Şimdi Ara

Karartmalı dikiz aynasını(mandallı) kullanabilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2017 model yarisimde malum otomatik kararan değil elle ayna açısını değiştiren tipten dikiz aynası var. Lakin gece sadece farlar gözüküyor. Üzerinde ışık olmayan bir şeyi göremiyorsunuz. Arababın ticari mi tır mı olduğu belli olmuyor. Çaprazda birisi varsa far kısmı kör nokta olunca en tehlike kısım bu zaten. Genelde dikiz aynasını kör nokta için kullanırım ama araç zaten biraz ilerde olunca far kapıların olduğu kısımda aynada görünmüyor ve baya sıkıntı oluyor. Aslında kullanmıyorum zaten bu sebepler yüzünden. Aynı durumu yaşayanlar var mı? Çözüm olabilecek bir ürün ya da uygulama var mıdır? Arabaya oto. kararan dikiz aynası takmak heralde mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• O aynalarda karartma yok mandalla. Sadece ışığın yansımasını engellemek için aynayı aşağı indiriyor. Bu nedenle de arkayı göremezsiniz. En basit yol cam filmi. Başka da çözüm yok gibi. Ha birde bazı araçlarda sonradan takılabiliyor misal vw modellerinde.

• Araç VW ise otomatik karartmalıya geçebilirsiniz. Parça konusunda yardımcı olurum.

• Çift kameralı dikiz aynaları var, hem arkayı kayıt ediyor hem önü dikiz aynasından video olarak ister önü ister arkayı izleyebiliyorsun.
    Bunların bazılarında karatmalı dikiz aynalarında olan sensör var ışığa göre kendini ayarlıyor, ayrıca kameralarda gece görüşlü.
    Belki bu çözüm olabilir. Forumda araç içi kameralar bölümünde bu kameraların incelemesini yapan uzman bir arkadaş var ona danışabilirsiniz.

• evet o şekilde kullanmak insanı tedirgin ediyor. ikisinin arası bir şey lazım. o da cam filmi oluyor. belki aynaya o tarz hafif bir işlem yapılabilir. ayarsız far ve merceksiz ledler büyük bela.
  • Otomatik kararan ayna her araca takılabilir. Yeter ki aynaya 5v-12v güç sağlayın. Bu da tavan lambasından çekilebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomatik kararan ayna takılır, basit bişey

Bazı bayiler hediye olarak bile verebiliyor araç alımı sırasında, park sensörü gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mandallı kullanıyorum uzun yolda. Önceki aracında otomatik kararıyordu çok rahat ediyordum şimdi de farlar gözümü alınca hemen indiriyorum mandali

• ekoman245 kullanıcısına yanıt
    Toyota yaris

• Uzun yol haricinde kullanmıyorum
    uzun yolda büyük kolaylık yoksa gözler dayanmıyor

Şehir içi kullanmak mantıklı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 3 Eylül 2019; 1:41:1 >
  • Bende merak ediyorum. Acaba varmı kullanan?
  • Uzun yolda çakma led ve zenon farlılalara birebir geliyor. Şehir içi için pek uygun değil malesef. İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Toyota yaris
    Yukarıda bir arkadaş daha söylemiş, en iyisi dikiz aynada bulunan kameralı sistem. Hem ayna camı koyu renk böylelikle farlar gözünzü almıyor, ayrıca arka kamera gece görüşlü olduğu içinde, görüş yönünden bir problem yaşamıyorsunuz.
  • BYTEKNONECO kullanıcısına yanıt
    Hocam sürekli arkadan gelene göre aynayı mı ayarliyim demek istiyorsunuz? Ben zaten sırf kör noktayı göremiyorum diye yakınıyorum yoksa dert değil bu da şehir içi-dışı farketmeden lazım oluyor.

• eski aracımda yoktu şimdi araç alacak olsam kararan dikiz aynası yoksa yüzüne dahi bakmam. sonradan takılabiliyorsa fiyat açısından değerlendirmeni tavsiye ederim. bizim ülkede malum çakma zenonla dengesizce ard arda selektör atan güzide insanlardan bol miktarda bulunmakta. Allah sabır versin.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    onlar elektrik ile mi kararıyor? ben numaralı gözlük gibi güneş ışığında kararan camların tam tersi bir olay sanıyordum güneş görmeyince kararıyor vs.

• Hocam ben eskiden kullaniyordum hic bir sorun da yasamadim. Gece hep mandali gece moduna aliyordum.
    Biraz karanlik oluyor haklisiniz ama zaten etraf karanlik normal aynada da cogu zaman isik olmayan bir seyi goremezsiniz gece.

Taktirmak kolay arkadaslarin dedigi gibi elektrik baglantisi gerekiyor o kadar.
  • Kor nokta isin sag sol dikiz aynalarini kullanin. Cogu insan aciyi dogru ayarlamadigi icin kor nokta oluyor. Aslinda dikizler guzel ayarlanirsa o kor noktada sadece yayalar kayboluyor. Arabalari gorememek imkansiz

• 2011 model Fiat Punto Evo 1.4 Fire Dynamic+Assist Kit aracımda vardı. Çok raht ettirmişti.

Sonrasında sahip olduğum 2013 Citroen C4'te ve şirket aracı olarak kullandığım 2016 Toyota Corolla ve 2018 Ford Focus'ta yok. Üst paketlerinde vardı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.