olacaksın ve gelip seni bulacaklar, bilg müh işi kendini geliştirme işi, tabi ki üniversitenin bunda katkısı büyük ama kişiye en çok iş düşen mühendisleklerden biri bana göre. Kendi okulumu övüp senin hedeflerini, ideallerinin değiştirmek istemem ama bilgin olsun diye söylüyorum iyteden mezun olup çok iyi yerde çalışan bir çok kişi mevcut microsoft olsun google olsun yerli büyük firmalar vs. ama dediğim gibi iş herşeyden önce kendinde bitiyor eğer bilgisayar mühendisliği istiyorsan.

• Sitede bahsedilen bu yurtların son durumu nedir bilgisi olan var mı ..? ''Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan 500 kişilik yeni yurtların inşaatı 2012 yılında başlayacaktır. Yurtlar dışında, Urla ve Gülbahçe’de çok sayıda özel yurt ve barınma imkânı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz İYTE Barınma Ofisi’nden yardım alarak bu yurtlarda da kalabilmektedir.''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heronin

Sitede bahsedilen bu yurtların son durumu nedir bilgisi olan var mı ..? ''Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan 500 kişilik yeni yurtların inşaatı 2012 yılında başlayacaktır. Yurtlar dışında, Urla ve Gülbahçe’de çok sayıda özel yurt ve barınma imkânı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz İYTE Barınma Ofisi’nden yardım alarak bu yurtlarda da kalabilmektedir.''

aynı şeyi sormak için girmiştim bu yurtların son durumu nedir
  • Henüz bir gelişme yok yeni yurtlarda..
  • merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmış bulunmaktayım.

İyte fizik bölümüne geliyorum.

barınma olarak hangi yola başvurmamı tavsiye edersiniz ?

devlet yurdu çıkar mı ? çıkmazsa özel yurda mı git dersiniz yoksa zaten evler ucuz bitane ev tut mu dersiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.