Şimdi Ara

Jetta DSG 2.Vitese Atmama Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese, 2011 yeni kasa jetta 1.6 tdi comf. dsg sahibiyim, hafif yokuş gibi uzun yollarda ( örneğin beşiktaştan 1.köprüye bağlanan yukarı doğru eğimli uzun yol ) dsg 1.viteste baya yüksek devirlere çıkıyor ve 2. vitese atmamaya inat ediyor ben tiptroniğe geçip 2ye atıyorum sonra gerisini kendisi getiriyor. araç daha 2bin kilometrede, bu aracın bir sorunu mu yoksa dsg'nin bir tarzı mı? 1.viteste devam etmek araç açısından daha mı sağlıklı bu tarz yollarda?
    İyi sürüşler..

• Aynı problem benim polo tsı dsg de de var. 9000 de. İlk bakımda soracağım.
  • bende de 1-2 defa olmuştu, bence yolu cok yokuş gibi algılıyor ve yüksek devirde kendisi atıyordu 2ye. sabırsız oldugumda kendim atıyordum.
    bende de 2. vitesle kalkarken gaza hafif basınca titreme sorunu var. servis önemli birşey degil DSG lerde var dedi geçiştirdi.
  • sanırım 2. viteste tork düşeceğinden deviri yüksek tutarak çekişi artırmak için böyle yapıyor
  • Aslında iyi incelerken lazım sonra mekatronik falan ugrastirabilir. Garanti içerisinde çözmek gerekiyor. Bence doğal bir durum değil
  • Arayıp veya servise gösterip sormak lazım, eğer bilen veya bizden önce soran olursa, buradan paylaşırsa sevinirim:)
  • Hocam gaza hizli basip aniden cekseniz acaba atabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat DSG geri vites sorunu?
    16 yıl önce açıldı
    Golf 7 debriyaj sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Atmıyor. Özellikle yüklü olarak rampada kalkışda bu sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

bende de 1-2 defa olmuştu, bence yolu cok yokuş gibi algılıyor ve yüksek devirde kendisi atıyordu 2ye. sabırsız oldugumda kendim atıyordum.
    bende de 2. vitesle kalkarken gaza hafif basınca titreme sorunu var. servis önemli birşey degil DSG lerde var dedi geçiştirdi.

Garantisi bitince aracın git söyle aynısını hemen çıkarırlar 10 15 milyarlık masraf.
  • gayet normal, ancak dsg normalde o kadar çabuk 2 ye atıyorki beyin alışmış, dik bir yokuşta veya çok ani dip gazda haliyle 3000 civarında 2 ye attıyor. bence sorun yok. diceksiniziki her zaman niye yapmıyor. eğim algılayıcısının azizliği ve gaza basıştaki değişiklikler olarak düşünüyorum.
    belirttiğiniz yolu her akşam çıkyorum. 2 ye geç atma o yokuşta hiç yaşamadım.
  • Benim aracımda (2011 jetta tdi,dsg, hl) da aynı durum var...Sorun olarak algılamadım hiç...hafif yukuşlarda 3000 devirlere kadar çıkarıp biraz bağırtarak arabayı sonradan ikinci vitese atıyor...oysa düz yolda çok sarsıntısız attığı için bana da garip geldi ama o yokuşta düz yolda gibi atsa belki arabayı düşük devirde gereksiz yere yorup, motoru boğacağı için atmıyordur diye düşündüm ben, çünkü kendi istediğinde tekrar vitesi yükseltiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.