Şimdi Ara

j

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 5 Haziran 2020; 5:13:19 >

• Herkes seninle aynı durumda olacak merak etme. Elbette içlerinde it kopuk olacaktır ama onlar zaten kendi grubunu kurar. Sen kendine kafa dengi bul mutlaka. Kimseye güvenme , Binbir türlü insan var sonuçta.

Bende daha gitmedim ama nasıl bir ortam olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. He bide , kime sorduysam , girişte mantığını kapıya bırak , çıkarken geri alırsın dediler. Zira askeriyede mantık işlemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işte bu yüzden askere kesinlikle gitmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Herkes seninle aynı durumda olacak merak etme. Elbette içlerinde it kopuk olacaktır ama onlar zaten kendi grubunu kurar. Sen kendine kafa dengi bul mutlaka. Kimseye güvenme , Binbir türlü insan var sonuçta.

Bende daha gitmedim ama nasıl bir ortam olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. He bide , kime sorduysam , girişte mantığını kapıya bırak , çıkarken geri alırsın dediler. Zira askeriyede mantık işlemez.
    Askere gitmemiş bebelerin askerde mantık yok yeaa demesine bitiyorum. Bazı şeyler işinize gelmeyince mantıksız oluyor hemen.
    Oysa ki fırının üstünde yazan "içine girilmez" yazısı bile tamamen mantığa dayanır çünkü geçmişte fırını açıp ısınmak için içine giren ve uyuyakalarak ölen insanlar olmuştur.

• La askerdeki çoğu tip öyle hatta daha beter gidince muhtemelen ne kadar normalmişim diyeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Askere gitmemiş bebelerin askerde mantık yok yeaa demesine bitiyorum. Bazı şeyler işinize gelmeyince mantıksız oluyor hemen.
    Oysa ki fırının üstünde yazan "içine girilmez" yazısı bile tamamen mantığa dayanır çünkü geçmişte fırını açıp ısınmak için içine giren ve uyuyakalarak ölen insanlar olmuştur.

Alıntıları Göster
    İşte bide senin gibi askere gidip de askeriyenin hiçbir şey katamadigi insanlar var. Ona da bizim yapabileceğimiz bişey yok. Cümlemi okusaydin " Kime sorduysam " kısmını anlardın diye tahmin ediyorum ? Ama sadece tahmin işte...

Arkadaşım daha yeni geldi askerden. 2007 de bir Ford minibüs yolda kalmış zamanında.Anlatıyor bana... Yolda kaldı diye minibüse ceza vermişler 13 senedir kaldığı yerde duruyormuş. Hani nerde bunda mantık ?

• quote:

İşte bide senin gibi askere gidip de askeriyenin hiçbir şey katamadigi insanlar var. Ona da bizim yapabileceğimiz bişey yok. Cümlemi okusaydin " Kime sorduysam " kısmını anlardın diye tahmin ediyorum ? Ama sadece tahmin işte...

Arkadaşım daha yeni geldi askerden. 2007 de bir Ford minibüs yolda kalmış zamanında.Anlatıyor bana... Yolda kaldı diye minibüse ceza vermişler 13 senedir kaldığı yerde duruyormuş. Hani nerde bunda mantık ?

Alıntıları Göster
    Aynı arkadaşına sor bakayım albayın odasına kapıya tekmeyi vurup girerek hesap da sormuş mu. Her söylenene inanmaya ne kadar meraklısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askere gideceğim (Muaf oldum)
    9 yıl önce açıldı
    insanlardan korkuyorum
    2 yıl önce açıldı
    askerlikten çürük alma
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    ben asker eğitimde direğe tırmanırken düştüğü için direğe ceza verildiğini duydum. cezalı direk.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Yalan söyleyecek bir insan değil ki , ayrıca bu cezalı nesne olayının bir çok örneği var , üstteki arkadaşın yazdığı da bir örnek.

Bir minibüs daha duymuştum seneler seneler önce aküsü bitmiş , öylece bırakmışlar. Akü ya alt tarafı en kötü çıkma alır yine takarsın. Ama yok , aküsü bitti diye bırakmışlar öylece çürüyormuş.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Palavra. Arkadaşın seni yemiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanın silah tutmak istememesini geçerli bir sebep olarak görüyorum ama... Belki sosyal fobine iyi gelcek, herkes bahsettiklerinden muzdarip çünkü. Zorla maruz bırakılma tedavisi gibi düşü, mantığını da kapıda bırak.

Edit; Dovahkiin bey "bebeler" demiş ama... Babam 39 yaşında askere gitmiş. Kendinden yaşça küçük, kısmen rütbeli bir asker tarafından "Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını say." denilmiş. Babam da "Ben bunun üniversitede dersini gördüm." demesi üzerine asker babama tokat atıyor, kulak zarı patlıyor. Sen gel baban yaşındaki adama üniversite okuduğu için kinlen, hadi diyelim ana sebep bu değil; verdiği cevaba sinirlen, baban yaşındaki adama tokat at, ceza da alma. Hadi bunlar 1990'dan kalma anektodlar olsun, hikaye olsun... Askeriyeyi "mantık ve ahlak" topluluğu olarak görüyorsanız işimiz zor. Gidip kimse albayın kafasına uçan tekme atmıyor zaten ama albay gelip kafana uçan tekme atsa sesini çıkartamazsın. Gören de sanacak ki antik Yunan'daki akademilere benzeyen bir kurum askeriye.

Edit2; 39 yaşına kadar uzatmasının sebebi de hem doktora yapması hem de şirketinin yurtdışındaki işleri ile ilgileniyor oluşuydu. Askerliği bitmeye doğru şirketi de batmış üstelik. Bilgili biri askerlik insana ne katıyor, beni de bilgilendirebilir mi? Neden militarist bir toplumuz, onu da biri açıklayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 29 Mayıs 2020; 9:20:21 >

• Askere git de biraz sosyalleş. Özgüvenin yerine gelsin. Yeni insanlar tanı. Abilerin 15 ay, Baban 20 ay askerlik yaptı.

Okuma yazma bilmeyen, köyünden başka yer görmemiş çocuklar geliyor askerlik yapıyor. Askerde okuma yazma öğreniyor. Ailelerine mektup yazıyorlar.

Sen şurada 6 ay askerlik yapacaksın. Bir sürü ergen tribine girmişsin.
  • Ulan pisuvara sıçan gördüm ben askerde bee! Adam hayatında pisuvar görmemiş düşün! Sen de gelmiş kafa şeklim bozuk ta saçımı kestirince çirkin oluyorum da bik bik bik.. 6 ay askerlik yapacaksın ağlıyorsun. 15 ay İran sınırında dağda taşta üzerimizden uçak geçtiğinde "vay be teknoloji ne kadar ilerlemiş" diyecek kadar kafayı yemiştik biz dostum!

Dip not; Askerlik biteli 13 yıl olmuş. Ve daha dört gün önce asker arkadaşlarım ile bayramlaştık. Yani çok sağlam dostluklar ile de çıkabilirsin oradan. Tabi saçma sapan davranmaz insanlar ile iyi ilişkiler kurarsan.. Hele ki benim gibi doğuda yaparsan hepinizin canı birbirine emanet oluyor ve bu bilinçte hareket edip kaynaşıyorsunuz. Ne siyasi görüş kalıyor, ne de dini farklılık.. Mesela inanmazsın tim komutanım ile sosyalizm üzerine tartışıyorduk karakolda. Ama arazide göreve giderken adam ile sırt sırta verip nöbet tutuyor, şakalaşıyorduk. Öz abim gibi seviyordum adamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 29 Mayıs 2020; 22:28:13 >

• Bahçecilik ile uğraşan birisi askerde bir kümes görüyor gidiyor bakıyor boş. Komutan bunu görüyor ve ne yaptığını merak ediyor. Adam kümesten çıktığında komutan yanına çağırıyor ve ne yaptığını soruyor. Adam tavuk, horoz vs bulurum belki diye girdim diyor. Komutan da diyor ki nasıl göremedin içeride onlarca var. Bugünkü sana görevim bu. Oradan en az 5 tane tavuk, horoz çıkar. Ama bu işlemleri yaparken de çömelerek horoz gibi yürü diyor. Asker arkadaş el mahkum emir büyük yerden gelince yaptı. Başka bir askeri de görevlendirdi bunu izle hep böyle çömelerek yürüyecek yoksa ikinize de cezayı keserim diye. Adam tam 8 saat o kümeste tavuk, horoz aradı. En son komutan geldi ve olum sen mal mısınız orada tavuk ya da horoz yok ki sen ne yapıyorsun git buradan dedi.

Askerlikte mantık aramayın. Askerlik yapmak bile aşırı aptalca bir olay açıkçası. Yapmama gibi bir imkan olsa hiç düşünmezdim.

• Ağlama ağlama, korkacak bir şey yok, gittiğin yer önemli, iyi bir yerse keyif alırsın kötü yerse nanay gülüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de gitmek istemiyorum neden zorunlu lan ne suç işledim ben ücretsiz ve zorla çalıştıracaklar keşke Amerika da dogsaydim özgür olurdum

• Bak dostum açık ve net bir şey söylüyorum, hayatında bir tl para kazanmamış, baba parası yiyip aylak aylak gezmiş. Bir baltaya sap olamamış, kendini ifade etmekte zorlanan insanı bile adam eder askerlik. En azından yaşam şeklini değiştirir.
    Askerden geldikren sonra hayatında sabah erken kalkmanın, yatağını toplamanın, en önemlisi insanın ailesinin ne kadar deperli olduğunu fark ediceksin.
    Sakın korkma, nizamiye kapısına git kendi kendine "burası benim evim, belirli bir süre burada kalmam lazım" de.
    Bazı zorlukları baştan kabul et sonrası kolay olsun.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Dostum arkadaşlar sallamış sana ama dedikleri temelde doğru. Her söylenene inanmak hayalkırıklığı yaratabilir. Onun dışında arkadaşların 59. Topçu tugayında cezalı nöbet kulübesinden haberi yoktur muhtemelen. Gittiğin yerde yasamazsa palavra sanabiliyor insanlar. Ama böyle şeyler var. Askeriyede yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi mantıksız görünen şeyler aslında mantık barındırıyor temelde. O cezaların sebebini sorgularsan eğer aynı sorunu seninde yasamaman için alınan önlemler olduğunu anlıyorsun. Evet oradayken mantıksız gelebilir ancak terhis sonrası daha iyi idrak ediyorsun. Böyle yazdım ama yaptığım şeye askerlik diyemem. Geçen sene bedelli gittim. Eğer çekinceniz varsa bedelli gitmek en mantıklısı, umarım sizin için ulaşılabilir olur.

• nizamiye önü dikenli teller.
    gelme torun gelme seni de ..
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Hocam fırının üstüne " içine girilmez " yazılması mantıksızlık değil zaten. Benim bahsettiğim şey o değil. Arabanın aküsü bitti diye arabaya ceza verip yıllarca çürümeye terk etmenin neresinde mantık zerresi bulunabilir ? Adam yukarda pisuvara sıçan var yazmış , onu yapan fırına da girer. Kuyuya da atlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.