Şimdi Ara

kalbim sıkışıyor ağrı girip duruo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
32.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BlackEdition 17 yaşındayım.aynen dedikleriniz oluyor dRr+ :S:tırstım ya.artık doktora gidicem kesin.işimi garantiye alayım.ALLAH muhafaza
    мooŋωαlкεя
  • Bende aynı nedenden doktora gittim.O ağrılar genel olarak gelişim çağımda olduğum için oluyormuş ( yaş 17 ). Ama yine de analiz yapalım dedi.Bir sürü teste girdim.En sonunda kalp kapağında kalınlaşma olduğu ortaya çıktı.Direk söylenince biraz korkutuyor "kalp kapağı kalınlaşması" ama çok sorun olmazmış.Küçükken çok boğaz enfeksiyonu geçirdiğim için olmuş olabilirmiş.Ve bundan sonra boğaz enfeksiyonu geçirirsem direk doktora gitmemi söyledi ,ilerlemesi durumunda romatizmaya çevirebilirmiş.Bence yinede bir doktora git derim.
  • Göğsünü üşütmüşündür, kalpten değildir.
  • masalah herkese olmuş arada bize de oluyo şimdi yalan yokda o kadar üşengeç bir milletiz ki sorsak kimse doktora gitmemiştir :D
  • Banada olurdu çok şiddetli gece uykumdam uyandırırdı doktora gittik yok bişey boyun uzuyor ondan dedi şu an yok Allah'a şükür
  • Hmm... üfürüm fln olabilir mi çok ani kalbin çarpıyormu durduk yere...
  • 1-2 yıl önce bana da olmuştu 2-3 kere sonra gitti, zaman zaman olabiliyor galiba?
  • Arada bıçak saplanması gibi olur herkeste.

Sen de sık sık oluyorsa doktora gitme ölünce gidersin
  • quote:

arada bir kalbim çok fena sıkışıyor böyle nefes aldıkça ağrı daha da artıyor.o batma girdiği zaman hareket ettikçe şiddeti artıo.mesala akşam yatarken olabiliyor.okulda durduk yere ağrı girio.ve onda böyle ölücekmişim gibi geliyor.bugün otururken bi ağrı girmeye başladı.15-20dk geçmedi.böyle ani hareket yapmaya çekiniyom ya .doktorluk bişi varmı acaba

Panik Atak Nedir?

Panik atak ile ilgili olarak ilk bilmeniz gereken panik atak nedir? Bu sorunun cevabını öğrendikten ve panik atağın ne olduğunu anlayabildikten sonra bu durumdan da kurtulabilirsiniz. Panik atak en kısa ve öz tabiri ile ani olarak ortaya çıkan endişe - kaygı nöbetidir. Bu endişe ve kaygı nöbeti kişinin vücudunda bazı fiziksel belirtilerle kendini gösterir, bu yüzden de çoğu zaman kişide yoğun bir korku ve rahatsızlık duygusu yaratır. Bu yoğun korku duygusu içinde kişi, çok kötü birşey olacağını, onun için sonun geldiğini, öleceğini veya kalp krizi geçireceğini düşünür. Bu şekilde yoğun bir korku içinde olan kişi doğal olarak o ortamdan kaçmak, uzaklaşmak ister, yardım alabileceği bir sağlık kuruluşuna gitmek ister. Çoğu zaman gidilen bir hastanede veya acil serviste herhangi bir girişimde bulunmaksızın bu belirtiler geçer ve kişi kendini iyi hisseder.

Panik nöbeti sırasında aşağıdaki belirtiler görülebilir. Bu belirtilerden dört tanesinin görülmesi çoğu zaman yeterli olur. Genel olarak kişiler nöbetler sırasında bu belirtilerde 7-10 arası belirti yaşamaktadırlar.

1 - Çarpıntı, kalp atımlarını duyumsama
    2 - Terleme
    3 - Titreme ya da sarsılma
    4 - Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma
    5 - Soluğun kesilmesi
    6 - Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı duyma
    7 - Bulantı ya da karın ağrısı
    8 - Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
    9 - Derealizasyon ya da Depersonalizasyon (Dış dünya yada kendisi gerçekliğini kaybetmiş gibi hissetme).
    10- Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu
    11- Ölüm korkusu
    12- Uyuşma ve karıncalanma duygusu
    13- Üşüme ürperme ve ateş basması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 4 Mayıs 2009; 20:57:41 >

• o bendede oluyodu.doktora gittim.genelde ergenlikte oluyomuş.kasların gelişmesinden dolayı.
  • yüksek kolesterol yüzünden de olabilir.
  • ergenlikte oluyor tifüz bezinden kaynaklanıyor iğne batıyormuş veya etini çekiyorlamış gibi geliyor merak etme büyüdüğünün simgesi
  • Bendede oluyordu, derin nefes alamıyordum aldığım anda feci batıyordu, 4-5 dakka böyle gıdım gıdım nefes alarak bekleyince geçerdi...İğrenç hakkaten çok korkutucu...Ancak kolayı bıraktıktan sonra hiç yaşamadım bu durumu 1 senedir olmuyor, şimdi geri başladım inşallah olmaz...
  • arkadaşım halk arasında "Ceyranda Kalmak" olarak tabir edilen şeyi bilirsin.işte ceyranda kalmışsın geçer birazdan ama sakın yatma uykun gelmesin esnemek istedikçe esneyemezsin sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Bendede oluyordu, derin nefes alamıyordum aldığım anda feci batıyordu, 4-5 dakka böyle gıdım gıdım nefes alarak bekleyince geçerdi...İğrenç hakkaten çok korkutucu...Ancak kolayı bıraktıktan sonra hiç yaşamadım bu durumu 1 senedir olmuyor, şimdi geri başladım inşallah olmaz...

Aynen ßendede öyle oluyordu tek sorun hareketsizlik
    Yaklaşık 1 yıldır her akşam düzenli spor yapıyorum ne sıkışma ne çarpıntı nede başka birşey hareket beyler düzenli olarak.Tek çözüm bu pc başına oturup kalırsanız olur böyle
    Tabi yinede doktara görünmek lazım kalbinin etrafı yağ bağlamıştır ondan da oluyor olabilir
    ßiz ne dersek diyelim bi doktara görün kalp bu şakaya gelmez bu dönemde

• bende 5 seneyi geçik var. Genelde kış aylarından bahara geçerken oluyor. Bazı geceler acayip kasılıyor kalbim. gecenin bir yarısı uyutmuyor. Doktora gittim tahlil falan yaptı birşey çıkmadı. Psikolojik olabilir dedi. Genelde sinirli bir yapıyo sahibim zaten...
  • Bende de aynısı oluyor ama o kadar uzun sürmüyor en fazla 30 sanyie.
  • geçen sene bana her zaman oluyordu.gaz sıkışmasıdır o
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjkozan

geçen sene bana her zaman oluyordu.gaz sıkışmasıdır o

• Sigara içiyosan azalt derim o yapıyo bende walla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.