Şimdi Ara

jailbreak+unlocklu iphone 3G shift restore

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gözümden kaçıyor sanırım ama çok uğraştım forumda rastlayamadım iphone 3G shift restore nasıl yapacağım acaba anlatabilecek olan var mı?
    Sürüm: 3.1.2

• Olmayan yeri neresi? Yapılamayan kısmı nedir?
  • Açıkçası ben olayın tamamında sıkıntı yaşıyorum. Bu işlemi yaptığım takdirde burada tekrar telefonu kullanamamak gibi bir endişemde var. Biliyorum ki shift restore aynı sürüm için bir uygulama ama acemilik işte benimkisi
  • Ne yapmaya çalışıyorsun açık yazarsan yardımcı olabiliriz. iOS4 mü kuracaksın? Cihaz yurtiçi mi yurtdışı mı?
  • Cihaz yurt dışı. Benim cihazım yavaşladı ve ben buna çözüm arıyorum. Fakat herhangi bir sürüm update inde veya restore işleminde cihazımı tekrar unlock yapabilmem için yurt dışında cihazın bağlı bulunduğu operatörün hattını (ilk açışta) takmam gerektiğini duydum bir çok defa. İşin acemisi olduğumdan çözüme ulaşamadım.
    Bu arada ilgilenen herkese teşekkür ederim.
  • Noldu bir anda sessizlik ??
  • iTunes üzerinden Shift+Restore yaparsan telefonu harcarsın söyleyeyim.

Sana önereceğim sn0wbreeze kullanarak 4.2.1 ya da 3.1.3 (tavsiyem 3.1.3 ama illa da iOS4 dersen 4.2.1) custom firmware oluşturman. sn0wbreeze 2.2 versiyonu için konuşuyorum Simple Mode seçersen sana jailbreak yapılmış halde baseband yükseltmeyen ayrıca o dediğin operatörün hattını takmanı gerektirmeyen bir firmware hazırlıyor. Sonrasında ise iReb kullanarak cihazı DFU moduna al (sana nasıl alacağını söyleyecek). En sonunda ise iTunes (sürümü 10 ve üzeri olmalı) kullanarak shift+restore tıkladıktan sonra bu senin hazırlamış olduğun firmware dosyasını göster. Gerisini iTunes halleder.

Takılırsan yardımcı oluruz.
  • snowbreeze 2.0.2 değil mi? sitelerinde onu gördüm bide tavsiye olarak niye 3.1.3? 4.2.1 sıkıntı mı yaratır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batalay07 -- 14 Temmuz 2011; 18:32:53 >
  • iOS4 genel olarak kasıyor 3G cihazlarda. Ama kendim bazı uygulamalar iOS4 gerektirdiğinden 4.2.1 kullanıyorum. Wallpaper ve Multitasking kullanmıyorum hız olarak anca idare ediyor. Eğer iOS4 gerektiren uygulama kullanmıyorsan 3.1.3 en iyi sürüm hız açısından.

Ayrıca sn0wbreeze 2.2 benim dediğim. Ben 4.2.1 custom firmware oluşturmak için onu kullandım. Eğer 3.1.3 için oluşturmak istersen bu versiyonla oluşturamazsın daha eski sürümünü kullanman lazım 1.5 miydi 1.6 mıydı tam hatırlamıyorum.
  • Çok teşekkür ederim. Yarın akşam yapacağım büyük ihtimalle tekrar değerlendiririz
  • Kolaygelsin. Düşündüğünden daha kolay.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Ben büyük bir hata yaptım ve cihazı i-Tunes üzerinden restore yaptım. Çünkü benim ihtiyacım olan yurtdışı sim kartını temin ettim ve sorun olmayacağını düşündüm. İlk başta sorun yok gibiydi fakat restore yapmak istediğimde ios 4.2.1 otomatik upgrade etti. iphoneum 3G olduğundan bunun unlockunun çıktığını ve sıkıntı yaşamayacağım tahmin ettim. Çözümü araştırdım fakat firmwareim 05.15 olduğundan tek çözümün ipad basebandına yükseltmek olduğunu okudum birçok kaynaktan. Ve elim mahkum bir şekilde redsnow kullanarak ipad basebandı yaptım cihazı. Durum şuan sıkıntılı zira telefon açılmıyor. Açılınca iTunes'a bağla işareti çıkıyor bağlıyorum tık yok. DFU moda alsamda değişen birşey yok. Ayrıca iTunes ta cihazın DFU modda olduğunu ve restore yapmamı söylüyor. Restore etmesi için tıkladığımda bu işlemide gerçekleştiremiyor. Sıkıntı içerisindeyim yardımlarınıza ihtiyacım var..

• quote:

Orijinalden alıntı: batalay07

Arkadaşlar tekrar merhaba. Ben büyük bir hata yaptım ve cihazı i-Tunes üzerinden restore yaptım. Çünkü benim ihtiyacım olan yurtdışı sim kartını temin ettim ve sorun olmayacağını düşündüm. İlk başta sorun yok gibiydi fakat restore yapmak istediğimde ios 4.2.1 otomatik upgrade etti. iphoneum 3G olduğundan bunun unlockunun çıktığını ve sıkıntı yaşamayacağım tahmin ettim. Çözümü araştırdım fakat firmwareim 05.15 olduğundan tek çözümün ipad basebandına yükseltmek olduğunu okudum birçok kaynaktan. Ve elim mahkum bir şekilde redsnow kullanarak ipad basebandı yaptım cihazı. Durum şuan sıkıntılı zira telefon açılmıyor. Açılınca iTunes'a bağla işareti çıkıyor bağlıyorum tık yok. DFU moda alsamda değişen birşey yok. Ayrıca iTunes ta cihazın DFU modda olduğunu ve restore yapmamı söylüyor. Restore etmesi için tıkladığımda bu işlemide gerçekleştiremiyor. Sıkıntı içerisindeyim yardımlarınıza ihtiyacım var..

Üstüne basa basa da dedim iTunes üzerinden Shift+Restore yapma diye.
    Neyse, telefonu home+power tuşlarına 5-10sn basarak kapat(kablotakılıolsunbuarada). Ondan sonra da redsn0w kullanarak jailbreak işlemini tekrardan gerçekleştir. Sorun çıkmaması lazım.

Ya da ilk mesajda dediğim sn0wbreeze kullan daha pratiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 5 Eylül 2011; 12:30:09 >

• Evet ısrarla söyledin fakat dediğim gibi hat gelince sıkıntı çıkmaz diye düşündüm. Sonucu tekrar bildiririm. Teşekkür ederim.
  • iPhone kariyerim burada sonlandı galiba. Jailbreak yaptı ama tel açılmadı. Ayrıca itunesta restore yapmam gerektiği uyarısı yaptı. Ama restoreda yapılmıyor. Verdiği hata 1015
  • sn0wbreeze kullan üst mesajda dediklerimi yap. Telaşlanma açılacak.
  • Tekrar merhaba,

Sırasıyla yaptığım şeyler şunlar;

Snowbreeze 2.2.1 ile simple mode da cihazı jailbreak yapmayı denedim fakat yeşil ekran çıktı. Restore veya shift restore a hiç bir şekilde cevap vermiyor. (iReb i snowbreeze otomatik çalıştırıyor DFU moduna almam hiç birşey ifade etmiyor.) Shift+Restore denemesinde 1601 hatasını verdi araştırdım ve documentssetting in altındaki apple computer/iTunes içindeki /Device Support altındaki dosyayı yeni edindiğim dosya indirdiğim dosya ile değiştirdim. (bu dosya x12220000_4_Recovery) Tekrar bilgisayarı açıp kapattım ve sihft+restore tekrarladım. 1600 hata koduyla bana olumsuz döndü. Bu arada artık cihazım açılmıyor. Snowbreeze ile jailbreak yaparkende documentsandsettings/applecomputer/iTunes/iPhoneSoftwareUpdates altındaki ipsw yi kullandım. iPhone 1,2_4.2.1_8C148_Restore bu ipsw.

Yorumlarınıza çok ihtiyacım var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batalay07 -- 10 Eylül 2011; 16:34:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.