Şimdi Ara

jbl mi, jl audio mu? LUTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar aracıma bir ses tesisatı yapıyorum. jbl mi jl audio mu karar veremedım siz ne dersiniz? haliyle jl audio daha pahalı ama ses kalitesi olarak daha iyiymiş sanırım. sub anfi component hepsini tek marka yapıcam. önerilriniz nedir arkadaslar?

herkese sımdıden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkissos -- 13 Mart 2007; 21:54:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

JBL mi, JL Audio mu? Bilinçli Bir Seçim Yap

Ses sistemleri dünyasında JBL ve JL Audio, üstün ses kalitesi ve yenilikçi tasarımlarıyla öne çıkan iki önde gelen markadır. İster ev sineması ister araç ses sistemi arıyor olun, bu iki marka da dikkate değer seçenekler sunmaktadır.

JBL

JBL, 1946 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan bir ses ekipmanı üreticisidir. Profesyonel ses sistemleri, ev hoparlörleri ve kulaklıklar dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. JBL hoparlörleri, güçlü bas tepkisi, net tizler ve geniş ses dağılımı ile bilinir.

JL Audio

JL Audio, 1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan bir başka ses ekipmanı üreticisidir. Deniz ses sistemleri, araç subwoof'ları ve ev hoparlörleri dahil olmak üzere özel ses çözümleriyle tanınır. JL Audio ürünleri, hassas ses üretimi, yüksek dayanıklılık ve gelişmiş tasarım özellikleriyle dikkat çekmektedir.

Karşılaştırma

JBL ve JL Audio, her ikisi de yüksek kaliteli ses ürünleri sunan saygın markalardır. Ancak, her biri farklı hedef kitlelere ve ihtiyaçlara hitap eder.

JBL, ev sineması ve taşınabilir ses sistemleri için çok yönlü bir seçenektir. JL Audio ise araç ses sistemleri ve deniz uygulamaları için özel olarak tasarlanmış ürünler sunmaktadır.

Sonuç olarak, JBL mi yoksa JL Audio mu seçimi, özel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Her iki marka da üstün ses kalitesi ve yenilikçi özellikler sunmaktadır. Bilgili bir karar vermek için her iki markanın ürün yelpazesini ve itibarını dikkatle araştırmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bütçen müsaitse kesinlikle JL ama yok ufak yollu olsun diosan JBL tabiki
    ama kapı içi alacaksan FOCAL al en iyisidir
  • jl tabiki bilhassa componentlerde
    vr serisini rahatlıkla kullanabilirsin
    subwooferda ise seçim senin
    JBL de yapabilirsin JL AUDIO da
    jbl in tonu bira daha sert Jl in ise daha derin bass ses yapısı var...

geçen yaptığım kapalı kutu testinde en iyi ses kalitesini jl audio dan aldım

focal access 25a1
    jl audio 10w1v2-4
    helix dark blue 10
    orion c2-104 resimlerde yoktur test yaparken geldiğiiçin.
    jvc cs-gd 4250

1. jl aodio
    2. orion
    3.helix
    4. jvc

not;
    jl audio diğer hoparlörlerden çok daha net, otuaklı ve yalın bir sese sahip,
    diğer subwooferların çıplakken açık havada yaptığı hava sesi ve rezonansların hiçbirini yapmadı...

JBL GT4-10 en çok montaj ettiğim kendi aracımda ve farklı kutularda test imkanım olduğu için
    2. sırayı alacağından hiç kuşkum yok.
    JBL GTO 1002D ise 3. ve ya 4. olabilir.
    !!! focal fiyatı vede çalışma düzeni portlu olduğu için teste eklemedim !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD_EffeCT -- 26 Temmuz 2007; 17:46:33 >

• eğer kompleset yapcaksan jbl
  • Tabiki PNR05 arkadaşımızın dediği gibi FOCAL bu hoparlörlerden çok daha farklı yapıda ve tonlarda sahne performansı ve canlılıkta dünyadaki en iyi komponentlerden.
    ama ama dinleme konusuna gelince tekno müzik için pek uygun değildir. daha çok jazz, blues, classic müzikler, sahne performansı ve audiophile müzikseverler için üretilmiş hoparlörlerdir.

Ama bende bu tür de dinlerim audiophile dinleyicisiyim diyorsan alacağın set belli..

Component konusunda orta-iyi sınıf olarak JL AUDİO yu öneriyorum.

JBL in gto ve power serilerinin ses karakteri sert ve tiz seslerde fazla canlı.
    doğallıktan biraz uzak kalıyor.

GTI serisini kullanırsanız tabiki hiçbir diğeceğim olamaz çüki 608 ve 508 GTI lar
    fiayatına göre en iyi ferformansı ve yüksek watt değerine sahip componentlerden biri.

ama yüksek oranda tekno müzik dinliyorsanız GTO ve ya POWER serisi olabilir,

bunu anlayabilmeniz için her ikisini de aynı sistemde bağlayıp dinlemeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD_EffeCT -- 13 Mart 2007; 16:47:01 >

• arkadaslar oncellıkle ılgılendıgınız ve bılgılerınızı benımle paylaştıgınız ıcın tesekkurler. bugun anlastıgım yere gıttım. maddı durum yuzunden butun parcaları yavas yavas toplayıp en son montaj edıcez. buarada bugun jl audio 30 cm sub ve tesısat parcalarını aldım ılk baslangıc olarak.
    Comple set yapıcaktım fakat aracımın on kısmında 3 yollu hoparlor varmıs ben sadece mıd ve tız sanıodum. 3uncu olarak sub yerı on koltukların altındaymıs. Firmaya konusmamıza gore one 3 yollu koyup 16 ccmlık hoparlorlerı koltugun altına yerlestırırsek daha ıyı ses alabılıcegımız kanısındaydı. Bu yuzden de planlar değisti.

firmayla suankı kararımız soyle, sızın yorumlarınız nedir arkadaslar?

jl audio sub
    jbl anfi 4 kanallı (maddi gucum yeterse infinity yapmaya calısıcam ama fıyat farkı yuksek)
    onlerde ise 3 yollu infinity comp

sızce nasıl olmus?

sonra ılerde sub anfısı de alıp arka kolonlara gecıcem o zaman da fıkırlerınızı almak ıcın yıne sıze basvurucam

buarada fiyat olarakta infinity comp 380$, infinty amfi ise 390$
    jbl amfi ise 270 $

BUARADA İLGİSİ İÇİN HERKeSE TESEKKURLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkissos -- 13 Mart 2007; 21:12:42 >

• infinity ile jbl amfiler aynıdır zaten aynı firmanın yan kuruluşlarıdır aralarında pek ton farkı olmaz.
    jbl alman iyi 120$ kar etmiş oldun

subwoofer ın modeli nedir?

uygun bir amfi alman iyi olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi JL aldıysan memnun olursun
    zamanla tabi hepsini bitirdikten sonra amfiler için akü almayı da ihmal etme.
    özel olarak amfiler için ayarlanan enerji sistemleri var
    zaten o firma sana yardımcı olur
    mümkün olursa resimde bekleriz
    hadi kardeşim göreyim seni
  • quote:

Orjinalden alıntı: narkissos

arkadaslar aracıma bir ses tesisatı yapıyorum. jbl mi jl audio mu karar veremedım siz ne dersiniz? haliyle jl audio daha pahalı ama ses kalitesi olarak daha iyiymiş sanırım. sub anfi component hepsini tek marka yapıcam. önerilriniz nedir arkadaslar?

herkese sımdıden tesekkurler

Ben bu soruya jl audio derdim ki sende öyle yapmıssın hayırlı uğurlu olsun..

• bass oLarak jL audio ve bose çok iyi subLardır.. paran varsa ikisinden birini aLabiLirsin... ama biraz ucuz oLsun dersen pioneer in spl serisinden woofer bakabiLirsin gerçekten çok kaLiteLi ve pürüzsüz ses veriyor..

kapı tipi hoparlörde tam kaLite ses aLmak istersen focaLden şaşma çok müthiş kaLiteLi ama bir o kadarda pahaLLıdır... pioneer kevLar seriside çok güzeL hoparLörLer dinLediğinde inanamayacağın bi sesLe karşıLaşacaksın.. hem bass sesLerinde hem tiz sesLerde müthiş kaLiteli yapmışLar...

dediğim markaLarıda inceLemene aLırsan görürsün farkı.. kendim denedim şahsen tek keLime müthiş...
  • JL alacağına o kadar paraya Kicker al derim
  • arkadslar yorumlarınızı dusundum tasındım ve en son olarak su sisteme karar verdim. pazartesi günü yaptırıorum.

subwoofer Jl Audio 30 cm
    ön comp 3 yollu Focal 165 v3
    arka 13 cm Focal 130 v2
    Anfi 5 kanal Audision Srx5

sizin fikirleriniz nedir?
  • TUTARI SÖLEDE FİKRİMİ SÖLİM..... AMA PARAN VARSA KURDUĞUN SES SİSTEMİ SIKI BİR SİSTEM OLACAK ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN.....
  • tesekkur ederım dostum... tutarı maalesef 1000 euro cıvarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkissos -- 18 Mart 2007; 14:35:23 >
  • vaLLa sesini giresundan duyar gibi oLdum tesisatın gerçekten çok orijinaL ve kaLite parçaLar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GrounD_ZerO

vaLLa sesini giresundan duyar gibi oLdum tesisatın gerçekten çok orijinaL ve kaLite parçaLar...

+1 evet bu arada fiyatıda baya iyiymiş ama her zaman derim paran varsa bakın bir daha diyorum eğer paran varsaaa bir kerede kaliteyi alacaksın... tabiki kazık olmayan kaliteyi
  • yani okadar spl sq arası sistemler konuşulduktan sonra en sonunda sq da karar kılmışsın.tek hatan wooferin için özel bir anfi almamış olman.benim sistem prensibim şudur.kesinlikle wooferin için alacağın anfin özel bir anfi mümkünse mono bir anfi olsunki tadını al. 5 kanallı anfin nekadar kaliteli olursa olsun farketmez.woofer bir kadın gibidir o adamın tek karısı o olmak ister.bence wooferin için bir mono anfi alman gerekir.ve asla jbl nin monolarını felan alma.daha hassas bir marka al.çünkü wooferin çok özel.sana şöyle anlatayım.aslında çok güçlü ama şefkate ihtiyacı var.spl üretim yapan yada sql üretim yapan bir marka senin wooferinin dilinden anlamaz .hani bir şarkı vardır bir kadın ne ister diye.ben onu şöyle çevireyim bir jl woofer ne ister. bir jl woofer çok hassas bir pre anfi devresi ister.başka ne ister ... ben maximum gücümü 14.4 voltta veririm diyen bir kocaya (anfi) burun kıvırır. jl audinin wooferina sahip olabilecek anfi gerekirse 11 volttada optimumda çalışabilmeli.takacağın anfi d sınıfıda olsa ondan ab sınıfı kalitesinde sinyal alabilmeli.eğer sq bir sistemin tadını almak istiyorsan yerine getirmen bazı şartlar olacaktır.( bu arada bu anlatım tarzı da hiç fena değilmiş.çok farklı ve anlaşılır)

• jl audio 30cm sub un rms i nedir ???
  • Free Air Resonance (Fs): 23.68 Hz

Electrical “Q” (Qes): 0.443

Mechanical “Q” (Qms): 6.465

Total Speaker “Q” (Qts): 0.414

Equivalent Compliance (Vas): 3.739 cu. ft. / 105.81 liters

One-Way, Linear Excursion (Xmax): 0.375 in. / 9.5 mm

Reference Efficiency (no): 0.304%

Efficiency (1W/1m): 86.81 dB SPL

Effective Piston Area (Sd): 81.392 sq. in. / 0.0525 sq. m.

DC Resistance (Re): 4.101 ohm

Nominal Impedance (Znom): 4 ohm

Driver Displacement: 0.035 cu. ft. / 0.99 liters

Net Weight: 8.61 lbs. / 3.90 kg

buarada ıyıkı jl audıo almısım gercekten mukemmeldı. faka simdi sistemi yeniliyorum. subıda satıcam heralde. focal utopia berillyum 21wx 2 tane sub alma fıkrı var ama emın olamadım daha belkı yıne jl olur. lrx 6.9 anfiyıde haftaya alıyorum benım srx5ide satıyorum:) complar da degıstı:)
  • bu benım aldıgım modelın ozellıklerıydı buarada bır suru 30cm secenegı var.
    http://www.essegrup.com işinizi görecektir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.