Şimdi Ara

Kamyonet ya da arkası camsız van tipi minibüs sürenler arkalarını nasıl görüyorlar zor olmuyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet sorumdaki gibi merak ediyorum kamyonet veya camsız transit tipi araç kullananlar arkalarındaki arabaları nasıl görüyorlar ya da geri geri giderken park ederken zorlanmıyorlar mı? Bildiğiniz bir yöntem, çözüm vs var mıdır bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yan dikiz aynalarıda var o araçların, sağlarını sollarını görebiliyorlar. Mercedes axor tır kullandım , taksiden tıra geçtim zerre zorlanmadım yeterki aynalarla barışık ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 24 Ekim 2017; 21:27:3 >
  • Kamyonet ya da arkası camsız van tipi minibüs sürenler arkalarını nasıl görüyorlar zor olmuyor mu?

Hyundai HD kamyonetle binlerce km yaptım, dikiz aynaları yeterli hiç zorluk çekmedim

• Kamyonet ya da arkası camsız van tipi minibüs sürenler arkalarını nasıl görüyorlar zor olmuyor mu?

Bu tarz kamyonet kullanıyorum.Aynanın altına demir kaynatıp ufak bir ayna daha taktırdım.Çok dar sokaklara genellikle arkayı biri kontrol ediyor.Eğer yanlızsam arkamda biri varmı diye bakıcaksam güneşin gölgesine bakıyorum.Ufak bir çocuk olsa bile gölgeden çok rahatlıkla görülebiliyor.

• 2016 Reno Trafic var ailemizde. Arkası kapalı. Park ederken biraz sıkıntı yaşıyorsunuz onun dışında yan aynalar büyük olduğundan sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar dehşet verici. malesef bu kadar kamyon sürücüsü dikiz aynasından arkasını göremeyen bir aracın gözcü olmadan geri geri gitmesinin yasak olduğunu bilmiyor anlaşılan. her sene bu yüzden ölen 1-2 kişinin haberlerini okuyorum. hiç unutmam biri kendi çocuğunu ezmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 24 Ekim 2017; 23:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

cevaplar dehşet verici. malesef bu kadar kamyon sürücüsü dikiz aynasından arkasını göremeyen bir aracın gözcü olmadan geri geri gitmesinin yasak olduğunu bilmiyor anlaşılan. her sene bu yüzden ölen 1-2 kişinin haberlerini okuyorum. hiç unutmam biri kendi çocuğunu ezmişti.

Gözcü olmadan geri geri gitmesi yasak derken kanunda yer alan bir madde mi bu bilgilendirirseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcı892

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

cevaplar dehşet verici. malesef bu kadar kamyon sürücüsü dikiz aynasından arkasını göremeyen bir aracın gözcü olmadan geri geri gitmesinin yasak olduğunu bilmiyor anlaşılan. her sene bu yüzden ölen 1-2 kişinin haberlerini okuyorum. hiç unutmam biri kendi çocuğunu ezmişti.

Gözcü olmadan geri geri gitmesi yasak derken kanunda yer alan bir madde mi bu bilgilendirirseniz sevinirim.

bunu kimsenin bilmemesi enteresan. insanlar nasıl ehliyet alıyor anlamadım ben. ehliyet alırken herkesin öğrenmesi gereken birşey bu. mevzuatta yazan aşağıdaki gibi. kastedilen dikiz aynası veya kamera. arkası kapalı araçta arkanı göremiyorsun. arkanı göremediğinde görüş eksik demektir. insanlar ezbere geri gidiyor. kural olmasına bile gerek yok. mantıken bulunabilecek birşey.

"Kamyon, otobüs, çekici, römork ve yarı römork takılı bir aracın geri manevrası sürücünün görüşüne açık alanda emniyetle yapılmıyor ise sürücü, aracın arkasında bir gözcü bulundurmak zorundadır."

• Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler herkes öğrenmiş oldu böylece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.