Şimdi Ara

kapora iade edilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • en çok bilinen çinli marka dan bir araç için 50 bin tl kapora verdim ve kağıt imzaladım (ne yazdığına bakmadım. bilgisayar çıktısıydı) ve sözleşme çıktısı verildi. fakat daha sonra içime sinmedi. kapora geri verilebilir mi?

• Piyasadaki genel racon verilmez yönündedir.

• Kapora ticaret için bitirici opsiyondur.Ben bunu kesin aldım gibi, gayri resmi senettir.Geri istemek satıcı bazında bir maddi eksiklik yaratmamissa usulen satıcı nezlinde insiyatif olarak verilebilir.Ama kimse sözü tek taraflı bozdugun için kaporayi iade etmez sanırım.
  • kurumsal şirketler geri verir

• araştırdığım kadarıyla hukuken bitirici değil bağlayıcı ve hala vazgeçilebilir.

• lithran kullanıcısına yanıt

işin hukuki yönünü bilmeden sallamayın. kapora cayma bedeli değildir, avanstır ve iade edilmek zorundadır. yalnız benim kafama takılan 50.000 nedir yahu? ben şimdiye kadar 4 tane sıfır araç aldım, sonuncusunda 1000 tl kapora verdim mesela. onu da kredi kartından çektirdim.

• Geri iade almaya resmen hakkınız vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç iade konusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ST ile baştan konuşsaydınız keşke böyle durumlar için vazgeçersek nolur geri alabilir miyiz diye. pandemi dönemi sırada çok alıcı olduğu için geri veriyolardı ancak şu an çirkefe yatabilirler.

• mayısta 50bin tl kapora verip chery tiggo7 sırasına girdim. eger vazgecseydim kaporamı geri alabiliyordum. bunu kaporayı verdiğiiz bayiye sorarsanız geri vereceklerini söylüyorlar zaten. sorun yok.

• Kapora sözleşmeye bağlı bir ön ödemedir. caymaya karşı alınan bir önlemdir. zaten öyle olmasa kapora verilmesininde bir önemi yoktur. siz nasıl gsm şirketlerine taahhüt verip sonra ben caydım dediğinizde zarara uğruyorsanız. veya bir uçak bileti alıp esnek değilse ben caydım dediğinizde kesintileri vergileri alamıyorsunuz. Burada da isterse firma Mücbir sebep gösteremiyorsanız sizden sözleşme gereğini yapmanızı talep edebilir ve bunu bir cezai işleme bağlayabilir.

• benvahit B kullanıcısına yanıt

bitirmek için bağlamıyor musunuz zaten?

• kapora adı altında verdiğinizi ispatlarsanız hukuken alabilirsiniz açıklama kısmına şu araç için kapora ücreti dediniz mi

• Kapora geri verilmez adı üzerinde zaten adama sen aldım bu malı başkasına satma diyorsun yani adam derse müşteri vardı satmadım hakkıdır
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Sonuncu aracı ne zaman aldınız acaba?
  • auto_man A kullanıcısına yanıt

5 sene oldu. enflasyonu katsak şimdi de 5000 lira olurdu. 50.000 çok.

• Normalde kaporayi geri alma hakkinoz var yasal olarak ama
    Ayni olayi bayi yapsa sizden kapora alsa ve araci baskasina satsa ne kadar hoş olur
  • opelde çalıştığım dönemde çok geldi başıma hepte iade ettim,alırsınız iadeyi

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

gayri resmi senettir.

İş hukukumu yazmısım,alamazsın yazmamısım ki.Umarım alırsınız.

• Şu ülkede kapora iadesi kadar saçma bir olay yok. Örnek İstanbulda oturuyorsun Kars'ta Bir araba buldun adamı aradın abi haftaya gelirim arabayı almaya buyur 5 bin kapora dedin. Adam senin için arabayı 1 hafta bekletti sonra sen abi para başka bir şeye lazım oldu kaporayı atar mısın dedin. Artık o para o adamın hakkıdır geri isteyemezsin. Belki de adam 1 hafta bekletirken 10-15 kişiye araba opsiyonlu dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.