< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) NEDİR NASIL BAŞVURULUR? (İNTERNET VE GSM PROBLEMLERİ) (25. sayfa)
-
-
Pozitif olun hocam, evrene pozitif mesajlar gönderin.
-
-
Elinizden geleni yaptınız hocam, geriye beklemek kalıyor. Bu bir süreç meselesi bildiğiniz gibi.
-
Merhaba,
En kısa süre içerisinde ekleyeceğim. Şuanda şehir dışındayım fakat şu bilgiyi vereyim. "KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU" özetle şu kararı verdi. " Gerekli değerlendirmelerin yapılması için şikâyet başvurusunun ve kararımızın bir örneğinin TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLETİLMESİNE KARAR VERİLDİ." buna istinaden örneği kendilerine ilettim. Türk telekom ise, "2024 yılı içerisinde değerlendirmeye alınacaktır." şeklinde dönüş sağlanıldı.
İlgi, alakanız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
-
Bilmukabele hocam teşekkür ediyorum.
-
Hocam Bi Bize Şöyle Karar Gelmedi Halen Ses Soluk Yok :(
-
-
Özetle özel şirket biz karışmayız demişler. Derdinize kendiniz çare bulacaksınız demişler.
-
Selamlar. Konunun ilk mesajında "ilgili idare" kısmına Bilgi Teknolojileri Kurumu yazılacak şeklinde uyarı notu mevcut hocam. Btk dan aldığınız yanıtları da (kurum incelemesine düşüp, btk tarafından yanıtlandırılan başvurular) sisteme ekliyorsunuz.
Sizin başvurunuzun oluşturulma şekli maalesef yanlış.
Bu konuda da sıklıkla ifade ettiğim üzere, başvuru doğru oluşturulmadığı takdirde bu şekilde yanıtlar gelmesi çok olasıdır. Konu içerisindeki görsellere bakarsanız başvurusu olumlu sonuçlandırılmış (gönderme kararı, dostane çözüm kararı gibi) onlarca kişi görebilirsiniz.
Üzülmeyin.
Tüm evraklarınızı ve başvuru şeklinizi, içeriğinizi konunun ilk mesajında tarif edildiği üzere KDK ya yeniden iletebilirsiniz.
Yalnız yeniden ilettiğinizde zaten bu tarz bir başvurun var denilip reddedilme durumu söz konusu olmaması adına
https://www.ombudsman.gov.tr/Iletisim/Iletisim
Burada belirtilen kanallardan kendilerine ulaşıp söz konusu durum ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Aldığınız bilgiyi buradan da paylaşırsanız herkes faydalanmış olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla
-
Hocam herkese merhabalar, benimde KDK başvurum sonuçlanmış böyle bir karar var, tam olarak ne demek istiyor acaba ? Bilen bilgilendirebilir mi ?
-
Merhaba. Tarafınıza BTK tarafından bilgi paylaşımı yapılacak.
Yasal yanıt süreleri için
-
Hocam Dediğinizi Yaptım Fakat KDK bunu Türk Telekom Olarak Geri Değiştirmiş
-
-
Sonuç Yine Hüsran Yine Hüsran
-
@Furkican58 Dilekçe detayını paylaşır mısınız kişisel yerleri silerek?
-
-
Burada Btknın Bakmasını Sağlamaya Çalıştım Lakin Olmadı
-
Hocam öncelikle başvuru metninizi incelediğimde bu konunun ilk mesajında bahsettiğim detaylara dikkat etmediğinizi anlıyorum.
İlk mesajın sonunda şöyle bir not yer alıyor.
Alıntı
metni:Not: İlgili kurum seçme ekranında mutlaka Bilgi Teknolojileri Kurumu seçilmelidir. Başvurunuzun temeli, Bilgi Teknolojileri Kurumu ndan aldığınız yanıtın itirazı üzerine olmalıdır. Telekom un randevuya gelip gelmemesi ya da sizin başvurunuzdaki durumların Kamu Denetçiliği Kurumu ile alakası yok. Bu sebeple de başvurunuza incelenemezlik veriliyor.
Bu konuyu daha iyi anlamanız için size bir örnek vereyim.
Diyelim Telekom size randevu verdi ama gelmedi.
https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365
Siz de BTK ya şikayet ettiniz ama verilen yanıttan (işletmecinin değil, btk nın verdiği yanıttan söz ediyorum. Üstteki linkin ilk mesajından bilgi alabilirsiniz) memnun olmadınız. Bu durumda BTK dan aldığınız yanıtı Kamu Denetçiliği Kurumu na taşıyorsunuz ve idarenin verdiği yanıttan memnun olmadığınızı belirtiyorsunuz. Kamu Denetçiliği de idarenin (bu örnekte BTK) size ilettiği yanıtı inceliyor ve kararını buna göre veriyor.
Bu konudaki sayamadığımız kadar pozitif geri dönüşü inceleyebilirsiniz örneğin, insanlar nasıl başvurular yapmışlar metinlerini inceleyebilirsiniz.
Ayrıca bir devlet kurumu/kuruluşuna başvuru yapıyorsunuz ama başvuru metninizin ilk cümlesi sinkaf (bkz: hukukta sinkaf) içeriyor.
Tüm bunların dışında, ben her şeyi doğru yaptım ama yine de başvurularım reddedildi diyorsanız ;
Alıntı
metni:6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu uyarınca Kurum tarafından verilen kararlara karşı itiraz yolu öngörülmemiştir. Kurum kararı sonrasında idarenin şikâyete konu edilen işlemi, eylemi için süresinde yargı yoluna başvurulabileceği tabiidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X