Şimdi Ara

KA2281 ile 520 Ledli Vumetre Devresi yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Üstteki şema 10 ledli stereo vumetreye ait buna bir kaç eklenti yapılarak devre 520 Lede çıkartılmış.
    Aşağıda değiştirilen ledler için gerilimi sağlayan devre war.

Bu da led panel.

şimdi benim sorum.. 50W 28V trafonun çıkışını vumetre devresinin 14 nolu bacağına bağlamış(Ortada ki resim) ben hiç bir eklenti yapmadan trafo devresinde ki moc3010 entegresinin 2. bacağını KA2281 entegresinin 14. bacağına mı bağlayacağım? Eğer öyleyse devrede ac gerilim dolaşıcak ledlerde triyak kullanmalıyım kullanıcaksam nerelere bağlamam gerektiğini söylerseniz sevinirim.. Saygılar. (Elektronikte yeniyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sewecen35 -- 29 Aralık 2009; 1:17:19 >

• buradaki mantık ka2281 entegresinin çıkışına bağlı bir triyak+opamp ile yüksek sayıdaki ledi aynı anda yakmak bunu yapmak için triyağa ihtiyacınız yok entegrenin çıkışına bir bc tipi transistör sonrasında bir bd tipi güç transistörü takarak ledleri sürebilirsiniz .ama bu kez trafodan çıkan voltajı doğrultmanız gerekmektedir .

kaliteli ve görsel bir sistem değil aslına bakılırsa yapmanızı emek sarfetmenizin gereksiz olduğunu düşünüyorum.bu sistemde bir ledin yanması yerine onlarca led yakılmış.forumun eski konularını araştırırsanız led spectrum vu metre devresi mevcuttu çok daha görsel kaliteli bi o kadarda karışık bir devre bu devre ile zaman kaybedeceğinize diğer devreyi tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    florasan lı vumetre Yardım
    17 yıl önce açıldı
    220v ile ldr li devre yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.