Şimdi Ara

Jilet mi makine mi? Oneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sakallar yeni yeni cikmaya basladi, jiletle mi aliyim yoksa makineyle mi?
    Herkes makine dedi de, saglam ve ucuz yollu bir makine onerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jilet mi Tıraş Makinesi mi: Hangisi Senin İçin Daha İyi?

Tıraş olmak günlük rutinlerinin bir parçası ise, "jilet mi tıraş makinesi mi" sorusu muhtemelen kafanı kurcalamıştır. Her iki seçeneğin de kendine has avantajları ve dezavantajları vardır ve en iyi seçenek kişisel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

Jiletler

• Avantajlar:
      • Genellikle tıraş makinelerinden daha ucuzdur.
      • Kompakt ve taşınması kolaydır.
      • En yakın tıraşı sağlar.
    • Dezavantajlar:
      • Cilt tahrişine neden olabilir.
      • Kesiklere veya sıyrıklara yol açabilir.
      • Sık sık değiştirilmeleri gerekir.

Tıraş Makineleri

• Avantajlar:
      • Cilde daha naziktir, tahrişi azaltır.
      • Kesiklere veya sıyrıklara neden olma olasılığı daha düşüktür.
      • Tıraş etmeyi daha hızlı ve kolay hale getirir.
    • Dezavantajlar:
      • Jiletlerden daha pahalıdır.
      • Daha büyük ve taşınması daha zor olabilir.
      • En yakın tıraşı vermeyebilir.

Seçim Yapmak

En iyi seçimi yapmak için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurman gerekir:

• Cilt Tipi: Hassas cildin varsa, tıraş makinesi daha iyi bir seçenek olabilir.
    • Tıraş Sıklığı: Sık sık tıraş olman gerekiyorsa, tıraş makinesi zamandan tasarruf sağlayabilir.
    • Bütçe: Tıraş makineleri genellikle jiletlerden daha pahalıdır.
    • Tercih: Sonuçta, senin için en iyi seçenek kişisel tercihlerine bağlıdır.

Sonuç

"Jilet mi tıraş makinesi mi" sorusunun tek bir doğru cevabı yoktur. Her iki seçeneğin de kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Cilt tipin, tıraş sıklığın ve tercihlerin gibi faktörleri göz önünde bulundurarak en iyi seçimi yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Braun'un makinelerine bakmanı öneririm
  • Bu yaşıma kadar jilet sürmedim,jiletin tek iyi yönü traş olurken ölü deriyide beraberinde alması.Islak,kuru bir traş makinesi bulursan daha güzel olur.Benim öyle.
  • 14 yasimda vurdum jileti. yakisiyor falan ama yorucu bu sakal isi

• makine uzun sürüyor, jiletle almak daha kolay.
    sakal uzamışsa köpük jelden çok daha iyi oluyor bu arada.
    her gün tıraş olan biri için bence jilet çok daha iyidir.
  • 2-3defa makineyle alayım dedim hepsini tam alamadım bide çok uzun sürdü belkide jilete alıştığımdandır bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sünepe

Braun'un makinelerine bakmanı öneririm

Ucuz yollu bir sey olmasi lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ona buna karışmam da, ilk traşını kesinlikle düzgün yapmalısın. tüylerin yönü ona göre belirlenir. eğer öyle yapmazsan ilerde tüy dökücü kremlerle uğraşıp yeniden çıkarken doğru yönde kesmek zorunda kalırsın.
  • Doğru düzgün kes sınırları geçme sonra boğazlı kazak gibi gezersin.Tersden alma çıkış yönünde kes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xykna

ona buna karışmam da, ilk traşını kesinlikle düzgün yapmalısın. tüylerin yönü ona göre belirlenir. eğer öyle yapmazsan ilerde tüy dökücü kremlerle uğraşıp yeniden çıkarken doğru yönde kesmek zorunda kalırsın.

cımbızla alsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Orijinalden alıntı: Xykna

ona buna karışmam da, ilk traşını kesinlikle düzgün yapmalısın. tüylerin yönü ona göre belirlenir. eğer öyle yapmazsan ilerde tüy dökücü kremlerle uğraşıp yeniden çıkarken doğru yönde kesmek zorunda kalırsın.

cımbızla alsam.

olabilir fakat doktorlar tüy dökücü krem öneriyor. bir bildikleri vardır
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Doğru düzgün kes sınırları geçme sonra boğazlı kazak gibi gezersin.Tersden alma çıkış yönünde kes.

Boğaz kısmını tersten almazsan 40 yaşından sonra gıdın salım salım sallanır.

Bence bıyığı makine ile sakalı da jiletle almak en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

quote:

Doğru düzgün kes sınırları geçme sonra boğazlı kazak gibi gezersin.Tersden alma çıkış yönünde kes.

Ben her yeri yukarıdan aşağıya alıyorum. Sakıncalı mı bu yaptığım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep gilette mach 3 kullanırdım, cildimde sivilceler artınca makineye geçtim ama cidden çok uzun sürdü ve çok uğraştırdı. Bi de dandik çin malı makineye 25 lira vermek içime oturdu. Jilete mi geçsem napsam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vuh

quote:

quote:

Yanakların normali zaten yukarıdan aşağı almak,ama çene altı bölgesi için sakıncalı biraz keşke ilk aldığınızda çene altını terstnen alsaydınız.Şimdi böyle başlarsanız sakallar karışabilir.Şu an haftada bir iki kere falan traş oluyorsunuz büyük ihtimalle ama iş hayatında her gün traş olmak zorunda kalacağınız için sürekli çene altını aşağı ittiriyorsunyz traş olurken bu da deriyi aşağı çeker ileride de sarkmaya başlar.Hani yaşlı amcalar görürüz ya gıdıları bağımsızlığını ilan etmiş sallana sallana geziyor.İşte aynen öyle olma durumu var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanakların normali zaten yukarıdan aşağı almak,ama çene altı bölgesi için sakıncalı biraz keşke ilk aldığınızda çene altını terstnen alsaydınız.Şimdi böyle başlarsanız sakallar karışabilir.Şu an haftada bir iki kere falan traş oluyorsunuz büyük ihtimalle ama iş hayatında her gün traş olmak zorunda kalacağınız için sürekli çene altını aşağı ittiriyorsunyz traş olurken bu da deriyi aşağı çeker ileride de sarkmaya başlar.Hani yaşlı amcalar görürüz ya gıdıları bağımsızlığını ilan etmiş sallana sallana geziyor.İşte aynen öyle olma durumu var.

Neyse artık iş işten geçmiş sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hep hep tersten alıyorum sinek kaydı oluyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neyse artık iş işten geçmiş sanırım

Hocam biraz daha araştırın belki daha geçmemiştir bilmem ki

• Kim ugrasacak sakalla ya birisi sakalsiz yakışıklıysa o gerçekten yakışıklıdir köse forever

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.