Şimdi Ara

kalbim sıkışıyor ağrı girip duruo (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
32.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • derin nefes alınca iki kaburga arasında kalan kısım acıma batma sıkışma gibi bir şey oluyor dik durunca oluyor derin nefes alınca kambur ve yüz üstü atınca geçiyordu zaman geldi hakkın rahmetine kavuşuyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

bende bunun için doktora gittim, hepside kalbinde birşey yok dedi taki dişçiye gidene kadar. yamuk çıkan 20lik dişler, kalp kapakçıgını etkiliyormuş. dişçi bana, sen bu zamana kadar kalp rahatsızlıgı çekmedinmi hiç demişti ve bana sormadan yamuk dişlerin hepsini çekti. bende kurtuldum

KARDEŞ YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPMAYALIM :d

20lik diş ile kalp arasında hiç bir bağlantı yok mantıkende olamaz.Şimdi sana şunu demek istemiştir.20LİK DİŞ bazen kendisi gömülü kalırsa çürüyebiliyor yada diğer dişlere temaz ederse kök çürüğüne neden olabiliyor.Yani işin aslı bu kalp kapağı ile ilgili şeyler diş çürüklerinden dolayı olabiliyor.Çürük sonuçta mikrop iltihap pislik demek.İltihap yapabilir yani...Bu kalp kapağı olabilir mesela :)

• quote:

Orijinalden alıntı: schottky

quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

bu kalp sıkışmaları ergenlikte falan oluyormuş öle diolar.aranızda varmı yani böyle bu sorunu olan doktora giderim

aynı şekilde bende de vardı. ailem ihmal etmeden doktora götürdü çok şükür sağlam cıktım :) eko testi ile sorun olup olmadığını tespit ediyorlar. Yinede bazen üşüyünce filan oluyor ama normal herhalde.

aynen bende de var. eko testinde bi şey çıkmadı bi de efor yaptırdılar. onda da sonuç normaldi. hala oluyor. strese bağlı olabiliyormuş. ama yine de aklında bi soru kalmasın git. belki başka bir şey vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

quote:

ya bu kadar cuk otururan bi konu görmedim.banada aynısı oluyor gerçi ergenlik felan pek kalmış değil nadir olmakla birlikte ilginç gelecek ama gülerken ya da soğuk ortamlar tetikliyordu beni.Ya da normal hayatta da karşılaşabiliyordum.Böyle kalbine iğne batırır gibi acayip bi ağrı giriyor hareketsiz kalıp yavas yavas nefes alıyordum fazla değil 3-4dk hatta bazen daha kısa sürede düzeliyordu.İlginç çoğu kişide varmış bu

tabi en son ne zamn oldu hatırlamıyorum.Yani baya bi korkutucu o acı gerçekten bi tuhaf.Şiddetli ama kısa.Yani şok etkisi bıraKIYOR.

benim geçmedi dünden beri :D

bilgisayar başında çok kalmaktanda olabiliyor.Nasıl bir şey anlatabilirmisin?

derin enfes alinca kalbimin orda cizgi gibi biyer aciyo dün sabahdan beri öksürügümde vardi ama öksürük az durumda suan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 3 Ekim 2011; 16:50:32 >

• Bana da aynen dediğin oluyordu ve hala da oluyor bu dönemlerde iç organ kasları ve normal kaslar geliştiği için oluyormuş doktor böyle dedi.
  • banada olmuştu bi kaç kere, bi keresinde otobüsde giderken ağrı bi girdi yarım saat boyunca geçmedi.
    Sana sık sık oluyorsa bi doktora görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRaider

Bana da aynen dediğin oluyordu ve hala da oluyor bu dönemlerde iç organ kasları ve normal kaslar geliştiği için oluyormuş doktor böyle dedi.

banamı diyosun?
  • Konuyu açan sensen evet ama genel olarak herkesteki aynı sıkıntı gibi
  • 3-5 gune kalmaz gidersin.
    gidicisin anlayacagn
  • Eğer hasta olup çok öksürdüysen yada kolunla ani hareket yaptıysan ciğer kasın sıkışıyomuymuş geriliyomuymus bişi oluyomus.Doktor sölemişti ama yinede bi git
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRaider

Konuyu açan sensen evet ama genel olarak herkesteki aynı sıkıntı gibi

ben açamadım ama tekrar uplattım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrcgN®

Banada arada olur.Tahminim kaslardan dolayıdır.Kalpten olsaydı ağrı çenene ve sol koluna vururdu

doktora gittim ergenlikte olur ksalar felan uzuyomu kasılıyomu öyle şeyler demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhisarlee

quote:

Orijinalden alıntı: KrcgN®

Banada arada olur.Tahminim kaslardan dolayıdır.Kalpten olsaydı ağrı çenene ve sol koluna vururdu

doktora gittim ergenlikte olur ksalar felan uzuyomu kasılıyomu öyle şeyler demişti

sende ne vardi bende deidgim gibi derin nefes aldigimda kalp kısmımda biyer cizgi gibi aciyo batiyo gibi bide bugun agridi kalbimin orasi bi ara öksürük vardi ama iyi simdi göğüs kafesi altıda aciyodu biraz inş sogukdandır
  • soğuk havalarda banada oluyor üşütmeden kaynaklanan bi problem olsa gerek. sen yinede bi doktora görün.
  • Eskiden bana da oluyordu yaklaşık 1,5 senedir geçti. Sebebini bilmiyorum diğer arkadaşlarla aynı nefes aldıkça batıyor.Yarım yarım nefes biraz su artık ne faydası olacaksa kısa zaman sonra geçiyordu.Aralıklarla tuttuğu için doktora gitme gereği duymadım.Gidenlerde bir şey yokmuş işte bu iyi oldu.
  • bir arkadaşta böyle diyordu aynen böyle. ertesi gün
  • Benle aynisin krdesim ,doktora gitmistim hep.yok bisey. Ta 1. siniftan beri
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ya bu kadar cuk otururan bi konu görmedim.banada aynısı oluyor gerçi ergenlik felan pek kalmış değil nadir olmakla birlikte ilginç gelecek ama gülerken ya da soğuk ortamlar tetikliyordu beni.Ya da normal hayatta da karşılaşabiliyordum.Böyle kalbine iğne batırır gibi acayip bi ağrı giriyor hareketsiz kalıp yavas yavas nefes alıyordum fazla değil 3-4dk hatta bazen daha kısa sürede düzeliyordu.İlginç çoğu kişide varmış bu

tabi en son ne zamn oldu hatırlamıyorum.Yani baya bi korkutucu o acı gerçekten bi tuhaf.Şiddetli ama kısa.Yani şok etkisi bıraKIYOR.

benim geçmedi dünden beri :D

bilgisayar başında çok kalmaktanda olabiliyor.Nasıl bir şey anlatabilirmisin?

derin enfes alinca kalbimin orda cizgi gibi biyer aciyo dün sabahdan beri öksürügümde vardi ama öksürük az durumda suan

kardes önce biraz hareket et yavas yavas küçük sporlar yap.Sağlık daha önemli pcden.sanırım senin bronşlar enfeksiyon kapmış olabilir.yani sorun akciğerdir büyük bi ihtimal ama ihmal etme ve doktora görün bence.

Bi uyarıda bulunayım beyler bayanlar şimdi herkesde aynı sorun olabilir önemli bişey olmayabilir ama herzaman önemli bir şey olma ihtimlai vardır.
    özellikle ağrı sol kolda oluyosa soğk soğuk terleme basıyorsa ağrı çeneye vuruyorsa ve kolunuzda uyuşma belirtileri gözlemlediyseniz lütfen doktora gidin.
    hatta içinizde şüpe kalmasın ne olursa olsun gidin.

• Kalbinin sıkıştığından emin ol,kasların mı ağrıyor kalbinmi.Son zamanlarda stres yaşadınmı heyecan yaşadın mı.Kalp ağrısı ertelemeye gelmez,git bir yere EKG çektir,hani şu kağıda testere gibi çıkan sonuç.Çok ucuz birşey.Kalpte düzensizlik varsa ortaya çıkar amaucuz birşey olduğu için ilk tanıdır,sadece gerçekten kalpte ritim bozukluğu varsa ortaya çıkar.Ağrılar devam ederse renkli dopler yaptır ki biraz pahalıdır özel hastanelerde.

Gerçekten kalbin ağrıyorsa "kesinlikle bilgisayardan uzaklaş,pcden uzak dur dinlen" Yazışmak kalp ağrısına çok olumsuz etki eder.Düz yatıp dinlenmelisin,elinin içiyle ufak ufak 4 kere kalbine vurabilirsin.
  • kalp dediğiniz yer ciğer olmasın. ben sigara içmememe rağmen ciğerimde sorun çıktı ve tüp taktılar. pasif içicilikten ciğerlerimde kararma olmuş. bir kere de ağır yük taşıdığım zaman oldu sırtıma bişeyler batar gibi. anlaıdm zaten 1 ay falan zor yürüyodum. doktora gittim iyi bir doktora rastladım ve oksijen takviyesi ile geçti. önce bir insna anatomisine bakın ve kalp nerde ciğer nerde ona göre karar verin derim. ciğer kış aylarında soğuktan sigaradan ve stresten etkilenir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.