|
Kapanan Kulak Deliği Nasıl Açılır?
Kulak deliğiniz kapandıysa, tekrar açmanız için birkaç seçenek mevcuttur.
Kendi Kendine Açılma: Bazı durumlarda, kapanan kulak deliği kendi kendine açılabilir. Bunun gerçekleşmesi için, kulak deliğini temiz tutmak ve herhangi bir enfeksiyon belirtisine dikkat etmek önemlidir.
Profesyonel Yardım: Kendi kendine açılmayan kapanan kulak delikleri için profesyonel yardım almanız gerekebilir. Doktorunuz kulak deliğinizi açmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilir:
- Bougienaz: Doktorunuz, kulak deliğinizi açmak için bougies adı verilen ince, konik aletler kullanabilir.
- İğneleme: Bazı durumlarda, doktorunuz kulak deliğinizi açmak için bir iğne kullanabilir.
- Cerrahi: Nadir durumlarda, kulak deliğini açmak için cerrahi müdahale gerekebilir.
Önlemler: Kapanan kulak deliği açıldıktan sonra, enfeksiyonu önlemek için aşağıdaki önlemleri almak önemlidir:
- Kulak deliğinizi temiz tutun.
- Kulak deliğine dokunmayın veya çekiştirmeyin.
- Kulak deliğinize mücevher takmaktan kaçının.
Kapanan kulak deliği yaşayan kişiler, tekrar açmak için yukarıda belirtilen seçenekleri göz önünde bulundurabilirler. Kendi kendine açılma olasılığı düşükse veya enfeksiyon belirtileri varsa, profesyonel yardım almak en iyisidir.