Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Heavy1

facebook'ta Jazzcikardesler de mevcut..

ogrubun 8. üyesi oldum zaten hemen :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

Sıkı bir çalışma, güzel bir yorum...Yanlız 180 km/h sabit hızdaki 13.2 değeri bence gene fena sayılmaz..Test ettiğim bir Golf TSİ 140 hp DSG'nin aynı hızda anlık tüketim olarak 16 lt'yi gösterdiğine bizzat şahit olmuşumdur..Zaten genel olarak düşük hacimli motorların yüksek hızlarda fazla yaktığı söylenir..Bu arada koolandgang 180 km hızla giderken sol elin direksiyonda sağ elin trip'i sıfrılamakla meşgul olması lazım..Bunun için sıkı bir direksiyon hakimiyeti gerekiyor...Jazz'ı 120 km/h'tan sonra güvenli bulmayanlara ders niteliğinde..Ama gene de bu hızlarda böyle denemeler yapmamanı öneririm, son derece riskli..6-6.5'lara düşürdüğünü söylemişsin, rolleri değişiyor muyuz ne, benim ki bu aralar çoştu, 6.9 lt ..

13,2 nin garantisini veremem açıkçası zira 1 kere denedim.Ama 4,2 üç defa denendi.Garantili

Benide pişman etti bu havalar.Zira benim şu an ortalamam 8.0.Evet 8.0.Sabahları 2. vitesi geçemediğimiz için rekorlara imza atarız bu gidişle.Havalarda yağmurlu paso klima cam buhar ilişkisi.Nerden dedim 6-6,5

• quote:

Orjinalden alıntı: 67m6144

quote:

Orjinalden alıntı: koolandgang

Büyük lokma ye,büyük laf etme demiş atalarımız.Bir post önce trip 'le işim olmaz demiştim ama bugün fırtına sonrası hasar tespiti için bir Alaçatı yapmam gerekti.Fazlasıyla trip test yapma imkanım oldu.Önce 180 km/h sabit hızda 13,2.Bu da Jazz'ın yüksek hızlarda ekonomiklik gibi bir iddiasının olmadığının göstergesi.Tabi ne kadar ekmek o kadar köfte (1400 cc olayı).Diğer taraftan 90 km/h sabit hızda anlık trip 4.2 Bu da diyor ki ekonomik kullanımda rakip tanımıyor.Yani daha ziyade şehir içinde kullanacağım,ekonomik ama yakıtta, bagaj hacminde değil,sınıfının konforlusu olsun,icabında yapıştırdın mı 15 lt de yaksa 200km görebilen vs... gibi araç arıyorum diyorsanız.Hiç yorulmayın başka yok

BUDUR

dostum güzel yorum lmuş ama biriki soru takıldı kafama;

anladığım kadarıyla çeşme otobanında yaptın denemeyi, bir istanbullu olarak hatırladığım kadarıyla o yol feci rüzgarlı bir yol (yanlış hatırlıyo da olabilirim)
    1- yolun rüzgar durumu yakıt tüketimini arttırmış olabilir mi ??
    2 - 180 e çıkınca arabanın yol tutuşu ne durumda, ben bir kaçkez max hız 190 u gördüm tem kurtkoy tarafında ancak araba nerdeyse uacak gibiydi korkup hemen 120 lere düştüm, 150 nin üzerine de çıkmadım o günden beri zira hakkaten güven vermedi bana

12.000 i devirdi araba şehir içi ortalama 6,5 larda geziyor ama naapsın jazz istanbul dur kalklarında bu bile mucize, uzun yolda 4,5-5 arasını rahatlıkla yakalar konumdayım hala, ilk 5bin e göre 1 kt civarı düşüş yaşadım 10binden sonra..

Dostum doğru hatırlıyorsun yol malum netice de Alaçatı'ya çıkıyor.Direk olarak rüzgarlı bayır (Yol diyecektim ama yaşı bana yakın olanların ya da klasikçilerin hastalığı Emily Bronte'nin romanı geldi aklıma)Ama biz (naçizane ben) tabi ki bu denemeleri yolun düz ve rüzgar almayan 3 noktasında yaptım.(Ben me myself and I)8 yıldır Alaçatı med cezir olayı.
    Diğer taraftan bu sadece Jazz'da değil Samsung Q91 de de yaşadığım bir hadise.Yani ben 1 kere ciddi olmayacak ama hissedilir derecede sarsıldım.Ve inan birçok bahse konu olan sarsıntıyı yaşamadım.Şimdi samsung Q91 le ne alaka dersen,şöyle ki bu cihazda da efsane olan hayalet futbol topu arızasını ben yaşayamadığım için artık sevinsem mi yoksa üzülsem mi.....?
    Yani herkesin yaşadığı demeyelim de genele yaygın şikayetleri yaşamıyorum en azından bu 2 alette.

Bu arada 8. üyesi olduğunu söylediğin gruba bir göz attım.Grubun hali hazırda 4 üyesi var.İstifa edenlere bakılırsa ömrü uzun sürmeyecek gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: koolandgang

Bu arada 8. üyesi olduğunu söylediğin gruba bir göz attım.Grubun hali hazırda 4 üyesi var.İstifa edenlere bakılırsa ömrü uzun sürmeyecek gibi

54 üyesi var şu an grubun :)
    ama ben honda fit owners hrubunu daha bi taysiye ederim aslında :)

bu arada ilginç bir not geçen hafta servise gittiğimde 20.000 bakımına gelmiş bri bayan vardı debriyaj balatalarının bittiğini ve değişmesi gerektiğini soyleyen servis yetkilisiyle kavgasına tanık oldum haklı olarak 20.000 de nasıl debriyaj biter diye delirmiş durumdaydı
  • HONDA fit owners grubunda baya bir paylaşım yapılıyor, gördüğüm kadarıyla bizim diğer grupta henüz bir paylaşım yok
  • YENİ KASA VİDEO

Güzel olmuş
  • Mükemmel olmuş, ben para biriktirmeye başladım. İnşaallah 32'yi geçmez fiyatı.
  • Her yönüyle mevcut kasadan daha iyi..Tek ısınamadığım nokta farların fazlasıyla dışarda durması..En çok merak ettiğim ve henüz bilgisine ulaşamadığım noktalar ise 1.3 i-vtec'in 0-100'ü ve yakıt tüketimi?? ( litrede 24 km gittiği yazıyor ama bu ortalama değer mi yoksa maximum değer mi belli değil)
  • Yeni bir honda jazz sahibiyim.. ve çok memnunum.. çok severek aldım..
  • Kankys, Hayırlı olsun,kazasız belasız inşallah.Severekte kullanırsın zaten...
  • teşekkürler arkadaşım .. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..
  • hayırlı olsun kardesh kaça aldın..resım ekelebılırmısın bırde kadran rengı kırmızı sarımı yoksa mavı kırmızımı!!hayırlı olsn
  • Hayırlı olsun Jazzcı kardeşim, iyi bir seçim yapmışsın.
  • hayırlı olsun kankys, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsın inşallah
  • arkadaşlar bugun 2008 Elite-cvt icin kapora yatırdım.2 gun sonra teslim alacağım.Yeni kasalar 2009 Kasımda Türkiye'de satısa çıkacakmıs.2008 Kasımında aracı yenisiyle degistirmek istesem zararım sizce ne olur,gelecek yıl kasım ayında eski kasa jazz'ım 26.000 YTL eder mi,ben 31.250'ye aldım.
  • Hayırlı olsun. Zararınız elbette normalin üzerinde olacaktır. Çünkü eski kasanın son versiyonunu aldınız. Jazz kullanıcıları büyük bir merak ve hevesle yeni kasanın gelmesini bekliyorlar. Bunların önemli bir kısmı araç gelir gelmez ellerindeki eski kasaları satmaya çalışacak ve şu an 2. eli çok iyi olan Honda Jazz'ların değeri oldukça makul seviyelere inecektir. Aracınızı güle güle kullanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: allegranza

arkadaşlar bugun 2008 Elite-cvt icin kapora yatırdım.2 gun sonra teslim alacağım.Yeni kasalar 2009 Kasımda Türkiye'de satısa çıkacakmıs.2008 Kasımında aracı yenisiyle degistirmek istesem zararım sizce ne olur,gelecek yıl kasım ayında eski kasa jazz'ım 26.000 YTL eder mi,ben 31.250'ye aldım.

Mutlaka zararın olur bu da normal zaten zarar diye düşünmemek lazım.Ama bahsettiğin rakama düşerse harbiden zarar olur.Yeni kasa gerçekten güzel.Dolayısıyla fiyatı da güzel olacaktır.Bence sizinki de makul bir fiyat farkıyla müşteri bulur.Bununla beraber eski kasanın son modeline binmekte bence dezavantaj değil tam tersi avantaj.En makul fiyata en hatasız en konforlu.
    Ben 2007 de alırken bende ya 2008 de kasa değişiyor beklesem mi acaba diye çok düşündüm.Şimdi her geçen gün iyi ki beklememişim diyorum.Birde yeni kasanın 2009 da geleceğini duyunca

• Orjinalden alıntı: koolandgang

Bununla beraber eski kasanın son modeline binmekte bence dezavantaj değil tam tersi avantaj.En makul fiyata en hatasız en konforlu.

Japonya'da yeni jazz eski jazz'la aynı fiyata satılıyor. Burada da eski kasalarla aynı fiyata sunulması büyük olasılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmisir -- 9 Aralık 2007; 15:40:36 >
  • quote:

arkadaşlar bugun 2008 Elite-cvt icin kapora yatırdım.2 gun sonra teslim alacağım.Yeni kasalar 2009 Kasımda Türkiye'de satısa çıkacakmıs.2008 Kasımında aracı yenisiyle degistirmek istesem zararım sizce ne olur,gelecek yıl kasım ayında eski kasa jazz'ım 26.000 YTL eder mi,ben 31.250'ye aldım.

Yeni Jazz'ın 23 ay satışa sunulmayacağına inanıyormusunuz! Bu hesaba göre Japonya'da satışına başlandıktan 25 ay sonra Türkiye'de tüketiciye sunulacak! Arkadaşlar mantık süzgecini kullanalım biraz.

• quote:

Orjinalden alıntı: cevikism

quote:

Yeni Jazz'ın 23 ay satışa sunulmayacağına inanıyormusunuz! Bu hesaba göre Japonya'da satışına başlandıktan 25 ay sonra Türkiye'de tüketiciye sunulacak! Arkadaşlar mantık süzgecini kullanalım biraz.

Kardeş sen süzgeçi kullandıktan sonra lavaboya bırakta, eğer burda ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili bir fikrin varsa beyan et...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.