Merhaba arkadaşlar; Yeni bir bürokratik yollarla hakkımızı arama konusu ile birlikteyiz. Diğer HAK ARAMA konularım için; https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67663544 Değerli arkadaşlar; Ombudsmanlık sloganından da anlaşılacağı üzere "Bir hak arama kurumu" dur. Kamu kurumları ile yaşadığımız konularla ilgili kendilerine başvuru yapabiliyoruz.
Değerli dostlar; Haberleşme bölümünde olduğumuza göre, haberleşme üzerinden örnek vereceğim. İnternet problemleri, GSM kapsama problemleri vb. bu tarz durumlarla ilgili BTK ya/Açık Kapı ya ve Cimer vb. yapmış olduğumuz başvurulara GELEN YANITLAR İÇİN buradan itiraz edebiliriz. Kuruma başvuru yapmak için, öncelikle ilgili kurumlardaki süreçlerin tüketilmiş olması gerekiyor. Yani BTK/Cimer/Açık Kapı nın verdiği cevaba itiraz hakkımızı kullandıktan sonra KURUM İNCELEMESİNDE (Btk için geçerlidir) aşamasından sonra da cevaptan memnun değil isek, ilgili dosyamızı KDK ya taşıyabiliriz. Cimer ve Açık Kapı başvurularımıza da itiraz hakkımız mevcuttur, yeni bir dilekçe oluşturup önceki dilekçemizin numarasını paylaşarak ilgili cevaba itiraz ettiğimizi bildirebiliriz. 1.adım İlgili adresten e devlet ile giriş yapılır. Soldaki yeni başvuru yap düğmesine basılır. Ancak bu aşamadan önce CEP NO GÜNCELLE kısmından doğrulama yapmamız gerekiyor. 2.Adım Formdaki bilgileri doldurduktan sonra, evrak ekleme kısmına BTK/Cimer/Açık Kapı ya yazdığımız şikayetin ekran görüntülerini yüklüyoruz cevapları ile birlikte. Sonrasında beklemeye başlıyoruz. Cevap çok geç olmadan geliyor ve probleminizin çözümüne yönelik olarak işlemler sağlanıyor. İşte hepsi bu kadar. Önemli not
Not: İlgili kurum seçme ekranında mutlaka Bilgi Teknolojileri Kurumu seçilmelidir. Başvurunuzun temeli, Bilgi Teknolojileri Kurumu ndan aldığınız yanıtın itirazı üzerine olmalıdır. Bu durumla ilgili detaylı bilgiye ise şuradan ulaşabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Temmuz 2023; 14:10:5 > |
KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ)
-
-
Sistemi deneyenler yazarlarsa çok sevinirim. :)
-
-
Hocam sonuç ne oldu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bozacının şahidi şıracı cacıki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hepsi aynı havuzdan yönetiliyor resmen aynı cevabı onlar verir boşa birşey beklememek lazım bunlardan
-
Güncel bir başvurunuz mevcut mu hocam sisteme?
-
Umudunuzu yitirmeyin, deneyin hocam sistemi.
-
denedim hocam cvp aynı değişen birşey yok göz boyama sadece birim icinde birim cıkarıyorlar sadece
-
Ne sekilde yanıt verildi tarafınıza?
-
aynı klasik cevaplar btk üzerindeki gibi
-
Gönderme kararı mı çıktı?
-
-
Yok o yanıttan sonra kullamadım.
Hayırlısı olsun hocam insallah en kısa sürede güzel bir karar çıkar.
-
Eyvallah hocam şuan dosya inceleme de
Anladım hocam.
-
Orada Karar diye çıkacak, pdf açılıyor basınca. Gönderme kararı çıkarsa ilgili kurumdan savunma istiyorlar.
-
Tamamdır karar icin sonuçlandı mı olucak
Evet ama süreç bitmiş olmuyor, arka planda onların yazışması devam ediyor kurum ile KDK arasında ve bu yazışmalar size de gönderiliyor.
Benzer içerikler
- türk telekom cayma hakkı kaç gün
- paket kaybı testi
- türk telekom nakil ücreti
- türk telekom alt yapı yoksa ne yapılır
- türk telekom port başvurusu
- internetim çok yavaş
- türk telekom port açma ücreti
- türk telekom ev interneti fiyatları 2024
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X