Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mustang Fastback

quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

quote:

quote:

quote:

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

Debriyaj a ilk sonuna kadar bastığında çekerken gaz da vericeksin benzinli arabada o titreme olmaz olurda çok anlık olur hani 1 2 saniye sabit tutabilirsiniz kavrama noktası zordur Torku 130 altında araçlarda =) acemi siniz devir saatine bakarak anlamaya çalışın arabayi

tamam teşekkür ederim bilgiler için onu ileride düşünürüz artık şimdilik yine de deneyeceğim debriyajdan çekerken gazlamayı.İyi aksamlar
    bu arada konu sahibinde özür diliyorum konuyu dağıttım affınıza sığınıyorum @caracaszibidih

Ben de i20 dizel kullanıyorum yokuşta kaldırmayı denerseniz anlarsınız, yokuşta gaz vermeden kalkmaz, benzinli gibi davranır o benzerlikten aynı araba olduğu için farkı anlarsınız. kavramaya gelmeden motora bir devir aldırıyorsunuz ki araç kavradığında devri düşecek o düşmeyi tolare etsin. yani diyeceğim o ki gazsız kaldırmaya alışmayın trafikte yokuşta kalırsınız

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için fakat işin ilginç kısmı bahsettiğim 1.2 benzinli manuel corsayla yokuştada gaz vermeden kaldırdım daha yavaşta olsa araba çıkıyor gaza gerek olmadan.bilmiyorum nedenini ama yinede haklısınız alışmalıyım sanırım gazla kalkmaya

Frenlemeyi iyi yaptınız ve oldukça yavaş davrandıysanız olabilir ama dik yokuşta ve trafikte mümkün değil yani. Ankara çankayada yaşıyorum yokuşlar çok dik 1.viteste bile arabanın bayıldığı oluyor yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum.

keşke araba kullanmayı doğru öğretselerdi. Bi gün bildiğin en dik yokuşta frenle debriyajı 1. viteste yan yana getir ve freni yavaşça çek. Arabanın kalkmaması içten bile değil.
    ( yan yana mevsuzu arabaya göre değişir, çok hafif bir titremedir debriyajda ki, orası doğru yerdir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 13 Ağustos 2014; 17:52:50 >

• konunun özeti:

26 yaşında bekar kadınım durumum iyi 55 kiloyum nazlı nuzlu degilim
    ilgi gösterin.
  • caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    ne araba alırsan al trafikte net ve kararlı ol, en sağdan ve en soldan ( bu şart ) bi iki sene uzak dur yeter. Parkları sensörle aşarsın. Başarılar.
  • Kullanamaz diye bir kaide yok hatta sedan araba bence bir bayan iyi park hariç daha iyi. Sedan araçlar yolu istinalar olmasına rağmen HB araçlara göre daha iyi tutarlar, fren mesafeleri daha kısadır. Bana göre park ederken erkek-kadın arasında bir fark yok ancak erkeklerin nispeten bayanlara göre refleksleri daha hızlı olduğu için 90 km/h hızla seyir halindeyken acil bir durum olduğunda bir bayan panikle frene abanıyorsa, genelde erkekler manevralarla durumu kurtarabilir. Sedan araç almak konusunda ısrarlıysanız arka park sensörlerinin olmasına ve koltuğunuz size göre ayarlıyken arka bagajın sonunu görebildiğinize, ESP, ABS vb. güvenlik donanımları olmasına, ikinci el alacaksanız aldıktan sonra fren balataları eskiyse değiştirmeye, lastiklerin dişlerinin yeni olmasına dikkat edin. Onun haricinde aracın bakımlarını aksatmayın, yağ seviyesine dikkat etmedikten sonra motor kitleyen insanların sayısı az değil. Aracı alırken de motorunda, şanzımanında yada yürüyeninde herhangi bir bilinen sorunu olmadığına emin olan. Arkadan itiş sedanlara yönelmeyin kışın 3 serisi BMW'lerle yanlayan ablaları görüyoruz. Benim size önerim yakıt sorununuz olmayacaksa turbo beslemeli yada dizel araçlara yönelmeyin, atmosferik araçlara göre biraz daha dikkatli bakım isterler; yakıt sorununuz olacaksa da küçük hacimli turbo-benzin motorlara yönelin. Manuel şanzıman otomatik şanzımana göre hem daha dayanıklıdır hemde yakıt tüketimi 1L civarı daha aşağıdadır, yeni gelen DSg falan hariç tabiki bu dediğim tork konvertörlü ve yarı otomatik şanzımanlar için geçerli.

Edit: Sakın frenle gazı karıştırmayın. Dün berberden çıkmış aracıma doğru yürürken ,ben yola indiğimde aramızda rahat 40-50m olmasına rağmen, gri i20 süren bir bayan büyük ihtimalle hafifçe frene basmak isterken gaz verdi ve o anki korkuyla birlikte kaldırıma kendimi nasıl attığımı bilmiyorum. Sonra durup özür diledi tabi ama sürücü bayan olmasa durup özür dileyeceğini de sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duellist -- 13 Ağustos 2014; 18:17:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Böyle kullanır kadınlar sedan arabayı,

Bunun birde Tayland versiyonu var. Bulabilirsem paylasirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Böyle kullanır kadınlar sedan arabayı,

Bunun birde Tayland versiyonu var. Bulabilirsem paylasirim.

Her ülkede varda kameralara yansımıyor, sen bulursan ekle yinede,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Annenizin sözünü dinleyip yeni bir HB ford fiesta vişne cürügü rengi yada karamel renk alip keyifle kullanin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suha52 -- 13 Ağustos 2014; 19:03:55 >
  • araç tavsiyesi konusu ve 1 günde 8 sayfa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun

araç tavsiyesi konusu ve 1 günde 8 sayfa

Bende sasirdim acikcasi...

• Bir günde 26 sayfa ileti yazilmis; biz bir soruya yanit alamiyoruz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankaran -- 13 Ağustos 2014; 20:18:37 >
  • arabayı çarpmamışlar bence kameraya vurmuslar kaza süsü verilmiş
  • radiko1 R kullanıcısına yanıt
    Helal olsun kadına. Dolmuşçu değil mi hepsi aynı. Hele ki o Sincan dolmuşçuları. Ben olsam arabama arkadan bindirtirdim bir kaç gün çıkamayınca o dolmuşla işe nasıl kullanılıyor nasıl kullanılmıyor bir bakardı. Genelde kendi dolmuşları da olmuyor zaten el bilmemnesiyle gerdeğe girmek hoş mu oluyor bakardı öderken zararı. İzlerken sinirlendim cidden.
  • geçen sene mercedes e250 (w212) kasa kullanan bayan şoför gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

Debriyaj a ilk sonuna kadar bastığında çekerken gaz da vericeksin benzinli arabada o titreme olmaz olurda çok anlık olur hani 1 2 saniye sabit tutabilirsiniz kavrama noktası zordur Torku 130 altında araçlarda =) acemi siniz devir saatine bakarak anlamaya çalışın arabayi

tamam teşekkür ederim bilgiler için onu ileride düşünürüz artık şimdilik yine de deneyeceğim debriyajdan çekerken gazlamayı.İyi aksamlar
    bu arada konu sahibinde özür diliyorum konuyu dağıttım affınıza sığınıyorum @caracaszibidih

Ben de i20 dizel kullanıyorum yokuşta kaldırmayı denerseniz anlarsınız, yokuşta gaz vermeden kalkmaz, benzinli gibi davranır o benzerlikten aynı araba olduğu için farkı anlarsınız. kavramaya gelmeden motora bir devir aldırıyorsunuz ki araç kavradığında devri düşecek o düşmeyi tolare etsin. yani diyeceğim o ki gazsız kaldırmaya alışmayın trafikte yokuşta kalırsınız

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için fakat işin ilginç kısmı bahsettiğim 1.2 benzinli manuel corsayla yokuştada gaz vermeden kaldırdım daha yavaşta olsa araba çıkıyor gaza gerek olmadan.bilmiyorum nedenini ama yinede haklısınız alışmalıyım sanırım gazla kalkmaya

Frenlemeyi iyi yaptınız ve oldukça yavaş davrandıysanız olabilir ama dik yokuşta ve trafikte mümkün değil yani. Ankara çankayada yaşıyorum yokuşlar çok dik 1.viteste bile arabanın bayıldığı oluyor yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum.

keşke araba kullanmayı doğru öğretselerdi. Bi gün bildiğin en dik yokuşta frenle debriyajı 1. viteste yan yana getir ve freni yavaşça çek. Arabanın kalkmaması içten bile değil.
    ( yan yana mevsuzu arabaya göre değişir, çok hafif bir titremedir debriyajda ki, orası doğru yerdir )

Saygısızlık yapmak istemem ama ben farklı bir şey mi söylemişim acaba? sanırım yokuşta gaz vermeden kalkmaza takılmışsınız, kesinlikle kaldıramazsınız demiyorum zor olur demek istemiştim (benzinli arabaya benzer yazmışım zaten, frenlemeyi iyi ayarladıysanız olabilir de demişim kafada canlandırabilmesi için bunun neresi sizin dediğinizle çelişiyor?) Ancak bizim apartmanın yanında bir yokuş var ki o yokuşu gaz vermeden çıkarsanız arabanın anahtarını size veririm ankaradaysanız gelin deneyin beraber görelim çünkü gerçekten merak ettim Ayrıca araba kullanmayı öğretenle ne alakası var bu işin anlayamadım 1.2 clio ve 1.4 dizel i20yi karşılaştırarak söylemiştim ben kimsenin bana söylediği bir şey değildi bu konuda farklı bir şeyi de bana kabul ettiremezsiniz kendi hissetiğime mi inanayım başkasının sözüne mi? Kaldı ki kavrama noktasını bilmeyecek kadar bilgisiz olsam kalkıp burda birisine yardım etmeye çalışmam Gerçekten açık bir şekilde neden araba kullanmayı doğru öğretselerdi dediğinizi açıklar mısınız? Söyleyin o zaman doğrusunu öğrenelim. Bu hayatta öğrenecek çok şey var sizin için bile("içten bile değil" değil "işten bile değil" olması gerekirdi mesela) Keşke kitap okurken doğru okumayı öğretselerdi.

• Sedan araba kullanmasına kullanırsınız ama şehir içinde çok daha rahat olmak varken neden illa ki sedan araba almak istiyorsunuz ki? Çok büyük bir aile değilseniz o paraya gayet de güzel hatchback'ler var.
  • Mustang Fastback kullanıcısına yanıt
    kitap konusunda haklısın :S eksikliğinin etkileri sürüyor.
    Sonuçta arabayı sen kendin öğrenmedin, illa birinden öğrendin, sana başlangıcı verdi.
    Her araba kavrama noktasında hangi yokuş olursa olsun kalkar. Dikliğinin bir önemi yok. Ha klima falan açıktır stop eder orası ayrı. Onun dışında kalkar, demek istediğim buydu. Ankaradayım, burda sana bişeyleri göstermeye çalışmıyorum, sadece doğru bilgi vermeye çalışıyorum.
    Ben zaten kaldırıyorum sen dediğimi yap ve sende kaldır en dik yokuşta. Ne kadardır araba kullandığının hiç bir önemi yok, sonuçta araba kullanma da bir alışkanlıktır, kendini en güvenli bulduğun şekilde kullanırsın, doğru ya da yanlış, ben sana doğrusunu ve en güvenlisini söylüyorum.
    Bu şekilde alışınca araba kullanmak daha kolay gelecektir emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Bir günde 26 sayfa ileti yazilmis; biz bir soruya yanit alamiyoruz !

Bende bundan sonra konu açarken bayan numarası yapicam

• Ablam sedan megane 1 kullandi uzun sure teyzem clio sedan kullaniyo ara sira. Sizin ne eksiginiz var? Mshtemelende yok. Hevesiniz ve guveniniz kirilmasin yeter. Is yerimizin ordan bi abla vardi kartal kullabiyordu ki ben kullanamam onun gibi...

• arkadaşlar,

esas ayrımcılığı, o bahsedilen seksistliği, burada hadlerini terbiyesizce aşan, bir kaç tane insanlıktan nasibini alamamış, "26 yaşında nazlı nuzlu," "26 yaşında ama vermez uyğraşmayın" gibi kimi çirkin ve bayağı aşağılıkça yorumlar yapanlar yapmış.
    Ben abime, babama sorar gibi son derece içten bir soru sordum.

Fakat maalesef son derece yanlış anlaşıldım, ki şayet art niyetim varmış gibi algılandıysam da onlardan da özür dilerim (özellikle son derece nezih ve saygıdeğer bir yorumla bana seksistlik yapıyorsunuz diyen arkadaştan özür dilerim).

Yanlış anlaşılmayı bırakın aşağılıkça dalga geçildim. Sadece içtenlikle sorulmuş bir soru, ve kadın olduğu için bu kadar çok yorum aldı diyenlere kadar vardı iş.

Nefes alsın yeter mantığında yaşayacak kadar zavallı ve çaresiz olamazsınız.

Dilerim sizlerin de kardeşleri, anneleri, ablaları, ve eşleri böyle yorumlarla karşılaşmazlar.
    Hoş, şimdi bu çirkin yorumların sahipleri saldırıya geçerek bizimkiler böyle sorular sormaz diyecekler.

Haklıdırlar. Ben ve benim gibiler ölsün diyen bile çıktı. Insaf.

Burada bana gerçekten yardımcı olmaya çalışan, gerçekten dostça yardımcı olmaya çalışarak yorum yapan bütün abilerimin, kardeşlerimin iyi niyetlerine ve insanlıklarına teşekkür ederim.
    Canı gönülden hem de.
    Onların insanlıklarına, beyefendiliklerine, hanımefendiliklerine, ve saygılarına, aile terbiyelerine sonsuz teşekkürler.

Artık herhangi birşey yazmayacağım. Nolur lütfen yaz diyenler de olacak, onlarda bir zahmet açsınlar bir önceki çirkin ve kaba yorumlarını okusunlar.
    Utanırlar mı bilemem.

Buraya yazılan bütün tüyoları, yardımcı olmaya çalışan fikirlerin hepsini not aldım.

Tekrar teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışan herkese.

Iyi forumlar.

Deniz RAZNA

• quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: ibocan_

Direksiyona yapışarak kullanmıyorsanız sedan otomobil kullanmak daha mantıklı dışardan bakınca usta şoför eşim e200 komp. kullanıyor canavar gibi kimsede yanaşamıyor
    Araç tavsiyesi olarak bunlardan şaşma (vw BMW audi )

evvvet direksiyona yapışma kısmını başarıyla atlattım çok şükür :)
    rahatım epey ama son zamanlarda direksiyon hocamda bir kendine güven gazlamaları farkediyorum zira deniz "tek elini bırakıp öyle tutar mısın şu direksiyonu lütfen" dedikçe ben inatla yapışıyorum direksiyona :/

sanırım asla tek elle araba kullananlardan olmayı düşünemeyeceğim anormal korkuyorum çünkü :/

tek elle kullanırsın merak etme :) telefonun calar, ruj sürersin, aynayla oynarsın, vs bunun gibi şeyler seni tek elle kullanmakta usta yapar :)

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.