Şimdi Ara

Karbon Seramik Fren Diski

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu karbon seramik muhabbetini araştırdım biraz gerçekten kaliteli ve performans için birebir ama internetten fiyatlara bakayım diyorum karbom seramik fren diski yazınca fren balataları çıkıyor markayı yazıncada araç modeline göre çıkıyor örneğin ford focus fren diski falan. Bu fren disklerini taktırmak için illa araca uyumlu olmasımı lazım?

• Gerçek bir karbon seramik diski 2000 liraya almanız mümkün değil kelime oyunu veya kandirmadan başka bir şey değildir.Porschelerde tek bir disk için 3000 Euro seviyeleri fiyatlar söyleniyor. 3 serisi gibi bir araca da karbon seramik disk saçma bir girişim.Frenlerden memnun değilseniz daha büyük kaliper yada kaliteli balata seti,çelik fren hortumu ve fren sıvısı değişimi yapabilirsiniz.
  • Bu fren sistemi bulunan araçlar genelde +500bin€ civarındaki araçlar. 40-50binlik fokuslara olmayabilir..

350km hızla giden bir aracı tek parça halinde durdurabilmek kolay değil. Normal disk olsa sürtünmenin etkisiyle direk çelik erir balata vs. Hiçbirşey kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıçanadam -- 29 Ocak 2017; 0:38:56 >
  • mıçanadam M kullanıcısına yanıt
    kardeşim tofaşa bile yapmışlar focusa olmaz deme :D benim sorduğum soru illa uyumlumu olması lazım uyumlu olması gerekmezse internette neden bulamıyorum
  • Diskler genelde Piyasada pek bulunamaz.

Yurtdışında 1 Milyon $ Bütçeleri geçen Proje araçlarında bile Vented(Havalandırmalı) disk kullanılıyor çünkü gereksiz pahalı.(Rob DAHM 4 Rotor RX-7)

Ama performansı denildiği kadar Efsanedir. Lamborghini Huracan Sahip Ve Çok yüksek bir Fren tertibat ömrüne sahip araç.

Edit:http://www.brembo.com/en/car/original-equipment/products/carbon-ceramic-discs

Carbon ceramic disc yazarsanız benzer sonuçlara ulaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ForeverY- -- 29 Ocak 2017; 0:49:14 >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    kardeşim 2 bin tlye karbon seramik fren diskide var fiyatı o kadar abartılacak kadar yüksek değil verdiği performansa ve avantajlara karşın. ben bmw 3 serisine taktırmak istiyorum nasıl olucak
  • 2000 tl 'ye olan karbon seramik diskinin linkini alabilir miyim ? Çünkü ciddi anlamda endişelerim var. Normal bir karbon seramik diskini öyle 3-4 bin liraya alamazsınız
  • Gerçek bir karbon seramik diski 2000 liraya almanız mümkün değil kelime oyunu veya kandirmadan başka bir şey değildir.Porschelerde tek bir disk için 3000 Euro seviyeleri fiyatlar söyleniyor. 3 serisi gibi bir araca da karbon seramik disk saçma bir girişim.Frenlerden memnun değilseniz daha büyük kaliper yada kaliteli balata seti,çelik fren hortumu ve fren sıvısı değişimi yapabilirsiniz.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    keşke birazdaha erken söyleseydin geçmişte bulamadımda gerçekten 2 bin tl idi hava kanallı karbon seramik disk. bak mesela burdada 10 dolar tanesi. Link=https://turkish.alibaba.com/product-detail/brake-disc-carbon-ceramic-brake-disc-iron-casting-brake-system-brake-disc-60456420651.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüseyinaydn -- 29 Ocak 2017; 1:18:15 >
  • ofrome kullanıcısına yanıt
    bak mesela burdada brembo xtra(geniş ve yüksek performans) fren diski 148 dolar yani çok cüzzi bir rakam. forumda gördüm bazıları demiş 40 bin tl harbiden abartmışlar.Link=http://www.ebay.com/itm/Front-Performance-High-Carbon-Drilled-Brake-Disc-Pair-09-9145-1X-Brembo-Xtra-/301851035660?hash=item4647b9480c:g:tZ8AAOSwNnRYfwiJ&vxp=mtr
  • Ortalama bir araba parası
  • Hüseyinaydn kullanıcısına yanıt
    Bu tarz Diskler Gerekli kaliteye sahip firmalar Tarafından üretilmiş Olmalı Yoksa Allah korusun Güvenliğimiz bu Mekanizma üzerinde.

2000TL ye alınacak disk Kalitesi hakkında neler biliyorsunuz acaba?
    Karbon seramik disk havalandırmalı olan mı yani havalandırmalı olan karbon seramik disk olarak mı geçiyor? çünkü ben malatyada tofaşta gördüm sahibinden.com da yine bir tofaşta gördüm mesela tuning araçlarda mutlaka vardır. o kadar pahalıysa bilmiyorum yani.http://www.ebay.com/itm/Front-Performance-High-Carbon-Drilled-Brake-Disc-Pair-09-9145-1X-Brembo-Xtra-/301851035660?hash=item4647b9480c:g:tZ8AAOSwNnRYfwiJ&vxp=mtr şuna bir bak mesela brembo karbon seramik

• Bunlar karbon seramik değil hocam.Karbon(element) ile sertleştirilmiş çelik diskler.Karbon seramik çok farklı bir teknoloji karbon fiber iplikleri ve seramiğin yüksek ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile üretiliyor.Gunluk araçlar için olan bir teknoloji değil hyper çar ve yarış araçlarında kullanılıyor.
    anladım baba kimse senin gibi anlatmıyorki o zaman bir bmw 3 serisi için gereksiz birşey hemde fazlasıyla yani o kadar paraya değmez. ben bu havalandırmalı çelik disklerden alim bi tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyinaydn

anladım baba kimse senin gibi anlatmıyorki o zaman bir bmw 3 serisi için gereksiz birşey hemde fazlasıyla yani o kadar paraya değmez. ben bu havalandırmalı çelik disklerden alim bi tane

Yabancı forumlarda kasa kodu ile aratırsanız illaki fren modifikasyonu yapan olmuştur.Dedigim gibi daha büyük kaliper daha yumuşak ve kaliteli markada fren balatasi yoksa çelik fren hortumu fren sıvısı değişimi işinizi fazlası ile görecektir.
  • Kardeş yalnız bunlar karbon seramik disk değil. Yüksek karbonlu çelik diskler bildiğimiz. Performans diskleri. Al ben sana karbon seramik disk atayım.http://www.wilwood.com/brakekits/BrakeKitListFront.aspx?mincatdesc=AERO6%20WCCB%20Carbon-Ceramic%20Big%20Brake%20Front%20Brake%20Kit
  • Seramik ya da karbon fren sistemlerinin fiyatları çok fazla ve erişilebilir değil.
    Eğer aracınızın fren performansından memnun değil iseniz balatalarınızın ve disklerinizin durumuna bakmanızı öneririm.
  • Karbon seramik diskler ile ilgili kafa karışıklığını arkadaşlar gidermiş.

Karbon destekli, çelik, delikli ve yivli diskler konusunda:

Delikler fren performansını arttırmak için değil, diskin soğutma becerisini arttırmak için. Eğer kullandığınız araçta ekstrem şekilde fren kullanırsanız frende şişme diye tabir ettiğimiz bir his olur. Bu disk ısınıp balatayı da ısıttığı içindir. Delikler bunun olmasını geciktirir. 13 yıldır sportif şekilde araç kullanıyorum. Bu kadar yılda bir kere kapak jantlı Focus ile frenlerimi şişirmeyi, balatalarımdan duman çıkarmayı becerebildim. Dolayısı ile trafikte kullandığımız araçlar için delikli diskler pek gerekli değil.

Eski kasa M vardır. Sık kanırtıyorsundur. Mantıklı. Ama 200hp altında bir 3 kasa BMW için saçma bir yatırım olur.

--------------------

Yan sanayi ürünlerden ve Brembo'nun "oem replacement" ve ekonomi sınıfından uzak durmakta fayda vardır. Benim Subaru'da daha ucuz ve Brembo diye oem replacement disk ve balata kullandım. Orjinal disk / balatadan daha az dayandı. Subaru'nun amblemini basıp sattığı disk/balata takımını buldum (yani orjinali; ama daha ucuz). Onu kullanıyorum. Brembo'nun oem replacement'larından daha iyi.

Diskin şakası olmaz. "Denerim kötüleşirse eskisine dönerim" de deme. İlk başta daha iyi gibi gelir veya hakikaten daha iyidir. Ömrünün sonuna doğru bir saçma frende disk kırarsan, denk gelir kaliperi kitlerse durduk yere kaza yaparsın. Disklerde sadece daha iyi fren veya daha iyi soğutma önemli değil, ömürünün sonunda nasıl bir dayanıma sahip olduğu da çok önemli.

Bilindik ürünlerden şaşmamakta fayda vardır. Aliexpress'den falan uzak durmalı. Orjinal Brembo, wilwood falan tamam. Ömür açısından onların da ekonomi serilerinden uzak durmak gerek.

• Geçen burda bir arkadaş paylaşmıştı; Alfa Romeo Giulia QV için opsiyon listesinde karbon seramik diskler vardı. Disklerin fiyatı 60.000 TL idi

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123130276

edit: link eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhandonmez -- 29 Ocak 2017; 22:55:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.