Şimdi Ara

KAR VE SİLECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İllaki çoğumuz karlı havalarda araçların sileceklerini kaldıranları görmüşüzdür veya içimizde uygulayanlar vardır.
    bazılarıda sileceği gazateyle sarıyor!

karlı havada sileceği kaldırmanın ya da gazeteyle sarmanın artısı var mı?

• Bildiğim kadarıyla kaldırma sebebi, donup yapışmasın cama diye. Ama açık söylemek gerekirse ben hiç görmedim sileceğin cama o şekilde yapıştığını. Çok soğuk bölgelerde olması muhtemel ama İstanbulda yaşıyorum...
  • Sılecegı kaldırmayı pek onermem. Cunku bır sure sonra sılecek kollarındakı yaylar kuvvetını kaybedıyor sılecegın cama bastırma kuvvetı azalıyor.
  • sileceği kaldırmanın donmayla alakası yok. yoğun kar yağışı olunca ön camda biriken karlar silecek kollarına aşırı yük bindirir. buda silecek kolunun aşağı doğru eğrilmesine ve belli bir zaman sonunda kırılmasına sebep olur. eğer kolu kaldırırsak ön camdaki kar sileceğe yük bindirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 19 Ocak 2010; 19:03:37 >
  • değişik fikirler....

birde kışın araba'nın ön panjuruna karton koyarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

değişik fikirler....

O radyatörun hava akışını engelleyerek bir an önce termostat açılıp arabanın ısınmasını sağlamak için yapılan bir taktik.
    Eski bir aracın olsa elini alnına vurmak yerine karton, gazete vb. arardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

değişik fikirler....

O radyatörun hava akışını engelleyerek bir an önce termostat açılıp arabanın ısınmasını sağlamak için yapılan bir taktik.
    Eski bir aracın olsa elini alnına vurmak yerine karton, gazete vb. arardın.

var kardeş.
    88 model lada 2104'üm var ama bugüne kadar o taktiği hiç kullanmadım.
    zaten durmadan hararet yapar, kartonu koyarsak bu sefer bizde yanarız arabada yanar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 19 Ocak 2010; 21:38:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Silecekleri hafif kaldırıp gazete koymak işe yarıyor. Donan sileceklerin cama yapışmasını engelliyor. Tam kaldırmak yayları gevşetip tam basmamasına sebep olabiliyor uzun vadede.
    Geçen yıl Ardahan'dayken ön panjura karton bende kullanmıştım. İşe yarıyor. Özellikle turbo dizel araçlarda ön panjuru ve sis farlarınında olduğu alt panjuru dahi komple gazete bantla falan kapatanlar vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Silecekleri hafif kaldırıp gazete koymak işe yarıyor. Donan sileceklerin cama yapışmasını engelliyor. Tam kaldırmak yayları gevşetip tam basmamasına sebep olabiliyor uzun vadede.
    Geçen yıl Ardahan'dayken ön panjura karton bende kullanmıştım. İşe yarıyor. Özellikle turbo dizel araçlarda ön panjuru ve sis farlarınında olduğu alt panjuru dahi komple gazete bantla falan kapatanlar vardı.

Ardahan'da bu uygulama yapılabilir.
    geçen sene bende ocak ayında Ardahan'a gitmiştim, o soğuğu ömrüm boyunca unutmam herhalde...

söylememişim ama istanbul için araba'nın ön panjurunu kartonla kapatmanın bence gereği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Silecekleri hafif kaldırıp gazete koymak işe yarıyor. Donan sileceklerin cama yapışmasını engelliyor. Tam kaldırmak yayları gevşetip tam basmamasına sebep olabiliyor uzun vadede.

Yanlış bi iş intercoolerın hava alamaması motor hararetini arttırır intercooler'a zarar bile verebilir.Çoğu turbo dizel araçda da intercooler var diye biliyorum.
  • Tabiki Ardahan olağandışı soğuk olan bir yer. Kaldı ki geçen kış Ardahan'ın en ılıman kışlarından biriymiş. Ben 2 yıl kaldım. Geçen yıldan önceki yıl çok daha sertti kış. -48 derece gibi ölçümler yapıldı kışın. Aracın içinde aldığım nefesin gösterge panelinde buz tuttuğunu biliyorum. Zaten şehiriçi en uzak iki mesafe maksimum 4-5 km olduğu için sürekli ş.içi kullananlar kapatıyorlardı ön tarafı. Her yeri kapalıda olsa araç uzun süre ısınamıyordu zaten.
  • evet işe yarıyor demek ki

babam da dün akşam arabayı öyle bırakmış silecekler yukarıda bırakmış

vardır elbet bi faydası
  • silecek kaldırma olayını yapmadım hiç yapmam da. silecek yayları gevşer al başına masraf.

bence her zaman şunu yaparım. kışın kar yagmış ve ön camın üzerinde kar varsa elimle silerim karın fazlasını silecekleri sonra çalıştırırım. şimdiye kadar başıma hiç donma olayı gelmedi ama gelirse de yapacagım şey sileceklerin üzerinde ortam ısısında su dökmek olur.
  • Benim sağ sileceğin yayı tam basmıyor. Gidip serviste kazık yemeden o yayı değiştirmek mümkün müdür acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.