Şimdi Ara

Kaliteli bir mutluluk mu yoksa uzun sure mutluluk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • X derece 2t sure mutlu olmak mi genel olarak daha iyidir kisi icin yoksa 2x ve t sure mi? Kisi mutlu olmak icin mutsuz da olmali midir?
    Zoraki pozitivite mi yapmali kisi? Yoksa daha icinden geldigi gibi mi? Hangi turlu genel olarak daha "muhtesem otesi" olabilir insan?
    Yani en uzun sure, en kaliteli bicimde mutluluk mumkun mudur, mutsuzlugu cok aza dusurerek? Boyle bir sey aslinda aradigimiz sey midir yoksa degil midir? Yoksa her halukarda kisi hayati boyunca mutlu ve mutsuz oldugu zamanlar birbirine esit midir? Mutsuzlugu silerek hep mutlu olmak mumkun mudur, eger mumkunse bu bizi daha kotu durumlara mi suruklerdi?
    Mutluluk boyle en ust, en sade, en genel bir halimiz midir? Yoksa daha ust mertebe seyler var midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 19 Mart 2019; 2:56:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sürekli mutluluk diye birşey yok. Adama deli derler.Zaten mümkün değil.
    Kıymetini bilmek için birazda mutsuzluğu tatmalıyız.
    Ancak mutsuzluklar yoksulluk savaş açısı gibi travmatik olmamalı.
    Onlarda var.2000 TL açlık sınırında adamcağız nasıl mutlu olsun.İnsan oğlu buluyor.
  • İyi de mutlu olmak genelde çok kısa sürüyor. Galiba burada hazdan bahsettin. Uzun süreli haz iyi değildir. Artık hassasiyetin azalır ve bağımlı olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluluk diye bir şey yok, haz duygusu var.
    Hazzın sürekli sürmesine de normal koşullarda imkan yok.

Yine de en azından mutsuz olmamak iyidir.

• Kısa süreli mutluluk mu var

Neşedir o
  • Bu bahsettiğin şeyler artık bu kıtada olmuyor hocam. Amerikada o gördüğümüz çıkmaz sokaklardaki karşılıklı evlerin olduğu herkesin arabasının kapısını dahi kilitlemediği evin önüne kafadan girip posta kutusunun yanına bıraktığı yerlerde geçerli. İşte onlar uzun süreli mutlu. İşine gidip gelir ve sürekli farklı şeyler yaşar. Kısa süreli mutsuzlukları olur onlarda psikolojik olarak. Ben mutluluğu birazdan fazla olarak maddiyata bağlıyorum. İki kişi bir olursa samanlık seyran olmuyor. Kısmet bağdattan gelmiyor. Delikli boncuk yerde kalıyor. Yaşadığımız yerde uzun süreli mutluluk yaşayamassın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mutluluk bence biraz görme ile alakalı. Bakarsan göremeyebilirsin ya işte o anda salt gördüğünü hissettiğin anlar fizik bedeninden ayrışma anları olarak farklı bir alem.

Asabi olduğum zamanlarda 1-4 yaş arası çocuklara bakarım eğer ki görürsem ya da görebilirsem mutlu olurum. Bendeki şiddeti kesen bir hal. Aslında insan ancak insana benzemeyen kinsiz garazsız beklentisiz varlık. Beni sakinleştiriyor ilginç şekilde. Esasen çocuklarla pek anlaşamam ancak baktığımda görebilirsem benimle aynı kalbi aynı ifadeleri taşıyan birisini de gördüğüm zamanlar oluyor.

Hatta içimden diyorum ki elini kaldır ve kaldırdığını görüyorum ya da bana cevap niteliğinde bi şey söyle diyorum ve söylüyor. Ortada ses seda yokken anlaşabiliyorum.

.........

Mutluluk biraz da hayatın mucizelerini inkar etmeme ile de sağlanabilir. Yeter ki görmesini ve duymasını bilelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wikipedi > felsefe.
  • Bence az ve surekli daha iyi

Cunku obur turlu yaşadığın her kotu olayda az yada cok yipraniyorsun zihnin kotu kayitlar aliyor bilincaltin kirleniyor vs

Denge her zaman en iyisidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir dönem ayaklarının yerden kesilecek kadar mutlu olmaktansa uzun bir süre keyifli zaman yaşamayı tercih ederim. Zira ilki sona erdiğinde yaşattığı şey çok daha yıkıcı oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.