Şimdi Ara

Kaput Korumada Oluşan Hava Kabarcıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta bayiden 0 araç aldım. Bayide aracın camlarına ve kaputa koruma filmi çekildi. Camlarda herhangi bir sorun bulunmuyor.

Fakat aracı teslim almaya giderken kaputa yapılan kaplamada hava kabarcıkları vardı. En az 8-9 farklı yerde küçüklü büyüklü kabarcıklar mevcut.

Bayide hem satış sorumlusu hem de filmi çeken usta bu kabarcıkların normal olduğunu ve 1 hafta içinde geçmesi gerektiğini söylediler.

Yaklaşık 4-5 gün oldu ama kabarcıklarda herhangi bir değişim olmadı. Açıkcası 0 aldığım araçta 8-9 tane göze çarpan kabarcıklar hiç de hoş durmuyor.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlara sorularım aşağıdaki şekilde.

1) Kabarcıklar gerçekten 1 hafta 10 günlük zaman diliminde geçer mi? İnternette güneş gördükçe o hava kabarcıklarının geçtiğini yazan 1-2 yorum okudum ama geçmediğini söyleyenler de oldu. Bu neye göre değişiyor?

2) Kabarcıklar geçmezse kaputtaki filmi söktürmeyi düşünüyorum ve yeni kaplama yaptırmayı belli bir süre düşünmüyorum. En azından 1 sene kadar.

Filmi sökerken aracın kaputunun zarar görme ihtimali var mı? Leke yapışkan vs kalır mı? Kaput filmi çıkarma işlemleri zorlu bir süreç mi? gibi sorular var aklımda.

Özellikle de yeni kaplama yaptırmayacağımı göz önüne alırsak çıkarttırmak mantıklı mı/riskli mi? Yoksa kabarcıklı haline alışayım mı yavaştan?

Bu konu hakknında tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinyor35 -- 11 Aralık 2020; 15:45:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaput Korumasında Oluşan Hava Kabarcıkları

Poliüretan Film (PPF) Kaplama veya Cam Filmi uygularken hava kabarcıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu kabarcıklar görünümü bozabilir ve kaplamanın dayanıklılığını etkileyebilir. İşte PPF kaplama veya cam filmde hava kabarcıklarını gidermek için bazı adımlar:

• Uygulama Sırasında Hava Kabarcıklarını Önleme:

• Filmi dikkatlice uygulayın ve yüzeye sıkıca bastırın.
      • Yumuşak bir bez veya squeegee kullanarak hava kabarcıklarını dışarı atın.
    • PPF Kaplama Hava Kabarcığı Nasıl Giderilir:

• Bir iğne veya keskin bir bıçak kullanarak hava kabarcığına küçük bir delik açın.
      • Havanın kabarcıktan dışarı çıkmasına izin verin.
      • Deliği kapatmak için bir dişçi aleti veya UV lambası kullanın.
    • Cam Filmi Kabarcık Nasıl Giderilir:

• Cam yüzeyini ve filmi temizleyin.
      • Sprey şişesi kullanarak film ve yüzey arasına su uygulayın.
      • Suyu dışarı atmak ve hava kabarcıklarını gidermek için bir squeegee kullanın.

Önemli Notlar:

• Hava kabarcıklarını giderirken filmi çizmemeye dikkat edin.
    • Delik açarken fazla derin gitmeyin, aksi takdirde film hasar görebilir.
    • Kabarcıklar büyükse veya giderilemiyorsa, uygulamayı yapan profesyonele başvurun.

PPF kaplama veya cam filmdeki hava kabarcıklarını gidererek kaplamanın görünümünü ve dayanıklılığını koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • büyük ihtimalle kabarcıklar geçmeyecek hocam. geçmezse cıngar çıkarıp hakkını savun. söküp yeniden yapsınlar.

• Bence söktür, bayiiler en adi PVC filmden kullanıyorlar ve ne kadar uzun süre kalırsa o kadar hasar veriyor. Uygulamayı da becerememişler öyle gözle görülür kabarcık kalmaması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem bayilerde uygulanan kaplamaların yapılmaması çünkü oldukça kötü malzeme kullanıyorlar. İleride sarar ve kaputa zarar verme problemiyle karşılaşabilirsiniz.

Ek olarak kaput koruma veya herhangi bir uygulama yaptığınızda baloncuk kalabiliyor ama 3-4 gün güneşin altında sıcakta bırakırsanız buharlaştığını göreceksiniz.

• çeken usta becerememiş. üstteki arkadaşın dediği gibi çıngar çıkar baştan adam gibi çeksinler. sökerlerken de yanlarında dur boyayı kaldırmasın kasap usta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabarcıklar aşırı küçük değilse iğne batırıp havasını alabilirsiniz, ama arabaya zarar vermemeye dikkat edin

• Kabarciklar buyuk ihtimalle gecmez. Film yeni oldugu icin sokulurken kaputa zarar vermez.

Sifir araclarda cam filmini, kaput filmini falan bayilere yaptirtmayin. Ben zorla iptal ettirtmistim. Kullandiklari malzemeler de iscilik de kotu oluyor, araciniza yazik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    10 yıl önce açıldı
    BOYA KORUMA SONRASI YAĞMUR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar geçmezse büyük ihtimalle geri söktürmeye götüreceğim filmi ve tekrar film çektirmeyeceğim. En azından aynı yerde çektirmeyeceğim.

6ay - 1 sene sonra duruma göre başka bir yerde tekrar çektiririm.

Umarım sökme işleminde ters giden bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinyor35 -- 8 Aralık 2020; 14:21:30 >
  • Zaten saçma sapan para tuzağından ibaret. sen kredi kartıyla ufaktan yaparsın ancak

• Kabarciklara toplu igne batir patlat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda bir daha kaput koruma falan yaptırmam heralde.

Tonla para verip krediye borca girip 0 araç alıyoruz. Kaput kabarcık dolu. Kasap ustanın teki anasını ağlatmış kaplamanın.

Söktürsen bir türlü söktürmesen ayrı dert.

İnsanın hevesini kaçırıyor ister istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinyor35 -- 8 Aralık 2020; 14:33:39 >
  • Ben yaptırdığımda (serviste değil) ilk gün kabarcık oluşursa hemen getir düzeltmeye çalışalım denilmişti, olmazsa yeniden yapacaklardı para almadan. Sonradan geçme gibi bir durum pek mümkün gözükmüyor, zaten havanın çıkacak bir yeri kalmıyor film kaputa yapıştıkça. Şimdiden düzeltirseniz en azından alttaki yapışkanı çok kaputa işlememiş olur, çıkarması rahat olur.

• Aynı katakülliyide telefoncular yapar. Cam koruyucunun altında toz kalır bir şey olur tam yapışmaz kullan 1-2 gün sonra geçer derler. Aslında kendi de biliyor geçmeyeceğini de işte bizim milletimiz üşengeç bir daha telefoncuya gitmekle mi uğraşacağım diyerekten öyle kullanıyor.

Hakkınızı arayın derim yenisini çektirmeyecekseniz bile belli bir ücret iadesi isteyin ne koparsanız kârdır.

• İğne batır,ondan sonra kartvizit veya banka kartı gibi plastik birşeyle hava kabarcığının üstünden geçerek havasını çıkar,sıkıntı olmaz.

• kabarcık kalmaması lazım kendım seat servisinde yaptırdım yapan yer özel ama bayi anlaşmalı adam sadece işçilik yapıyor bayiye

kabarcık vs kalmamalı demişti zaten kalmadıda kaliteli işçilik fark ettiriyor kendini

• Sıfır arabada taş izinden her türlü iyidir. Alır almaz yaptıracağım ben.
  • Kabarcıklar geçsede belli bir süre sonra büyük bir ihtimalle koruma filmi sararır Peugeot bayisinde kaliteli film olucağını sanmıyorum sıfır araç alırken bayiler yapışıyor cam filmi kaput koruma seramik diye dursun sararma başlayınca sökersiniz sökerken boyaya zarar geleceğini sanmıyorum
  • işi araba satmak ya da filtre değiştirmek olan adamların boya koruması ve cam filmi uygulaması ne kadar sağlıklı olur tartışılır.. bu tarz işlemleri gmg garage tarzı işinde profesyonelleşmiş firmalarda yaptırmak daha mantıklı..

sanayiyi hiç sevmem , aracım yetkili servis bakımlı garantisi bitmesine rağmen ama kaporta işinde de yetkili servisi tercih etmek mantıklı değil :)

• Poliüretan olanlarda ilk yapılışında kabarcık kalıyor. Güneş altında bir kaç günde kabarcık kalmıyor. Benim arabamda 1 hafta sonra kabarcıkların hepsi kayboldu. Yapan usta söylemişti. Ancak PVC olanlarda nasıl oluyor bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.