Geçen hafta bayiden 0 araç aldım. Bayide aracın camlarına ve kaputa koruma filmi çekildi. Camlarda herhangi bir sorun bulunmuyor. Fakat aracı teslim almaya giderken kaputa yapılan kaplamada hava kabarcıkları vardı. En az 8-9 farklı yerde küçüklü büyüklü kabarcıklar mevcut. Bayide hem satış sorumlusu hem de filmi çeken usta bu kabarcıkların normal olduğunu ve 1 hafta içinde geçmesi gerektiğini söylediler. Yaklaşık 4-5 gün oldu ama kabarcıklarda herhangi bir değişim olmadı. Açıkcası 0 aldığım araçta 8-9 tane göze çarpan kabarcıklar hiç de hoş durmuyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlara sorularım aşağıdaki şekilde. 1) Kabarcıklar gerçekten 1 hafta 10 günlük zaman diliminde geçer mi? İnternette güneş gördükçe o hava kabarcıklarının geçtiğini yazan 1-2 yorum okudum ama geçmediğini söyleyenler de oldu. Bu neye göre değişiyor? 2) Kabarcıklar geçmezse kaputtaki filmi söktürmeyi düşünüyorum ve yeni kaplama yaptırmayı belli bir süre düşünmüyorum. En azından 1 sene kadar. Filmi sökerken aracın kaputunun zarar görme ihtimali var mı? Leke yapışkan vs kalır mı? Kaput filmi çıkarma işlemleri zorlu bir süreç mi? gibi sorular var aklımda. Özellikle de yeni kaplama yaptırmayacağımı göz önüne alırsak çıkarttırmak mantıklı mı/riskli mi? Yoksa kabarcıklı haline alışayım mı yavaştan? Bu konu hakknında tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinyor35 -- 11 Aralık 2020; 15:45:25 > |
Kaput Korumasında Oluşan Hava Kabarcıkları
Poliüretan Film (PPF) Kaplama veya Cam Filmi uygularken hava kabarcıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu kabarcıklar görünümü bozabilir ve kaplamanın dayanıklılığını etkileyebilir. İşte PPF kaplama veya cam filmde hava kabarcıklarını gidermek için bazı adımlar:
-
Uygulama Sırasında Hava Kabarcıklarını Önleme:
- Filmi dikkatlice uygulayın ve yüzeye sıkıca bastırın.
- Yumuşak bir bez veya squeegee kullanarak hava kabarcıklarını dışarı atın.
-
PPF Kaplama Hava Kabarcığı Nasıl Giderilir:
- Bir iğne veya keskin bir bıçak kullanarak hava kabarcığına küçük bir delik açın.
- Havanın kabarcıktan dışarı çıkmasına izin verin.
- Deliği kapatmak için bir dişçi aleti veya UV lambası kullanın.
-
Cam Filmi Kabarcık Nasıl Giderilir:
- Cam yüzeyini ve filmi temizleyin.
- Sprey şişesi kullanarak film ve yüzey arasına su uygulayın.
- Suyu dışarı atmak ve hava kabarcıklarını gidermek için bir squeegee kullanın.
Önemli Notlar:
- Hava kabarcıklarını giderirken filmi çizmemeye dikkat edin.
- Delik açarken fazla derin gitmeyin, aksi takdirde film hasar görebilir.
- Kabarcıklar büyükse veya giderilemiyorsa, uygulamayı yapan profesyonele başvurun.
PPF kaplama veya cam filmdeki hava kabarcıklarını gidererek kaplamanın görünümünü ve dayanıklılığını koruyabilirsiniz.