Şimdi Ara

Kalkışta ses geliyor(toyota)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç toyota corolla terra 1.6

baştan belirteyim araçtan falan hiç anlamam, yani araç konusunda topyekün bir acemiliğim var, buna sürüş de dahil.

Sorunuma gelirsek aracın ilk kalkışında ve bazen geri viteste aşınma sesi gibi bir ses geliyor. Sadece 1. viteste ve bazen geri viteste oluyor. Debriyaja falanda tam basıyorum ama yinede ses geliyor.... Ha bu arada her seferinde olmuyor.

• Buna benzer ses benim Poloda da var. Sanırım Trigger kayışı.
  • Arkadaşım triger kayışı ses yapmaz muhtemelen akislerden geliyordur o ses genelde kütür kütür bir ses olur oysa tabi sadece bir yorum.
  • yok abi aynı ses kalkışta benim 98model 1,6 xli corolla'dan da geliyor akis körüklerinden şüphelenmiştim deiştirdim ses yine var meğer şanzımandanmış mecbur şanzıman yere alınacak yarın söktürcem!!!

Ç-A-Ğ-L-A-R---O-T-O---K-A-P-O-R-T-A---B-O-Y-A---S-E-R-V-İ-S-İ

• arkadaşım muhtemelen istavroz mili değişecek veya isavroz milini işaretleteceksin kalkarken sanki boşluk varmışcasına küt küt diye vurur
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslam

arkadaşım muhtemelen istavroz mili değişecek veya isavroz milini işaretleteceksin kalkarken sanki boşluk varmışcasına küt küt diye vurur

Bu olay benim siena da da var. Kütleme yapacak kadar boşluk var. Ama arkadaşın dediği ses sürtme gibi bişy galiba. bana kalırsa balata sesi dir. ve normal bişy dir.
  • kayıştan yapıp yapmadığını anlamak kolay kayışın üstüne su dökersin ses kesilirse kayıştandur , ses devam ederse başka bir yerde aramak lazım sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    citroen c5 arkadan gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    CRDi motordan gelen tuhaf ses
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bahsini ettiğiniz durum bir arıza değildir.

1.6 efi 94-99 arasındaki bütün araçlarda böyledir.

geri ve 1. vites te bu durumu yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.