Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü-IYTE merak ettikleriniz-sorularınız (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
10
Favori
61.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: At_KaFaSi

quote:

Orijinalden alıntı: Keep on rising

quote:

İyte bilgisayar kapanmaz asla. Çünkü bölgeye Microsoft ile Ttnet geliyor. Ayrıca ileriki yıllarda teknoparkın yanına bölüm binası yapılacaktır. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz

şu okul hakkındaki yorumlar ya yerden yere vuran yorumlar yada göğe çıkartan yorumlar.okuldan dışarı çıkınca oturcak cafe tarzı yerler yokmuş falan doğru olabilirde , harbiden sosyal açıdan 0 bir okul mu ?

okulda 4-5 cafe var. Sosyallik açısından elbette sıkıntıları var. Kendi arkadaş çevreni oluşturanların problemleri olmuyor. Bu tamamen sana bağlı.

siz asosyal biz asosyal ne olacak bu izmir öğrencilerin hali (egeliler hariç )

• Yurtdışı bağlantısı dediklerinize göre çok iyi galiba.biraz bu konudanda bahsederseniz.. :D

Eğitimi iyi olsunda ortam hertürlü oluşturulur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrkN67

Yurtdışı bağlantısı dediklerinize göre çok iyi galiba.biraz bu konudanda bahsederseniz.. :D

Eğitimini merak ediyorsan okulun sayfasına gir ve ordaki prof. ların geçmişine bak hangi okul mezunular ve yayınladıkları kaç makale var bunlar nerelerde yayınlanmış bunları incelemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Yurtdışı bağlantısı dediklerinize göre çok iyi galiba.biraz bu konudanda bahsederseniz.. :D

Okuldaki profosörlerin yurtdışında eğitim alma zorunluluğu var. O yüzden Türkiye'deki diğer üniversitelerden farklıdır. Ayrıca araştırma merkezlerine, laboratuvarlara çok önem vermektedir. Bu yüzden eğitim kalitesi açısından hiçbir sıkıntı yoktur. Zaten gittikçe yükselmektedir. Mesela bu sene yıldız 2. öğretimin makinanın puanını geçmiştir İyte.
  • http://tr.urapcenter.org/2012/2012_t9.php

sıralamalar burada yer alıyor
  • konu aktif mi elektronik ve haberleşmeyi merak ediyorum sıralaması nasıl değişir bölümü nasıldır
  • Oha bu okulu seçerken yazdigim mesajlari gördüm, gözlerim doldu. İYTE hakkinda sorusu olanlar yazabilir, elimden geldiğince yardimci olmaya calisirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightflame

Oha bu okulu seçerken yazdigim mesajlari gördüm, gözlerim doldu. İYTE hakkinda sorusu olanlar yazabilir, elimden geldiğince yardimci olmaya calisirim

iyte nin ehm hakkında ne düşünürsünüz? sizce itü ytü ile yarışacak düzeyde midir ?

şimdiden teşekkür ederim
  • Ben mimarlıkta olduğum için çok detaylı bilgi gereken ama, okulun eğitim kalitesi hakkinda bir şüphen olmasin. Zaten yanilmiyorsam okulun en yuksek puanli bölümlerinden biri, İTÜ konusunda bilmem ama YTÜ ile yaristigi hatta bir adim önde olabileceğini düşünüyorum. Okulun eğitim kalitesi kesinlikle iyi ama o konuda bir güvence verebilirim.

Tabii burda onceligin sadece eğitim kalitesi mi olacak, yoksa üniversitede sosyal hayatin da çok önemli olduğunu düşünüyorsan İYTE bu konuda biraz yetersiz diğer saydiklarina gore. Ama iyi gelişmeler de yok degil yavaş yavas , yeni bir sosyal alan kuruluyor rektörun dediğine gore bir seneye.

Sen yine de eksi de İYTE için yapilan yorumlara dikkat et, kampüsün şehre uzakligi da önemli bir konu çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightflame -- 1 Temmuz 2013; 10:29:07 >
  • hocam merhabalar. bende İYTE düşünüyorum sıralamam mf4 te 35 bin geçen sene inşaatı 38 binle kapatmış bilgisayarı 40binle kapatmış. sizce hangi bölümü seçmem benim için daha avantajlı olur ? teknolojiyi severim ama inşaatıda düşünmeden edemiyorum. amcam inşaat mühendisi mesela. en azından yardımcı olur gibime geliyor ama bel bağlamak istemiyorum. ona da . yardımcı olursanız çok çok makbule geçer. inşaat mühendisliği hocaları,eğitimi nasıldır? Doğudan geldiğim için zaten yaşadığım şehirde öyle aman aman sosyal olanak imkanı olmadığı için benim açımdan çok sıkıntı olmaz.bende isterim tabikide üni hayatı yaşamak ama eğitim daha önce sonuçta üniyi bitirip iş hayatına girince sana ne kadar sosyal olduğun yardım etmeyecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: azmuz

hocam merhabalar. bende İYTE düşünüyorum sıralamam mf4 te 35 bin geçen sene inşaatı 38 binle kapatmış bilgisayarı 40binle kapatmış. sizce hangi bölümü seçmem benim için daha avantajlı olur ? teknolojiyi severim ama inşaatıda düşünmeden edemiyorum. amcam inşaat mühendisi mesela. en azından yardımcı olur gibime geliyor ama bel bağlamak istemiyorum. ona da . yardımcı olursanız çok çok makbule geçer. inşaat mühendisliği hocaları,eğitimi nasıldır? Doğudan geldiğim için zaten yaşadığım şehirde öyle aman aman sosyal olanak imkanı olmadığı için benim açımdan çok sıkıntı olmaz.bende isterim tabikide üni hayatı yaşamak ama eğitim daha önce sonuçta üniyi bitirip iş hayatına girince sana ne kadar sosyal olduğun yardım etmeyecek..

Simdi burada secim senin elinde, bu iki bolum de taban tabana zit bölümler nerdeyse. İnşaata girebilir misin bilemem haliyle sinavdan uzaklastikca puanlar hakkinda daha az bilgin oluyor.

İnşaat mühendisliği geçen sene ilk lisans öğrencilerini aldi, ondan puanlar ne kadar sabit kalir bilmem, ama İYTE için diyebileceğim şey su ki, buranın jargonunu kullanmak gerekirse tam bir fiyat/performans canavari yani puan bazi okullardan düşük olmasina rağmen eğitim kalitesi en az onlar kadar iyi ve zorlayici hatta çok daha fazla zorlayici. puanlarin nedeni de sanirim fazla adinin duyulmamış olmasi. Sonuçta kaç kişinin seçtiği ne gore kontenjan bittiği yerde taban puan belli olmakta.

Ev arkadasim inşaatta okuyor, yakin bir arkadaşim da bilgisayarda, dediğim gibi hakikaten çok farkli bölümler.
    Sen kafanda hangi bölümü seçeceğini kararlastir önce derim. ÖNCE BÖLÜM, SONRA PUAN.

Akrabana sor inşaat mühendisliği yapmaktan memnun mu dertleri ne nasil beceriler istiyor onlar öğren sonra bakarsin puanina.

Ayrica gençsin, gencim, genciz. Üniversitede eglenebileceğin kadar ne zaman egleneceksin, kendine bu kadar acimasiz davranma sosyal hayat istemiyorum diyerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightflame -- 1 Temmuz 2013; 17:12:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azmuz

hocam merhabalar. bende İYTE düşünüyorum sıralamam mf4 te 35 bin geçen sene inşaatı 38 binle kapatmış bilgisayarı 40binle kapatmış. sizce hangi bölümü seçmem benim için daha avantajlı olur ? teknolojiyi severim ama inşaatıda düşünmeden edemiyorum. amcam inşaat mühendisi mesela. en azından yardımcı olur gibime geliyor ama bel bağlamak istemiyorum. ona da . yardımcı olursanız çok çok makbule geçer. inşaat mühendisliği hocaları,eğitimi nasıldır? Doğudan geldiğim için zaten yaşadığım şehirde öyle aman aman sosyal olanak imkanı olmadığı için benim açımdan çok sıkıntı olmaz.bende isterim tabikide üni hayatı yaşamak ama eğitim daha önce sonuçta üniyi bitirip iş hayatına girince sana ne kadar sosyal olduğun yardım etmeyecek..

Simdi burada secim senin elinde, bu iki bolum de taban tabana zit bölümler nerdeyse. İnşaata girebilir misin bilemem haliyle sinavdan uzaklastikca puanlar hakkinda daha az bilgin oluyor.

İnşaat mühendisliği geçen sene ilk lisans öğrencilerini aldi, ondan puanlar ne kadar sabit kalir bilmem, ama İYTE için diyebileceğim şey su ki, buranın jargonunu kullanmak gerekirse tam bir fiyat/performans canavari yani puan bazi okullardan düşük olmasina rağmen eğitim kalitesi en az onlar kadar iyi ve zorlayici hatta çok daha fazla zorlayici. puanlarin nedeni de sanirim fazla adinin duyulmamış olmasi. Sonuçta kaç kişinin seçtiği ne gore kontenjan bittiği yerde taban puan belli olmakta.

Ev arkadasim inşaatta okuyor, yakin bir arkadaşim da bilgisayarda, dediğim gibi hakikaten çok farkli bölümler.
    Sen kafanda hangi bölümü seçeceğini kararlastir önce derim. ÖNCE BÖLÜM, SONRA PUAN.

Akrabana sor inşaat mühendisliği yapmaktan memnun mu dertleri ne nasil beceriler istiyor onlar öğren sonra bakarsin puanina.

Ayrica gençsin, gencim, genciz. Üniversitede eglenebileceğin kadar ne zaman egleneceksin, kendine bu kadar acimasiz davranma sosyal hayat istemiyorum diyerek.

Yok hocam yok 0 sosyal hayatta olmaz artık :) gelmişim izmir gibi güzel şehre doğudan kalkıp 0 sosyal hayat desem adamı taşlarlar :) benim demek istediğim yaşadığım şehirde zaten çok fazla sosyal olanaklar olmadığı için çok fazla zorluk çekmeyeceğimdi:) bu arada evet haklısınız :) ben en iyisi önce gitmek istediğim bölümü kafamda planlayayım sonra puana bakayım :)) peki 2 arkadaşınız bölümleri hakkında neler diyorlar ? seviyorlar mı? iş imkanları nasıl mesela bu bölümlerin mezun olduktan sonra ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmuz -- 1 Temmuz 2013; 17:19:31 >

• Bilgisayar mühendisliği okuyanlar gibi okulun birçok bölümüne hitap eden teknopark var kampus arazisinin içinde, birçok üniversiteyle baglanti var yurtdisi olan akli diğer üniversitelere nispeten daha fazla.

Mezunlara baktiginda az çok kafada bir şeyler oluşur, ama sonuçta hangi üniversitede olursan ol kendini ne kadar gelistirebildigine bakarlar sadece üniversite adina bakip ise alacaklarini sanmam. Kendini geliştirmek istediğinde de yardimci olabilecek bi okul iyte kanimca.

• quote:

Bilgisayar mühendisliği okuyanlar gibi okulun birçok bölümüne hitap eden teknopark var kampus arazisinin içinde, birçok üniversiteyle baglanti var yurtdisi olan akli diğer üniversitelere nispeten daha fazla.

Mezunlara baktiginda az çok kafada bir şeyler oluşur, ama sonuçta hangi üniversitede olursan ol kendini ne kadar gelistirebildigine bakarlar sadece üniversite adina bakip ise alacaklarini sanmam. Kendini geliştirmek istediğinde de yardimci olabilecek bi okul iyte kanimca.

çok çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. tercih listemde kesinlikle İYTE de olacak:) acaba sorabilir miyim siz İYTE de ne okuyorsunuz/okudunuz ?
  • Mimarlıktayım ben, ondan biraz bilgim yetersiz, teknopark vs konusunda, önemli değil bu arada, aklima benim tercih sirasinda yasadigim sikintilar gelmişti yardimci olmak istedim

• quote:

Mimarlıktayım ben, ondan biraz bilgim yetersiz, teknopark vs konusunda, önemli değil bu arada, aklima benim tercih sirasinda yasadigim sikintilar gelmişti yardimci olmak istedim

güzel fikir. bende mimarlığa yavaş yavaş sıcak bakmaya başladım ayrıca orada ulaşım sorun ben izmirdym ama cidden gidip gelmek sıkıntı kyk yurtlarında kalamam sanırım da bana biraz orada bu durumda olanlar ne yapıyor bilgi verirmisin+ mimarlık ve iytede mimarlık =)) ingilizce mi bu arada
  • quote:

quote:

Okuldaki profosörlerin yurtdışında eğitim alma zorunluluğu var. O yüzden Türkiye'deki diğer üniversitelerden farklıdır. Ayrıca araştırma merkezlerine, laboratuvarlara çok önem vermektedir. Bu yüzden eğitim kalitesi açısından hiçbir sıkıntı yoktur. Zaten gittikçe yükselmektedir. Mesela bu sene yıldız 2. öğretimin makinanın puanını geçmiştir İyte.

Yildizin makine kontenjaninin toplamda 500 den fazla oldugunuda hesaba kat bence

• quote:

Orijinalden alıntı: tryunar

quote:

Mimarlıktayım ben, ondan biraz bilgim yetersiz, teknopark vs konusunda, önemli değil bu arada, aklima benim tercih sirasinda yasadigim sikintilar gelmişti yardimci olmak istedim

güzel fikir. bende mimarlığa yavaş yavaş sıcak bakmaya başladım ayrıca orada ulaşım sorun ben izmirdym ama cidden gidip gelmek sıkıntı kyk yurtlarında kalamam sanırım da bana biraz orada bu durumda olanlar ne yapıyor bilgi verirmisin+ mimarlık ve iytede mimarlık =)) ingilizce mi bu arada

İstemediğin kadar ingilizce merak etme. Ama mimarlık isteyen birinin iyte yerine istanbulda okuması daha mantıklı geliyor bana, şimdi fırsatım olsa ben mimar sinana ya da itüye gitmeyi çok isterdim.

• quote:

quote:

quote:

İstemediğin kadar ingilizce merak etme. Ama mimarlık isteyen birinin iyte yerine istanbulda okuması daha mantıklı geliyor bana, şimdi fırsatım olsa ben mimar sinana ya da itüye gitmeyi çok isterdim.

mümkün olsa evet trakya konya ya da kayseri olabiliyor şuan ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

mümkün olsa evet trakya konya ya da kayseri olabiliyor şuan ama

Konya'ya bekleruk

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.